ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fost avocat al LPF, achitat definitiv în dosarul vânzării drepturilor TV

10 Decembrie 2019   |   AGERPRES

Instanţa supremă a respins marţi apelul procurorilor şi a menţinut decizia de achitare dată în luna mai de Curtea de Apel Bucureşti.

 
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi achitarea definitivă a avocatului Cătălin Ciubotă, fost jurist al Ligii Profesioniste de Fotbal, trimis în judecată de Parchetul General pentru complicitate la delapidare în forma participaţiei improprii, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare pentru meciurile de fotbal.

Instanţa supremă a respins marţi apelul procurorilor şi a menţinut decizia de achitare dată în luna mai de Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii de la Parchetul General susţineau că, în anul 2011, Cătălin Ciubotă, în calitate de avocat al LPF, a acordat sprijin lui Dumitru Dragomir, preşedintele LPF la acea vreme, de a crea aparenţa că Adunarea Generală a Ligii a aprobat plata către firma SC Capital Properties SRL, cu titlu de "comision", a sumei de 12.102.648 lei, aferentă unor servicii neprestate în realitate de această firmă.


Serviciile respective vizau atragerea unei oferte pentru achiziţionarea a 6 pachete privind drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal din Liga I din sezoanele competiţionale 2011 - 2012, 2012 - 2013 şi 2013 - 2014 (ce nu fuseseră vândute cu ocazia unei licitaţii anterioare), la un preţ minim de 45 milioane euro plus TVA.

Procurorii arătau că sprijinul acordat de Cătălin Ciubotă lui Dumitru Dragomir a constat în redactarea şi semnarea împreună cu acesta a unui înscris care să susţină legalitatea plăţii de către LPF a acestor servicii de intermediere către SC Capital Properties SRL, respectiv un proces-verbal de şedinţă al Adunării Generale a LPF datând din 21 iunie 2011, şedinţă în care Ciubotă a avut rolul de secretar tehnic, în care a fost inserat un paragraf în care se menţiona în mod nereal că acest for a aprobat apelarea la intermediari pentru vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor unei societăţi de televiziune.

În realitate, Adunarea Generală a LPF nu a luat în discuţie în acea şedinţă apelarea la intermediari în vederea vânzării drepturilor de televizare.

Anchetatorii mai spuneau că oferta pentru achiziţionarea pachetelor menţionate, depusă ulterior la sediul LPF de către RCS&RDS - cu care a fost încheiat în final contractul de cesiune a drepturilor de televizare, nu a fost intermediată în niciun fel de SC Capital Properties SRL, ci a fost depusă ca urmare a anunţului postat de LPF pe pagina sa de internet.

Comisionul pentru serviciile care în realitate nu au fost prestate a fost de 5% din valoarea de vânzare a drepturilor de 45 milioane de euro, fiind aprobat de Adunarea Generală în aceeaşi şedinţă în care s-a aprobat şi contractul de cesiune a drepturilor de televizare, fără a fi precizat numele societăţii comerciale.

Într-un alt dosar legat de acest caz, Dumitru Dragomir a fost condamnat, în iunie 2016, de Tribunalul Bucureşti, la 7 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi delapidare. Ulterior, Dumitru Dragomir a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2905 / 4451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...