ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat procesul lui Darius Vâlcov pentru 17 septembrie

11 Iunie 2019   |   Mediafax

Fostul ministru Darius Vâlcov nu a fost prezent, marţi, în instanţă.

 
 
Completul de 5 judecători de la Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat, marţi, pentru data de 17 septembrie, apelul dosarului în care fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Fostul ministru Darius Vâlcov nu a fost prezent, marţi, în instanţă.

La termenul de luni, avocaţii lui Darius Vâlcov au solicitat amânarea procesului motivând că două dintre judecătoarele numite în completul iniţial, Ioana Bogdan şi Gianina Arghir, sunt în concediu şi au fost înlocuite de alţi doi judecători. Apărătorii au spus că o amânare a procesului este necesară pentru reîntregirea completului, însă instanţa a respins cererea şi a dispus continuarea apelului.


Şi procurorul de şedinţă Elena Grecu a cerut amânare pe motiv că are nevoie de timp pentru a lua la cunoştinţă de motivele de apel şi pentru a citi un memoriu depus marţi de Darius Vâlcov. Instanţa a respins şi solicitarea procurorului de amânare, dându-i acestuia 30 de minute ca să studieze dosarul.

Pe 2 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins solicitarea procurorilor de preschimbare a termenului în procesul lui Darius Vâlcov, asta în condiţiile în care, în aprilie, judecarea apelului în această cauză a fost amânată cu două luni, până data pe 11 iunie, pentru ca Darius Vâlcov să aibă timp să-şi angajeze avocat.

Pe 8 februarie 2018, fostul ministru al Finanţelor şi fost consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost condamnat, în primă instanţă, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), la opt ani de închisoare.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în anul 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile.

Avocatul lui Darius Vâlcov cere audierea lui Vasile Blaga în proces

Avocatul lui Darius Vâlcov a cerut, marţi, la termenul din apelul dosarului în care fostul ministru de Finanţe a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare, audierea fostului lider liberal Vasile Blaga, invocând şi nelegalitatea compunerii completului de 3 judecători de pe fond.

Adrian Georgescu, avocatul lui Darius Vâlcov, a invocat, marţi, la termenul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), nelegalitatea compunerii completului de 3 judecători care l-a condamnat în primă instanţă pe fostul ministru de Finanţe la 8 ani de închisoare, susţinând că acesta nu era specializat pe corupţie. Totodată, apărătorul a cerut şi audierea unor martori, printre care şi a denunţătorului din dosar, Theodor Berna.

Avocatul a solicitat audierea fostului lider liberal, Vasile Blaga, pe motiv că acesta a fost cel care l-a pus în contact pe Darius Vâlcov cu Theodor Berna, denunţătorul din dosar.

"Emiterea unei adrese la DNA şi alta la SRI să fie solicitat să se comunice instanţei informţaii cu privire dacă au existat activităţi comune şi au primit caracter de probă şi au fost folosite de organele de urmărire penală în sesizarea instanţei. Să se arate cine a pus în executare mandatele tehnice. Să se spună dacă au existat comunicări între DNA şi SRI cu caracter clasificat", a mai cerut avocatul lui Darius Vâlcov.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3601 / 4464
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...