ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Peste 43.000 hectare de pădure retrocedate ilegal ar putea fi readuse în patrimoniul statului şi în administrarea Romsilva

02 Noiembrie 2020   |   Agerpres

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva precizează într-un comunicat că admiterea revizuirii ar însemna readucerea acestei suprafeţe de pădure în patrimoniul statului.

 
 
Înalta Curte de Casaţie de Justiţie va judeca luni cererea de revizuire promovată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva încheierii judecătoreşti prin care instanţa supremă a luat act de retragerea apelului de către Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în dosarul retrocedării ilegale a 43.227 hectare păduri administrate de Romsilva.
 
Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva precizează într-un comunicat că admiterea revizuirii ar însemna readucerea acestei suprafeţe de pădure în patrimoniul statului.
 
Suprafaţa de 43.227 hectare fond forestier administrată de Direcţia Silvică Bacău, formată din trupurile de pădure Comăneşti, Palanca, Brătuleşti, Agăş, Ciobănuş şi Dărmăneşti, a fost retrocedată de Tribunalul Covasna în aprilie 2012, după ce trei instanţe anterioare au stabilit că nu se poate reconstitui dreptul de proprietate pentru Elie Vlad Sturdza şi Paltin Sturdza, aceştia fiind rude de gradul al V-lea cu defunctul Nicolae Ghica, moştenirea în linie colaterală fiind posibilă până la gradul IV de rudenie inclusiv. Preşedintele completului de judecată care a dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru această suprafaţă de pădure a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în anul 2015, alături de alţi inculpaţi în dosar. Acesta a fost condamnat în anul 2018 de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru infracţiunea de luare de mită.
 
Romsilva subliniază că judecătorii Curţii de Apel Braşov au respins cererea Romsilva de a se constitui ca parte civilă în dosarul acestei retrocedări ilegale, împiedicând Romsilva să apere interesele statului, alături de reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice.
 
Anul trecut, Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, care a preluat dosarul de la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov, a retras în mod abuziv apelul declarat împotriva sentinţei penale, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat doar apelul inculpaţilor, pe care l-a şi admis, iar în acelaşi timp a respins apelul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva şi a trimis cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Braşov.
 
Romsilva subliniază că juriştii săi au reuşit, în urma proceselor câştigate în ultimii ani, să menţină în patrimoniul statului circa 93.000 hectare fond forestier.
 
Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva administrează pădurile aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional, asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate, şi are circa 16.500 de angajaţi la nivelul celor 41 de direcţii silvice, administraţiile a 22 de parcuri naţionale şi naturale şi a celor 12 herghelii de stat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2344 / 4475
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance Badea a asistat J.C. Flowers & Co. la finalizarea cu succes a vânzării First Bank către grupul Intesa. Daniel Badea, Managing Partner: Continuăm să fim alături de marii investitori care cred în potențialul pieței din România și contribuie la dezvoltarea economiei locale
LegiTeam | Mitel & Asociatii recruteaza avocati definitivi (Corporate & Commercial)
VIDEO INTERVIURI ÎN OGLINDĂ | Pierre-Dominique Schupp, Președintele Consiliului Barourilor și Societăților de Drept din Europa (CCBE): Vrem să consolidăm legăturile dintre CCBE și barourile din România. Călin-Andrei Zamfirescu, coordonatorul Delegației României la CCBE: România este pregatită deplin să participe mai activ în cadrul Consiliului
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Cătălin Istrate, Head of Legal & Business Conduct la Gilead Sciences Romania: “O bună înțelegere a businessului și ieșirea din zona de risk-free sunt calități pe care juriștii ar putea să le exerseze mai mult. De asemenea, digital și AI sunt domenii pe care juriștii ar trebui să le înțeleagă cât mai bine, pentru a nu fi depășiți de ele”
Trei firme de avocați în tranzacția prin care un vehicul de investiții intenționează să preia Telekom România Mobile Communications. Grupul Digi lucrează cu Filip & Company, Clever Media a apelat la avocații Schoenherr, iar grecii și-au păstrat consultanții din tranzacția cu Orange, de acum trei ani
Filip & Company asistă Banca Transilvania în achiziția BRD Pensii. Echipa de avocați, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener)
Clifford Chance Badea a asistat Premier Energy la listarea pe Bursa de Valori București, o tranzacție de aproape 700 milioane lei
Who’s Who Legal by Lexology: Dr. Cosmin Vasile, managing partner ZRVP, considerat Thought Leader în Litigii Comerciale. El este apreciat ca fiind “un avocat de litigii de top pe piața românească”
Avocații KPMG Legal – Toncescu și Asociații au în derulare în jur de zece proiecte de achiziții, aflate în diferite stadii ale procesului și gestionează în prezent cinci mandate de fuziuni și divizări, incluzând o fuziune transfrontalieră. Laura Toncescu, (Managing Partner): Se observă în ultimul timp o concentrare a cererilor de consultanță pentru tranzacții de M&A din partea celor care au deja experiență pe piața din Europa, spre deosebire de anii trecuți când apetitul pentru risc era mai mare și, prin urmare, clienții proveneau și din alte regiuni
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...