ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Un român, ales în structurile de conducere ale International Maritime Organization

03 Decembrie 2019   |   AGERPRES

Această alegere reprezintă prima poziţie majoră pe care o deţine într-un Comitet al IMO.

 
 
Directorul general al Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), Ovidiu Cupşa, a fost ales în structura de conducere a International Maritime Organization (IMO), în cadrul adunării generale de la Londra, informează un comunicat de presă al instituţiei.

Conform sursei citate, directorul general al CERONAV, Ovidiu Cupşa, a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al Comitetului 1 (Comitetul Legal, Administrativ, Financiar şi de Cooperare Tehnică), în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Adunării Generale a IMO, organizată la Londra, în perioada 25 noiembrie - 4 decembrie.

Referindu-se la acest eveniment, Ovidiu Cupşa a apreciat că, pentru România, această alegere reprezintă prima poziţie majoră pe care o deţine într-un Comitet al IMO.


"Este esenţial ca România să deţină un rol în demersurile IMO de a responsabiliza guvernele să practice o industrie maritimă sigură şi eficientă. Schimbările fundamentale prin care trece industria navală ne pot afecta pe toţi, nu doar domeniul maritim şi trebuie să adoptăm împreună strategii eficiente privind siguranţa transporturilor, protecţia mediului şi drepturile navigatorilor", a subliniat, citat în comunicatul de presă, Ovidiu Cupşa.

International Maritime Organization este o agenţie specializată a ONU, cu sediul la Londra, creată în 1948, la care România a aderat pe 20 martie 1965, iar Adunarea Generală este alcătuită din reprezentanţii a 174 de state membre şi trei membri asociaţi.

Conform statutului, IMO reglementează navigaţia maritimă internaţională şi armonizează politicile statelor membre, organizaţia fiind înfiinţată în scopul elaborării convenţiilor internaţionale şi facilitării cooperării între statele membre, asigurării securităţii maritime şi prevenirii poluării.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 30 / 19689
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr și Stratulat Albulescu, în tranzacția prin care Aareon, liderul european în furnizarea de sisteme și servicii de consultanță pentru industria imobiliară, preia controlul grupului CalCon. Ce avocați au fost implicați
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
RTPR Allen & Overy, alături de AUTONOM în debutul pe piața reglementată a Bursei de Valori București
O gamă variată de mandate pentru avocații de Employment de la MPR Partners | Maravela, Popescu & Roman. Alexandra Rîmbu, Partener: Suntem atenți și la alte ramuri de drept adiacente, care ar putea impacta situația analizată. Când este necesar, lucrăm în echipe mixte pentru a asigura acoperirea tuturor aspectelor relevante
Procedurile de recunoaștere și cererile de clemență sunt tot mai des folosite de companiile investigate de Consiliul Concurenței | Tendințele pieței, analizate de avocații Țuca Zbârcea & Asociații. Echipă și proiecte
Din vorbă-n vorbă cu Amelia Teis, partener după ultima rundă de promovări de la D&B David și Baias. ”Nu poate exista succes și leadership individual, fără oamenii din jurul tău. Conceptul de “dream big” este realizabil în avocatură, însă presupune muncă, implicare și o depășire constantă a propriilor limite”
Avocații văd o “specializare” a tranzacțiilor din segmentul High-Tech ̸ Start-ups. Sergiu Gîdei, Parter CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații: Se negociază intens pe aspecte de randament, exit facil al investitorilor și asigurarea mecanismelor de control
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv și avocat stagiar pentru departamentul Consultanță
Ce îi ține ocupați pe avocații de IP de la Stratulat Albulescu. Cele mai dificile proiecte din practica de proprietate intelectuală și domeniile din care vin cele mai multe solicitări
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...