
CMS România își extinde echipa cu 10 avocați și își consolidează practica de drept penal, finanțe și tranzacții. Alina Tihan și Mihai Jiganie Șerban, doi avocați cu un profil profesional bine conturat și o bogată experiență, se alătură biroului CMS București
11 Decembrie 2019
A.D.” Rămânem în continuare interesați de lărgirea echipelor în câteva zone strategice de dezvoltare. Vom continua să investim în practici noi și importante, căutăm continuu avocați valoroși, cu viziune, de care firma are nevoie pentru asigurarea creșterii pe care ne-am propus-o pentru 2020 și anii ce vor urma”, a declarat Gabriel Sidere, Managing Partner CMS România.
![]() |
CMS România anunță cooptarea lui Mihai Jiganie Șerban în echipa de drept penal a biroului din București începând cu data de 1 ianuarie 2020, pe poziția de Senior Counsel și coordonator al practicii de Drept penal. De asemenea, Alina Tihan a revenit în echipa de Drept bancar și financiar a CMS România, pe poziția de Senior Counsel. Alți 8 avocați s-au alăturat echipei CMS România în departamentele de Banking & Finance, Corporate/M&A și Commercial - Litigation.
Cu o experiență de peste 14 ani în avocatură, Mihai Jiganie Șerban este specializat în drept penal, în special pe zona infracțiunilor de corupție, infracțiunilor economice, de spălare a banilor, dar și în legătură cu accidentele de muncă. Activitatea sa constă atât în oferirea de consultanță din perspectiva respectării cadrului legal de către companiile naționale și internaționale, cât și de investigație internă și reprezentare în fața autorităților statului. De-a lungul carierei, a asistat și reprezentat cu succes atât persoane fizice, dar mai ales companii naționale și internaționale din sectorul financiar-bancar, leasing, asigurări, energie, construcții civile și industriale, petrol și gaze, mass-media și publicitate, reprezentând clienții în fața tuturor structurilor Ministerului Public ori a instanțelor de judecată.
Cu o experiență de peste 14 ani în avocatură, Mihai Jiganie Șerban este specializat în drept penal, în special pe zona infracțiunilor de corupție, infracțiunilor economice, de spălare a banilor, dar și în legătură cu accidentele de muncă. Activitatea sa constă atât în oferirea de consultanță din perspectiva respectării cadrului legal de către companiile naționale și internaționale, cât și de investigație internă și reprezentare în fața autorităților statului. De-a lungul carierei, a asistat și reprezentat cu succes atât persoane fizice, dar mai ales companii naționale și internaționale din sectorul financiar-bancar, leasing, asigurări, energie, construcții civile și industriale, petrol și gaze, mass-media și publicitate, reprezentând clienții în fața tuturor structurilor Ministerului Public ori a instanțelor de judecată.
De asemenea, începând cu 1 decembrie 2019, Alina Tihan a revenit în echipa de drept bancar și financiar a CMS România, pe poziția de Senior Counsel.
Având o experiență în avocatură de peste 20 de ani, Alina Tihan a fost implicată într-o gamă largă de tranzacții complexe, naționale și internaționale, de finanțări, refinanțări, restructurări de credite și transferuri de credite, acționând în special pentru instituții de credit. Alina Tihan a oferit consultanță juridică și sponsorilor/împrumutaților, fonduri de investiții, importanți investitori și dezvoltatori imobiliari, din România și din întreaga regiune CEE, dar și municipalităților și instituțiilor de învățământ superior din România. În acest context, a dobândit o experiență vastă și diversificată de finanțări incluzând finanțări în domeniul imobiliar, finanțări de achiziții, tranzacții de tip trade finance pentru activitatea de export-import și finanțări în sectorul de agrobusiness, în România și în Europa Centrală și de Est. De-a lungul carierei, a acordat consultanță cu privire la reglementări în domeniul bancar, al piețelor de capital și al instrumentelor financiare.
Totodată, alți 8 avocați s-au alăturat echipei CMS România, respectiv Livia Maria Purice (Associate), Alexandra Laura Pop (Associate), Loredana Barbu și Andrei Sbârnea (Trainees) în departamentul Banking & Finance, Bianca Bănățeanu și Eduard Roventa (Trainees) în departamentul Corporate/M&A și Cosmin Crețu (Associate) și Adrian Linca (Trainee) în departamentul Commercial - Litigation.
„Extinderea echipei CMS România face parte din strategia de dezvoltare a firmei și este corelată cu continuarea creșterii volumului nostru de activitate în zona de drept penal, finaniar-bancar și tranzacții. Prin revenirea Alinei Tihan în echipa drept bancar-financiar, cooptarea lui Mihai Jiganie Șerban în calitate de coordonator al practicii noastre de drept penal și prin cooptarea celorlalți 8 avocați în echipa CMS România nuanțăm nivelul avansat de profesionalism și consolidăm proiectul de dezvoltare a unui hub regional al biroului CMS București. Rămânem în continuare interesați de lărgirea echipelor în câteva zone strategice de dezvoltare. Vom continua să investim în practici noi și importante, căutăm continuu avocați valoroși, cu viziune, de care firma are nevoie pentru asigurarea creșterii pe care ne-am propus-o pentru 2020 și anii ce vor urma”, a declarat Gabriel Sidere, Managing Partner CMS România.
CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP, pe locul 5 în topul firmelor de avocatură după numărul de avocați, este o organizație dinamică, în continuă dezvoltare, cu o practică remarcabilă de peste 30 ani în Europa Centrală și de Est. Anvergura CMS nu este dată doar de mărime, cât mai ales de expertiză și inovare, cu practici de top în sectoare de relevanță internațională. CMS activează în România de peste 20 de ani, biroul din București fiind printre cele mai mari firme de avocatură internaționale din România. Strategia biroului local din București este de a continua și amplifica dezvoltarea practicii regionale ca parte integrantă a abordării globale a CMS.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1728 / 2037 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...