ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum lucrează firmele de avocați în vremea coronavirusului | Stratulat Albulescu & Asociații: Urmărim și respectăm cu strictețe toate măsurile și recomandările emise de instituțiile cu care colaborăm. Foloseam și înainte intens instrumentele de Legal Tech, acum avocații pot lucra de acasă în condiții optime

25 Martie 2020   |   A.D.

În momentul de față, în cadrul echipei nu există avocați sau personal auxiliar aflați în autoizolare.

 
 
În contextul înmulțirii cazurilor de infectare cu Covid 19 și având în vedere măsurile și recomandările emise de autoritățile din România, reprezentanții casei de avocatură Stratulat Albulescu & Asociații (SAA) au decis o serie de măsuri menite a asigura continuitatea activității în condiții de siguranță. În primul rând, membrii echipei SAA au fost încurajați să lucreze de acasă (work from home). Toți avocații au primit sprijin din punct de vedere tehnic (laptop, desktop, acces internet, acces VPN), astfel încât să poată să își desfășoare activitatea de acasă în condiții optime. În cadrul recepției a fost asigurată permanența între orele 10:00 și 18:00, asigurându-se astfel buna desfășurare și continuitatea activității în cadrul biroului.


”De asemenea,  chiar dacă majoritatea colegilor lucrează de acasă deja, măsurile de curățenie și igienizare au fost sporite, acordându-se atenție deosebită privind dezinfectarea suprafețelor comune și de contact (blaturi, manere uși, băi, etc)”, au precizat reprezentanții firmei pentru BizLawyer.

Încă dinaintea apariției primului caz de infectare cu Covid 19 în România, membrii SAA au fost informați cu privire la măsurile de prevenție referitoare la Coronavirus. În zonele comune au fost puse la dispoziția avocaților măști de protecție precum și soluții dezifectante pentru a încuraja punerea în aplicare a măsurilor recomandate de Ministerul Sanatății.

În plus, pentru eficiența măsurilor luate în cadrul SAA, reprezentanții firmei au recomandat tuturor membrilor echipei să evite călătoriile externe, participarea la evenimente publice, spațiile aglomerate și să urmărească recomandările emise de autorități.

Avocații din cadrul firmei Stratulat Albulescu aveau programate destul de multe deplasări în străinătate în lunile martie-aprilie, atât cu privire la proiectele în derulare, cât și în vederea participării la evenimente specifice mediului de business sau conferințe. Dată fiind situația la nivel mondial, toate conferințele au fost anulate sau amânate de către organizatori și astfel avocații nu se vor mai deplasa în afara țării.




În măsura în care existau întâlniri stabilite deja cu clienți sau colaboratori, recomandarea a fost aceea ca membrii echipei să încerce, pe cât posibil, să țină aceste întâlniri prin intermedul mijloacelor electronice. ”În prezent, mediul de business se acomodează la noua situație și restricțiile de călătorie impuse de autorități. Susținem aceste întâlniri cu clienții străini din așa-numitele ”zone roșii” –  Italia, Spania (Madrid), Franța (Paris și regiunea de nord) – sau cu avocații din firme de peste granițe, prin intermediul mijloacelor electronice - Skype, teleconferințe, conferințe telefonice)”, au adăugat reprezentanții firmei.

În momentul de față, în cadrul echipei nu există avocați sau personal auxiliar aflați în autoizolare. „Desigur, mulți membri ai echipei lucrează de acasă, însă aceasta este doar o măsură de prevenție”, au arătat reprezentanții firmei.

Înainte de emiterea ordonanțelor militare, majoritatea instituțiilor statului au anuntat restricții sau chiar au suspendat interacțiunea cu publicul (instanțe, Registrul Comerțului, etc). Avocații SAA spun că urmăresc programul acestora și măsurile dispuse. În multe situații se comunică pentru orice tip de solicitări prin intermediul telefonului, fax-ului sau adresei de e-mail.

”Avem în vedere evitarea frecventării de către colegii noștri a unor locuri aglomerate, unde riscul de contaminare cu virusul COVID-19 este crescut”, au subliniat avocații SAA.

În ceea ce privește Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară București (OCPI), transmiterea și primirea actelor se realizează preponderent în format electronic (via e-mail), sau prin intermediul poștei la adresa de corespondență indicată pe website. Și în ceea ce privește activitatea Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), aceasta se desfășoară numai prin mijloace electronice.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică

Pe portalul instanțelor de judecată a fost publicat un comunicat privind măsurile dispuse de către Tribunalul  București (măsuri adoptate, de asemenea, în cadrul mai multor instanțe  de judecată din București și din țară) pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul COVID-19, în contextul măririi riscului de răspândire a epidemiei. Astfel, au fost dispuse o serie de măsuri, unele dintre acestea vizand și publicul și avocatii, printre care: programul cu publicul se suspenda in perioada 12 martie 2020 – 31 martie 2020, cu posibilitatea reevaluarii ulterioare; exceptand cauzele urgente, cu respectarea termenului rezonabil de solutionare a cauzelor, se va fixa primul termen de judecata incepand cu luna mai 2020 sau, după caz, se va proceda la preschimbarea termenelor de judecata acordate incepând cu 12.03.2020 pana la 30.04.2020 inclusiv; accesul justitiabililor in incinta instantei va fi permis doar la ora fixata pentru judecarea cauzei in care participa etc.

”În cadrul firmei urmărim și respectăm cu strictețe toate măsurile și recomandările emise de către instituțiile cu care colaborăm (ONRC, OCPI, instanțele de judecată, etc). Astfel, ne desfășurăm activitatea în limitele și condițiile stabilite de către autorități. Sperăm ca măsurile aplicate din timp în cadrul societății noastre să fie eficiente și să nu avem cazuri de contaminare printre colegi. Dar desigur, în cazul acestui scenariu pesimist, cu siguranță că vom urma toate recomandările și măsurile emise de către autoritățile din România”, au conchis reprezentanții casei de avocați.

În luna februarie, înaintea declarării pandemiei de Covid 19, Stratulat Albulescu & Asociații anunța, într-un articol publicat de BizLawyer, că vrea să extindă echipa și preconiza recrutări importante în 2020, mai ales în cadrul departamentelor cheie.

În pas cu vremurile, avocații firmei SAA utilizau zilnic instrumentele Legal Tech, acestea fiind de mare ajutor în creșterea productivității membrilor echipei. „Dintre acestea, putem numi: platformele de sharing al documentelor, Data Room-urile, aplicațiile care permit organizarea de teleconferințe și întâlniri online, aplicațiile care permit editarea diferitelor documente, aplicații pentru înregistrarea timpilor și facturare, etc”, a precizat luna trecută, pentru BizLawyer, Andrei Albulescu, Partener al firmei.

Estimările avocaților indicau faptul că volumul cel mai mare de muncă în acest sector ar fi fost în industriile Tech și Imobiliare, domenii vedetă și în 2019.

Luna trecută, firma de avocatură Stratulat Albulescu număra aproximativ 35 de avocați, specializați în diverse arii de practică. Obiectivul era acela de a depăși, în acest an, pragul de 40 de avocați.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1300 / 1704
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...