ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Horea Popescu preia coordonarea practicii de Corporate M&A în CMS la nivel regional | Gabriel Sidere, Managing Partner - CMS România: O recunoaștere a creșterii impresionante a biroului CMS din București din ultimii ani. Dóra Petrányi, CEE Managing Director: Horea, un lider foarte capabil, e poziționat ideal pentru a consolida CMS ca lider de piață

11 Mai 2020   |   BizLawyer

Coordonator al departamentului de Corporate M&A în România de peste șase ani, Horea Popescu a fost implicat în numeroase tranzacții transfrontaliere cu impact major pe piața din România și din regiune, respectiv vânzarea activelor Liberty Global către Vodafone, Liberty Global la vânzarea activității sale de televiziune DTH în CEE și Luxemburg, Advent International și Zentiva în achiziția operațiunilor Alvogen din CEE, numeroase achiziții ale Bitdefender în Europa etc.

 
 
Firma internațională de avocatură CMS anunță numirea lui Horea Popescu în poziția de coordonator al practicii de drept corporativ / fuziuni și achiziții în Europa Centrală și de Est, începând cu data de 1 mai 2020, o practică ce reunește aproape 100 de parteneri și alți avocați din regiune.

Având o experiență în avocatură de peste 20 de ani, Horea Popescu a fost implicat de-a lungul timpului într-un număr mare de tranzacții importante atât în România cât și la nivelul CEE, acordând consultanță juridică unei game variate de clienți naționali și internaționali. Specializat în fuziuni și achiziții, private equity, restructurări și tranzacții comerciale, tranzacții pe piețele de capital, dreptul concurenței și privatizări, Horea Popescu deține o experiență vastă în proiecte sofisticate, multi-jurisdicționale, acorperind o gamă largă de sectoare precum energie, tehnologie, media și telecomunicații, servicii bancare și financiare, asigurări, bunuri de larg consum și drept imobiliar.


”Suntem încântați de numirea lui Horea ca lider al practicii CMS de Corporate M&A din regiune. Aceasta reușită confirmă succesul biroului CMS din România în dezvoltarea de practici regionale, unice în piața din România. Noi am reușit să dezvoltăm o echipă de excepție, cu o experiență foarte valoroasă în coordonarea de proiecte transfrontaliere. Această numire reprezintă o recunoaștere a creșterii impresionante a biroului CMS din București din ultimii ani", a declarat Gabriel Sidere, Managing Partner al CMS România.

„Horea s-a dovedit a fi un lider foarte capabil în calitatea sa de coordonator al echipei de Corporate M&A din România. Vasta sa experiență în domeniu și angajamentul de lungă durată față de dezvoltarea profilului practicii noastre de Corporate M&A îl fac pe Horea să fie poziționat ideal pentru a prelua coordonarea la nivel regional și de a consolida CMS ca lider de piață”, a declarat Dóra Petrányi, Managing Director al CMS pentru regiunea Europei Centrale și de Est.

„Sunt onorat de numirea mea ca Head of Corporate M&A la nivel regional. Traversăm o perioadă de incertitudine fără precedent, dar bazele firmei noastre și echipa rămân puternice. Aștept cu nerăbdare să colaborez cu colegii mei parteneri, precum și cu toți colegii avocați din CMS la nivel regional și global. Împreună vom continua dezvoltarea practicii noastre și vom promova noi oportunități de afaceri pentru clienții CMS", a declarat Horea Popescu.

Coordonator al departamentului de Corporate M&A în România de peste șase ani, Horea Popescu a fost implicat în numeroase tranzacții transfrontaliere cu impact major pe piața din România și din regiune, respectiv vânzarea activelor Liberty Global către Vodafone, Liberty Global la vânzarea activității sale de televiziune DTH în CEE și Luxemburg, Advent International și Zentiva în achiziția operațiunilor Alvogen din CEE, numeroase achiziții ale Bitdefender în Europa etc.

Edițiile din acest an ale publicatiilor juridice de prestigiu Legal 500 EMEA, Chambers and Partners și IFLR1000 îl descriu pe Horea Popescu ca fiind „unul dintre cei mai proeminenți avocați de M&A din România, având o reputație remarcabilă, de lungă durată, pe piața avocaturii de afaceri”.

CMS este a cincea firmă de avocatură ca mărime din lume, având 4.800 avocați și peste 1.100 parteneri în 41 de țări, fiind o organizație dinamică, în continuă dezvoltare, cu o activitate de practică remarcabilă, de peste 30 ani în Europa Centrală și de Est. Anvergura CMS nu este dată doar de mărime, ci și de expertiză și inovare, cu practici de top în sectoare de relevanță internațională. Strategia biroului local din București este de a continua dezvoltarea practicii regionale ca parte integrantă a abordării globale a CMS și de a-și consolida caracterul de hub de excelență cu relevanță regională, alcătuit din experți capabili să coordoneze tranzacții complexe, multi-jurisdicționale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1236 / 1678
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...