ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement obține la ICCJ o soluție definitivă în favoarea unui cunoscut operator de restaurante, într-o dispută judiciară cu un probatoriu voluminos, care a durat peste 4 ani. Proiect coordonat de Ioana Gelepu (Managing Partner)

14 Februarie 2024   |   M. T.

Pentru a constata faptele ilicite, instanțele au realizat o analiză migăloasă a unei varietăți de chestiuni juridice.

 
 
Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement a obținut, la începutul acestui an, o soluție definitivă în favoarea unui cunoscut operator de restaurante, prin care a fost admisă o acțiune în concurență neloială, fiind interzise fapte de tipul deturnarea clientelei. De asemenea, instanța a acordat clientului asistat despăgubiri constând în pierderea șansei de a obține anumite rezultate economice din relația cu un potențial client și, respectiv, cu un client deturnat. Proiectul a fost coordonat de avocatul Ioana Gelepu, coordonatoarea cabinetului.

Litigiul a fost inițiat de o companie renumită, ce activează în 3 domenii de business interconectate, și anume: operator de restaurante, catering de evenimente și operator de food court.


Soluția pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție pe 18 ianuarie 2024 pune capăt unei dispute judiciare care a durat peste 4 ani, antrenând un probatoriu voluminos, inclusiv o expertiză contabilă și audierea a 7 martori.

Prin hotărârea rămasă definitivă s-a constatat săvârșirea următoarelor fapte ilicite, instanța dispunând, în esență, interzicerea utilizării, în cadrul unui restaurant deschis de competitor, a conceptului prin care devenit cunoscută activitatea reclamantei pe segmentul relevant, precum și a elementelor esențiale cuprinse în oferta transmisă de aceasta unui potențial client. De asemenea, au fost interzise folosirea informațiilor confidențiale de natură comercială aparținând reclamantei, acțiunilor desfășurate în scopul obținerii, din partea furnizorilor reclamantei, a unor condiții similare cu cele practicate în relația cu aceasta din urmă, precum și deturnarea clientelei.

De asemenea, au fost acordate despăgubiri constând în pierderea șansei de a obține anumite rezultate economice din relația cu un potențial client (o bancă cunoscută) și, respectiv, cu un client deturnat (o școală privată).




Pentru a constata faptele ilicite descrise mai sus, instanțele au realizat o analiză migăloasă a unei varietăți de chestiuni juridice, unele aflate la confluența dintre noțiuni tradiționale (precum conduita de bună-credință sau uzanțele cinstite) și prezumții extrase în mod riguros și pragmatic pe baza unei situații de fapt extrem de dense, care includea o veritabilă radiografie a numeroaselor acțiuni ale concurentului pe perioada dedusă judecății.

În acest context, au fost verificate inclusiv aspecte care țineau de design-ul specific restaurantelor părților și modul de prezentare a felurilor de mâncare (conchizându-se că s-a reprodus conceptul folosit de reclamantă în restaurantele sale), tipurile de feluri de mâncare incluse de fiecare concurent în cadrul meniului ofertat către un potențial client și prețurile aferente, dar și aplicabilitatea normelor ce asigură o funcționare sănătoasă a pieței, precum cele care ocrotesc secretul comercial.  

Proiectul a fost coordonat de-a lungul timpului de Ioana Gelepu.

Ioana Gelepu a activat timp de peste 21 de ani în două cunoscute societăți de avocatură, având calitatea de partener timp de 12 ani în cea de-a doua. Atrasă de un destin profesional independent și de modelul factotum, care permite aducerea nivelului serviciilor profesionale ale unui litigator la standardul unui sfătuitor personal, ea a decis ca, începând cu 1 martie 2023, să-și schimbe traseul profesional, pentru a activa într-o formulă elitistă de tip boutique de litigii.

Potrivit ultimei ediții a ghidului juridic Chambers Europe, care o evidențiază pe Ioana Gelepu în practica de Dispute Resolution (Band 5 în chiar primul an de funcțioare a firmei), avocatul se remarcă prin experiența sa în litigii, în special în ceea ce privește consilierea în dispute civile și administrative din sectorul sănătății. ”Ioana este un foarte bun litigator, are cunoștințe juridice foarte solide și este  business-oriented", a declarat unul dintre clienții intervievați de Chambers Europe.

Ioana Gelepu îmbină know-how-ul avocaturii de business cu o abordare foarte personalizată, ce implică gestionarea la nivel personal a aproape tuturor detaliilor pe care le antrenează strategia și argumentarea unui caz, notează și Legal 500. Combinația asigură un produs finit de înaltă clasă, o adaptare pragmatică și eficientă la evoluția dosarului și o relație de tip "umăr la umăr" cu clientul pe tot parcursul duelului litigios, punctează ghidul juridic internațional.

Mai multe detalii despre Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement pot fi găsite pe gelepu.ro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 74 / 1707
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...