ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Loredana Chitu va coordona departamentul de Piețe de Capital al biroului Dentons din România

02 Octombrie 2019   |   BizLawyer

Chambers Europe 2019 o include în lista avocaților “up and coming lawyer”, IFLR 1000 o menționează în lista avocaților “highly regarded”, iar The Legal 500 EMEA o prezintă ca avocat recomandat pentru sectorul Piețelor de Capital in Romania.

 
 
Dentons, cea mai mare firmă de avocatură la nivel mondial, a cooptat-o în echipă pe Loredana Chitu, pentru a pune bazele și a dezvolta departamentul de Piețe de Capital al biroului din România. Aceasta se va alătura echipei din București în calitate de partener, începând cu data de 1 octombrie 2019.

Înainte de a deveni partener în echipa Dentons, Loredana Chitu a lucrat ca avocat în cadrul biroului local al Allen & Overy, și anterior în biroul Clifford Chance din București. Loredana are o vastă experiență în domeniul tranzacțiilor de pe piața de capital, atât cu instrumente de capital, cât și de datorie, precum și în tranzacții de fuziuni și achiziții. De exemplu, Loredana a oferit asistență juridică în cadrul ofertei publice inițiale a companiei Electrica, cea mai mare ofertă de acest gen de pe piață, precum și în cadrul unor plasamente private semnificative pe Bursa de Valori București. De asemenea, a oferit asistență juridică băncilor în cadrul a două dintre cele mai importante emisiuni de obligațiuni cu randament ridicat de pe piață, și anume JP Morgan în cadrul emisiunii de obligațiuni în valoare de 450 milioane EUR de către compania-mamă a societății RCS&RDS și Deutsche Bank, în emisiunea de obligațiuni in valoare de 400 milioane de EUR de către NEPI. Loredana deține de asemenea o experiență solidă în tranzacții privind transferuri de portofolii de facilități de credit, cât și în fuziuni și achiziții având instituții bancare ca societăți țintă.


Un avocat consacrat în aspecte de reglementare, Loredana oferă asistență clienților locali și internaționali în chestiuni privind guvernanța corporativă, drepturile acționarilor, instrumente derivate, MIFID, abuzul de piață, obligații de transparență, precum și aspecte de reglementare privind fondurile de investiții conform dispozițiilor AFIMD și EuVECA.

Chambers Europe 2019 o include în lista avocaților “up and coming lawyer”, IFLR 1000 o menționează în lista avocaților “highly regarded”, iar The Legal 500 EMEA o prezintă ca avocat recomandat pentru sectorul Piețelor de Capital in Romania.

Perry Zizzi, Partener Coordonator al biroului Dentons din Romania, a comentat: “Cooptarea Loredanei marchează începutul strategiei ‘Dentons Romania 2.0’ ce vizează atragerea unor talente consacrate în piață în cadrul ariilor de practică cheie, pentru a satisface cerințele în creștere ale clienților. La finalul anului 2020, ne așteptăm să avem o echipă de 50-60 avocați și să fim una din cele mai mari firme internaționale de avocatură din România.”

Loredana Chitu a comentat venirea sa în cadrul Dentons: “Sunt încântată să mă alătur celei mai mari firme de avocatură la nivel mondial și să lucrez îndeaproape cu echipe din Londra și din alte birouri din Europa, pentru a putea răspunde nevoilor clienților, ajutând în același la timp la accelerarea dezvoltării sectorului piețelor de capital din România.”

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 64 / 5184
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații de concurență de la Bondoc & Asociații au în lucru proiecte care ating toate segmentele acestei arii de practică. Lucian Bondoc, Managing Partner: Suntem implicați în dosare pe toată linia, putem gestiona profesionist orice caz, de la început până la sfârșit, prin echipe mixte care includ și litigatori
Modificări importante în materie de fiscalitate, la orizont | Theodor Artenie, Tax Director - Schoenherr Tax Bucharest: Așteptăm forma finală în care vor fi adoptate proiectele de modificare a Codurilor Fiscal și de procedură fiscală. Cele două Directive europene care nu au fost încă transpuse în legislația națională ar putea genera anumite complicații pentru contribuabilii români
Țuca Zbârcea & Asociații se aliază cu Trident Capital Investments, companie fondată și condusă de Liviu Giugiumica
Allen & Overy, alături de PKO Bank Polski la finanțarea unei bănci de celule stem. Avocați din București, în echipă
CMS România își extinde echipa cu 10 avocați și își consolidează practica de drept penal, finanțe și tranzacții. Alina Tihan și Mihai Jiganie Șerban, doi avocați cu un profil profesional bine conturat și o bogată experiență, se alătură biroului CMS București
Mergermarket: Clifford Chance este Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est
Crina Baltag și Cosmin Vasile, editorii noului ghid practic multi-jurisdicțional dedicat soluționării disputelor în domeniul construcțiilor și publicat de Wolters Kluwer
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații i-a reprezentat pe fondatorii 7Card în legătură cu investiția în proiectul Holde Agri. Echipa, coordonată de partenerul Sergiu Gîdei
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...