ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mergermarket: Clifford Chance este Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est

16 Decembrie 2019   |   BizLawyer

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură, acordă în prezent asistență pe câteva tranzacții confidențiale de mare anvergură pentru piața din România și din regiune.

Nadia Badea, partener Clifford Chance si coordonatorul practicii M&A Real Estate de la Bucuresti

 
 
Firma de avocatură Clifford Chance a primit premiul Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est (CEE M&A Legal Adviser of the Year) în cadrul ceremoniei anuale a Premiilor Mergermarket M&A în Europa, organizată săptămâna trecută la Londra.

În total au fost desemnați 40 de câștigători din domeniul consultanței financiare și juridice din Europa, în baza unui proces riguros de evaluare, care a inclus analiza clasamentelor Mergermarket și examinarea de către un juriu de specialitate.

Analiza a inclus tranzacțiile anunțate în perioada 1 octombrie 2018 - 30 septembrie 2019, reprezentând 12 luni de activitate. Fiecare categorie a avut un singur câștigător, astfel încât premiul acordat de Mergermarket să reprezinte o adevărată recunoaștere pentru un an excepțional.


Premiul acordat Clifford Chance confirmă poziția solidă și reputația pe care casa de avocatură și-a construit-o în regiune. La rândul său, Chambers Europe 2019 plasează Clifford Chance în rândul firmelor din palierul 1 (Tier 1) pentru practica de Corporate M&A, dar și Banking & Finance în Europa Centrală și de Est.
Echipa Clifford Chance CEE include birourile din Polonia, România și Cehia, de unde firma acoperă și Slovacia.

Nadia Badea, partener Clifford Chance și coordonatorul practicii M&A Real Estate de la București, spune: „Suntem o firmă de calibru internațional cu o practică tranzacțională și de consultanță premium, care își consolidează în mod constant prezența în centrul și estul Europei. Premiul acordat de Mergermarket reprezintă o recunoaștere a performanței și calității portofoliului pe care îl construim zi de zi alături de colegii noștri din regiune și din rețeaua Clifford Chance”.

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură, acordă în prezent asistență pe câteva tranzacții confidențiale de mare anvergură pentru piața din România și din regiune.

Printre proiectele de M&A asistate recent de Clifford Chance Badea se numără:
•    Asistență acordată fondului francez de investiții AEW în legătură cu vânzarea portofoliului său de active din România către divizia de investiții imobiliare a Morgan Stanley în asociere cu un grup de investitori din Israel cu experiență îndelungată în tranzacții imobiliare, reprezentați de David Hay, respectiv către Indotek Group, unul dintre cele mai mari grupuri de investiții imobiliare din Ungaria. Tranzacția vizează America House, o clădire de birouri clasă A de referință în București (achiziționată de către Morgan Stanley alături de grupul de investitori din Israel), și Promenada Mall Târgu Mureș (achiziționată de Indotek Group).
•    Asistență acordată grupului german REWE / DerTour, cu activități în industria de retail și turism, în legătură cu achiziţia diviziei de agenții de turism a grupului Eurolines România.
•    Asistenţă acordată fondului de private equity Abris Capital Partners în legătură cu preluarea unui pachet majoritar în Global Technical Group, cel mai mare furnizor de soluții end-to-end pentru managementul construcțiilor și integrator de soluții tehnice și de securitate.
•    Asistenţă acordată First Bank, deținută de J.C. Flowers & Co., în legătură cu achiziţia Leumi Bank România, la un an de la prima tranzacție realizată de acest investitor american de calibru pe piața financiar-bancară din România.
•    Asistență acordată grupului Czech Media Invest (CMI) pe tot parcursul tranzacției privind achiziția activelor din segmentul radio pe care conglomeratul media internațional Lagardère Group le deținea în Europa Centrală și de Est.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 18 / 5197
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Din vorbă-n vorbă cu Lavinia Aftodor, Senior Legal Counsel la BCR, singurul In-House Counsel desemnat Rising Star în România de către Euromoney. “Munca de in-house lawyer nu este rutinantă, sarea și piperul sunt prezente zi de zi. E o plăcere să îmi regăsesc vechi colegi de breaslă, din case de avocatură de prestigiu, cu care să fac echipă în cadrul unui proiect complex”
Firmele de avocați mai au doar câteva zile pentru a trimite oferte într-un contract de 690.000 € | MFP vrea să atragă anual de pe piețele externe 5-6 mld. €, până în 2022. Statul caută avocați pentru a “upgrada” programul MTN
Cum lucrează avocații de IP de la bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ. Activitatea intensă în 2019, cu numeroase elemente de inovație, prin soluții aplicate pentru protecția drepturilor clienților. Anul acesta va fi extinsă interconectarea domeniului IP cu domeniile TMT
act | Botezatu Estrade Partners face o primă rundă de promovări și recrutare sub noul brand. Mihaela Poșircă devine partener, alți avocați fac un pas înainte în carieră
CJUE: Confiscarea sumelor nedeclarate la frontiera României este contrară dreptului UE. Țuca Zbârcea & Asociații a sesizat Curtea europeană
Filip & Company a asistat BT Leasing în cadrul unei emisiuni de obligaţiuni de 40 de milioane euro
Popovici Nițu Stoica & Asociații are un nou Avocat Asociat. Irina Ivanciu, promovată pe poziția de partener de la 1 ianuarie
Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime”
LegiTeam: ZRPV recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
PNSA și D&B David şi Baias, în tranzacția prin care Altex preia RTC Proffice Experience de la Oresa Ventures. Ce avocați au fost implicați în proiect
Schoenherr si Asociații, avocații OMV Petrom în preluarea rețelei Art Petrol. Partenerii Oana Constantinescu și Georgiana Bădescu, în prim plan
Cosmin Vasile, singurul avocat din România listat concomitent în ultimele clasamente Who’s Who Legal Arbitration și Who’s Who Legal Litigation
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...