ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Suciu Popa câștigă definitiv un litigiu complex pentru Hidroelectrica în materia dreptului muncii

11 Februarie 2019   |   BizLawyer

Această soluție reconfirmă experiența și profesionalismul echipei de dreptul muncii a Suciu Popa, angrenate în prezent în mandate complexe pentru diverși clienți, activi în domeniul energiei și resurselor naturale, IT&C, bancar și financiar, sănătate sau FMCG.

Sursa: Photo Credit Suciu Popa.Ro

 
 
Suciu Popa a reprezentat cu succes Hidroelectrica S.A. într-un litigiu complex de dreptul muncii inițiat de un numar de 3000 salariați privitor la plata unor drepturi pretinse în baza contractului colectiv de muncă.

Decizia Curții de Apel București marchează un precedent important în materia clauzelor din CCM privind anumite indemnizații și sporuri, în sensul că acestea nu consacră un drept absolut, indiferent de circumstanțele reale ale pretenției.

Soluția obținută de Suciu Popa are o importanță majora nu doar prin prisma valorii litigiului în cauză, dar si pentru că ea clarifică o problemă de drept des întâlnită și de impact în sensul că, în temeiul contractelor colective de muncă, salariații dobândesc o vocaţie generală la plata unor indemnizații specifice, și nu un drept individual de creanță împotriva angajatorului. Astfel, instanța a statuat, confirmând argumentația Suciu Popa, că dreptul salariatilor de a beneficia de plata indemnizațiilor prevazute de contractul colectiv se naște la data la care aceștia solicită acordarea respectivei indemnizații și se exercită în condițiile legii aplicabile la acea dată.


Proiectul a fost coordonat de către Daciana Popa (Managing Associate), avocat litigant care oferă asistență juridică în ceea ce privește probleme complexe de dreptul muncii, în stransă colaborare cu Cleopatra Leahu (Partener), care, alături de celelalte arii de expertiză în care este specializată, este recunoscută pentru experiența sa în consilierea clienților în problematica de dreptul muncii, inclusiv cu privire la  drepturile și beneficiile angajaților în baza contractelor colective de muncă.

Această decizie instituie un reper de normalitate în practica judiciară de dreptul muncii, instanța confirmând corectitudinea deciziilor manageriale adoptate de angajator în raport cu salariații, precum și faptul că principii generale de drept, aplicate în mod tradițional în alte domenii (spre exemplu, în materia acordării dividendelor de către companii), își găsesc pe deplin aplicabilitatea și în materia dreptului muncii”, a declarat Cleopatra Leahu, Partener Suciu Popa.

Ne bucură această decizie și suntem încântați că efortul echipei noastre care a lucrat aproape doi ani la acest dosar important a fost încununat de succes pentru clientul nostru” a punctat Daciana Popa, Managing Associate Suciu Popa.

Această soluție reconfirmă experiența și profesionalismul echipei de dreptul muncii a Suciu Popa, angrenate în prezent în mandate complexe pentru diverși clienți, activi în domeniul energiei și resurselor naturale, IT&C, bancar și financiar, sănătate sau FMCG.

Suciu Popa este una dintre cele mai experimentate firme de avocatură din România, acoperind tot spectrul de aspecte legale din domenii cheie precum fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, energie și resurse naturale, banking & finance, dreptul muncii, concurență și antitrust, cu performanță și reputație confirmate de toate directoarele juridice internaționale Chambers and Partners, Legal 500, IFLR 1000, precum și de mediul de afaceri local și internațional.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1662 / 1697
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...