ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ultima zi pentru înscrierea la simularea examenului de admitere la Facultatea de Drept a Universității București. Gradul de dificultate al subiectelor va fi similar celui de la concursul de admitere propriu-zis | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept: Concursul de admitere are reputația unui concurs exigent întrucât funcțiunea lui este aceea de a selecta, de regulă la o rată de 4-5 candidați pentru fiecare loc finanțat de la bugetul de stat, pe viitorii studenți ai uneia dintre cele mai prestigioase facultăți din țară

06 Mai 2024   |   Ștefania Enache

Duminică, 12 mai, este programată simularea examenului de admitere la Facultatea de Drept. Până acum, s-au înscris peste 1.150 de candidați, dar înscrierile continuă până marți, ora 14.00.

 
 
Tinerii care își doresc să devină studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București au posibilitatea de a se familiariza cu atmosfera examenului de admitere. Instituția de învățământ organizează, pe 12 mai, simularea admiterii. Concursul se derulează după aceleași reguli care se aplică și în cazul admiterii propriu-zise, subiectele pe care candidații le primesc având același grad de dificultate. Înscrierile la simulare se mai pot face până pe 7 mai, ora 14.00.

Duminică, 12 mai, este programată simularea examenului de admitere la Facultatea de Drept. Până acum, s-au înscris peste 1.150 de candidați, dar înscrierile continuă până marți, ora 14.00. „Înscrierile sunt încă în curs de înregistrare și confirmare. Înscrierile la simularea concursului de admitere se fac online, prin încărcarea pe platforma ADMA de către candidat a cărții de identitate/pașaport și a chitanței/ordin de plată/dovada achitării online a taxei de înscriere la simularea concursului de admitere”, ne-a declarat Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din București.


Candidații își verifică nivelul de pregătire

Instituția de învățământ din Capitală organizează această simulare din anul 2022. „Este o formă de a sprijini candidații la concursul din vară  pentru ca, spre sfârșitul primăverii, să își verifice nivelul de pregătire în modul cel mai relevant cu putință prin rezolvarea, în condiții similare celor de concurs, a unor subiecte de natura și gradul de dificultate al celor care vor fi administrate la concursul propriu-zis. În felul acesta candidații se obișnuiesc cu atmosfera de concurs și cu nivelul de exigență al acestuia. Ei pot verifica aspectele în care este nevoie să își îmbunătățească nivelul de pregătire și au la dispoziție încă două luni în care să-și orienteze eforturile pentru a se perfecționa, întocmai cu privire la acele aspecte, astfel încât nivelul atins până la data concursului să le permită promovarea lui cu succes”, a explicat Prof. univ. dr. Răzvan Dincă.

Totodată, această simulare oferă și Facultății de Drept prilejul de a evalua nivelul general al competențelor candidaților din următoarea sesiune de admitere față de subiecte de natura și dificultatea celor relevante pentru clasificarea din această sesiune, astfel încât această relevanță să fie calibrată corect față de obiectivele de selecție ale concursului în adecvare cu aria de selecție.

Până sâmbătă, 4 mai, instituția din București înregistrase deja peste 1.150 de candidați la simularea examenului de admitere, dar înscrierile sunt încă în curs de înregistrare și confirmare, numărul participanților fiind posibil să crească. Anul trecut, de exemplu, au participat la simulare 1.250 de tineri.

Simularea se organizează după reguli similare cu examenul de admitere, subiectele fiind elaborate după aceleași criterii de dificultate ca și cele de la concursul din vară. Și corectarea lucrărilor se face în același mod ca și lucrările de concurs, utilizându-se o procedură automată de corectare a răspunsurilor la grile.

„Gradul de dificultate al subiectelor la simularea concursului de admitere trebuie să fie similar celui de la concursul de admitere propriu-zis pentru a le transmite candidaților un mesaj relevant cu privire la stadiul pregătirii lor. Desigur, concursul de admitere de la Facultatea de Drept are reputația unui concurs exigent întrucât funcțiunea lui este aceea de a selecta, de regulă la o rată de 4-5 candidați pentru fiecare loc finanțat de la bugetul de stat, pe viitorii studenți ai uneia dintre cele mai prestigioase facultăți din țară”, a punctat decanul Facultății de Drept.

Prof. univ. dr. Răzvan Dincă a subliniat faptul că de când organizează simularea concursului de admitere, Facultatea de Drept a înregistrat o creștere atât numărul candidaților la concurs cât și numărul candidaților admiși în fiecare an.

„Creșterea numărului candidaților la concurs se explică prin parteneriatul pe care, prin exercițiul de pregătire pe care îl organizează în cadrul simulării concursului, facultatea îl oferă tinerilor absolvenți de liceu dornici de a încerca să-i treacă pragul. Este o formă de a ne împrieteni cu viitorii noștri candidați și de a-i ajuta să fie mai buni la adevărata întâlnire cu noi. Iar faptul că ei sunt cu adevărat mai buni la acea întâlnire rezultă din creșterea numărului candidaților admiși (care se repercutează asupra programului de învățământ la distanță întrucât la cursurile de zi întreaga capacitate de școlarizare a fost an de an ocupată). Rezultă, de asemenea, din creșterea de la un an la altul a mediilor minime de admitere la buget și la taxă din învățămntul de zi, deși cam tot din 2022 s-a adăugat o nouă probă în cadrul concursului și anume aceea de gândire critică. Aceste dinamici demonstrează că simularea prealabilă a concursului contribuie atât la îmbunătățire nivelului de pregătire al candidaților cât și la adecvarea dificultății subiectelor la aria de selecție a studenților pe care o alcătuiesc acești candidați. În ultimă instanță, având candidați mai buni avem și studenți mai buni, ceea ce se verifică în generațiile ultimilor ani care ne dau speranța că viitorul dreptului românesc are o perspectivă promițătoare”, a nuanțat interlocutorul BizLawyer.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8 / 1716
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...