ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Voicu Filipescu a lansat Grupul dedicat de lucru in contextul Coronavirus (COVID-19). Solutii legale si strategii in beneficiul companiilor

13 Martie 2020   |   BizLawyer

Voicu & Filipescu a organizat și lansat grupul de practică de lucru pentru probleme legate de Coronavirus (COVID-19) in beneficiul companiilor care doresc să fie informate și bine pregătite pentru riscurile implicate de răspîndirea virusului.

 
 
Răspîndirea noului coronavirus (COVID-19) a început să afecteze România în multe direcții. Pentru a face față noilor provocări, companiile trebuie să creeze politici și strategii de gestionare a problemelor apărute în legătură cu contractele în vigoare și serviciile oferite clienților, cu relațiile de muncă precum și cu sănătatea și securitatea în muncă, pentru a numi doar cateva.

Voicu & Filipescu a organizat și lansat grupul de practică de lucru pentru probleme legate de Coronavirus (COVID-19) in beneficiul companiilor care doresc să fie informate și bine pregătite pentru riscurile implicate de răspîndirea virusului. Echipa de profesioniști este pregătită să răspundă întrebărilor cu privire la politicile și strategiile adecvate care trebuie adoptate în acest context, și să vă țină la curent cu legislația specifică adoptată și poziția autorităților.


Riscul contractual și cel al lanțului de aprovizionare – Contractul a devenit imposibil sau ilegal de executat? A devenit prea oneros pentru una din părți? Este un caz de forță majoră? Există asigurări disponibile pentru a acoperi pierderile suferite? Citiți aici articolul relevant.

Dreptul muncii  – Provocări și Riscuri – Majoritatea companiilor au restricționat călătoriile de afaceri internaționale și, în unele cazuri, interne. Angajatorii au pus deja în aplicare sau iau în considerare aplicarea lucrului la domiciliu în viitorul apropiat. Ați evaluat riscurile și implicațiile financiare aferente (concedii medicale plătite/neplătite, obligații de plată a salariului)? Sau obligațiile față de proprii angajați ori față de autorități în ceea ce privește sănătatea și securitatea în muncă? Citiți aici articolul relevant.

Protecția datelor – Poate un angajator întreba angajații cu privire la călătoriile recente și la expunerea aferentă? Poate un angajator colecta date privind starea medicală a angajatului?

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 74 / 98
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...