ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”

12 Martie 2024   |   Ștefania Enache

Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”

 
 
Alexandra Tuță trăiește din plin noua etapă din viața sa profesională. Tânăra activează în  departamentul de Litigii administrative și comerciale din cadrul Reff & Asociații SPRL, societate afiliată Deloitte. Se declară mândră de faptul că este parte a unei echipe de avocați tineri și foarte bine pregătiți.  „Întrucât fac parte din echipa de Litigii administrative și comerciale, îmi exercit profesia prin acordarea de asistență juridică și reprezentare în cauze de drept administrativ, precum și de drept civil lato sensu (incluzând spețe care necesită cunoașterea și/sau aprofundarea legislației speciale în domeniul executărilor silite, al dreptului bancar, în sectorul energetic, urbanistic sau de agribusiness)”, menționează Alexandra.


Litigiile pe care le gestionează echipa din care face parte sunt dintre cele mai complexe în piața avocaturii de business din România, oferindu-i oportunitatea de a se implica în mandate relevante pentru această arie de practică. „Sunt mândră că pot contribui în astfel de proiecte datorită încrederii pe care coordonatorii mei, Mihnea Galgoțiu-Săraru și Ana Galgoțiu-Săraru, mi-au acordat-o încă de când am devenit avocat stagiar. Sub acest aspect, sunt recunoscătoare pentru că am beneficiat în mod constant de oportunități de dezvoltare foarte valoroase, de sfaturi și de coordonare din partea lor și a celorlalți colegi, astfel încât să îmi pot descoperi și valorifica potențialul în calitate de tânăr avocat. În particular, un rol deosebit de important în integrarea și formarea mea l-a avut Anca Belciu, căreia doresc să îi mulțumesc (și) pe această cale pentru sprijinul, răbdarea și încrederea pe care mi le-a acordat. În primii ani de practică, este esențial să ai alături de tine, în mod real, un mentor, alături de care să îmbrățișezi provocările inerente ale profesiei și să devii cea mai bună versiune a ta. Anca și-a asumat în mod natural un astfel de rol, iar pentru o colaborare atât de frumoasă nu pot decât să fiu recunoscătoare”, mărturisește interlocutoarea BizLawyer.

În cadrul echipei, Alexandra a fost încurajată să fie proactivă, să își exprime în mod liber și argumentat ideile și a fost implicată în mod real în proiecte din ce în ce mai complexe, direct proporțional cu experiența și abilitățile dobândite pe parcursul anilor de stagiatură. „Nu în ultimul rând, am fost susținută în a desfășura și proiecte personale, independent de mediul profesional din care fac parte, iar nevoile și prioritățile mele au fost luate în considerare în stabilirea și evaluarea obiectivelor profesionale”, mai spune tânăra.




Orice început are provocările sale

În ceea ce privește examenul de primire în profesia de avocat, Alexandra Tuță subliniază faptul că are drept finalitate evaluarea cunoștințelor fundamentale la cele cinci materii esențiale în domeniul juridic: organizarea și etica profesiei de avocat, drept civil și drept procesual civil, respectiv drept penal și drept procesual penal.

„În linie cu sesiunile anterioare anului 2021 (an în care am dobândit calitatea de avocat stagiar), nivelul de dificultate al examenului a fost mediu spre ridicat, fiind evaluate, din punct de vedere tehnic, atât cunoștințele de bază din materiile sus-menționate, cât și raționamentele logico-juridice pe care orice profesionist în drept trebuie (sau ar trebui, după caz) să le realizeze în desfășurarea activității”. arată interlocutoarea BizLawyer.

Alexandra mărturisește că a investit timp și dedicare în mod considerabil în vederea pregătirii acestui examen, întrucât singura sa dorință, de când a devenit studentă a Facultății de Drept din cadrul Universității din București, a fost să fie avocat.

„Pentru acest motiv, m-am pregătit în mod constant și cât se poate de aprofundat încă din perioada studiilor de licență, astfel încât vara anului 2021 a fost dedicată exclusiv consolidării noțiunilor deja învățate prin intermediul unor recapitulări intense ale legislației și ale literaturii de specialitate. Ca tehnică de pregătire a examenului, mi-am structurat un plan de recapitulare foarte bine definit în raport de timpul pe care l-am avut la dispoziție în acest scop, urmărind să parcurg materia în mod preponderent practic, iar nu teoretic. De aceea, rezultatele au fost pe măsura așteptărilor, fiind admisă în profesia de avocat cu 91 de puncte”, detaliază tânăra.

Ulterior admiterii, a pășit în profesia de avocat cu mult entuziasm, cu dorința de a dobândi cât mai multe cunoștințe în ramuri de drept diverse și de a-și dezvolta aptitudinile în mod practic alături de o echipă de profesioniști desăvârșiți în domeniu.

„Am fost deopotrivă nerăbdătoare și curioasă să îmi exercit profesia în adevăratul ei sens, prin abordarea noțiunilor teoretice (pe care cred cu tărie că orice profesionist care se respectă și care își respectă activitatea trebuie să le stăpânească) într-un mod pragmatic, raportat la dinamica pieței și la relația avocat-client. În acest scop, mi-am propus să fiu receptivă la toate sfaturile care urmau a mi se oferi și deschisă spre a depăși zona de confort. Desigur, orice început are provocările sale, cu atât mai mult cu cât te desprinzi dintr-un mediu în care accentul se plasează asupra noțiunilor teoretice, iar nu practice. Realitatea este că nu ești pregătit să fii avocat imediat ce absolvi cursurile de licență, fiind esențial să înțelegi foarte bine situațiile particulare cu care se confruntă fiecare client și să te adaptezi în mod constant rigorilor practice pe care le implică exercitarea concretă a profesiei. De aceea, apreciez că, în perioada stagiaturii, avocatul stagiar trebuie să devină parte dintr-un colectiv care să îl sprijine în acest proces de învățare și dezvoltare profesională, care să îi ofere oportunități de creștere și care să aibă încredere în potențialul său”, argumentează tânăra.



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



A ales un mediu de lucru care i-a oferit libertatea de a se exprima și dezvolta

Dorința sa de a învăța de la cei mai buni a ghidat-o și atunci când a optat pentru firma de avocatură în cadrul căreia să-și înceapă drumul în profesie. Alexandra amintește că, în perioada studiilor de licență, și-a realizat stagiile de practică într-una dintre cele mai mari societăți de avocatură din România. „Pentru acest motiv, mi-am dorit să îmi încep cariera în avocatura de business, într-un mediu competitiv și dinamic, format din profesioniști desăvârșiți, care să ofere servicii integrate, de cea mai înaltă calitate juridică, adaptate ritmului alert în care societatea evoluează în era digitală. Într-o primă etapă, a fost prioritar ca societatea de avocatură spre care urma să mă îndrept să mă poată include în proiecte cât mai complexe și să îmi ofere oportunități de dezvoltare transversală cât mai diverse. De asemenea, mi-am dorit să fiu susținută în a-mi descoperi și valorifica potențialul în scopul de a deveni cea mai bună variantă a mea - prin încurajarea gândirii critice, a libertății de exprimare și a schimbului interactiv și argumentat de idei și viziuni, dar și a transparenței decizionale. Mi-am dorit să lucrez alături de oameni care să fie deschiși către dialog și care să faciliteze procesul de tranziție de la mediul academic la mediul profesional prin înțelegerea nevoilor personale ale tinerilor avocați, fără ca acest lucru să fie considerat un compromis sau o abdicare de la garanția exercitării profesiei în acord cu cele mai înalte standarde de performanță juridică. Nu în ultimul rând, echilibrul dintre viața personală și profesională și existența unui program flexibil au fost factori foarte importanți în alegerea primei societăți de avocatură cu care să colaborez”, explică interlocutoarea BizLawyer.

Referitor la acest ultim aspect, Alexandra a observat că, la ora actuală, tinerele generații prioritizează conceptul de work-life balance. În acest context, atrage atenția că timpul pe care fiecare îl dedică în scopuri personale (fie că discutăm despre cele pur personale, fie că avem în vedere obiectivele profesionale setate în alte zone de dezvoltare) este esențial în vederea desfășurării activității cu dedicare și motivație, la cele mai înalte standarde de calitate.

„Și eu, la rândul meu, consider că acest echilibru între viața personală și viața profesională constituie un factor important, pe care profesia de avocat, în ansamblu său, trebuie să îl privească mai degrabă ca pe o regulă decât ca pe o excepție. În această privință, cred foarte mult în ideea de a-ți exercita profesia în mod liber și independent nu doar la nivel declarativ (legal sau statutar), ci în mod faptic. Cred cu tărie în faptul că orice profesionist, indiferent de nivelul de experiență pe care îl are, trebuie să fie încurajat și susținut să se manifeste în mod liber și creativ și să se dezvolte la nivel personal și profesional în mod pluridirecțional - atât în cadrul formei de exercitare a profesiei, cât și în afara sa. Este sigur că nu există un mediu profesional perfect - fiecare dintre opțiuni are avantaje și dezavantaje pe care fiecare avocat stagiar trebuie să le aibă în vedere și să le evalueze în raport de prioritățile de dezvoltare personală și profesională pe care și le-a stabilit la începutul carierei. În ceea ce mă privește, aș fi refuzat în mod cert și voi refuza întotdeauna să fac parte dintr-un mediu de lucru rigid, inflexibil, în care libertatea de opinie și gândirea creativă sunt descurajate”, nuanțează tânăra.

În opinia sa, atunci când Reff & Asociații a decis să o integreze în echipă, mai mulți factori au fost avuți în vedere, atât din punct de vedere tehnic, cât și interuman. „ În primul rând, apreciez că, în procesele de recrutare, este esențial primul impact pe care îl creezi. În ceea ce mă privește, mă refer, în mod particular, la rezultatele academice și extracurriculare pe care le-am obținut în ciclul licență și care m-au recomandat drept unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021. În al doilea rând, cred că aceste rezultate au fost confirmate în cadrul interviului, când am avut oportunitatea de a demonstra că noțiunile pe care le-am acumulat au fundament, putând fi coroborate și aplicate în mod practic și interdisciplinar, prin formularea de răspunsuri prompte și foarte bine argumentate din punct de vedere juridic față de întrebările tehnice adresate. În continuare, cred că interacțiunea umană pe care am avut-o pe parcursul interviurilor alături de cei care urmau a-mi deveni colegi a contribuit la crearea premiselor necesare pentru a colabora. În concret, cred că, dincolo de competențele tehnico-juridice, este esențial ca orice profesionist în drept să aibă inteligență emoțională și socială, precum și abilități de comunicare interpersonală. Din această perspectivă, cred că primele discuții pe care le-am purtat au demonstrat faptul că dețin astfel de calități și aptitudini, că sunt pasionată în mod sincer de drept și că îmi doresc să evoluez și să contribui la dezvoltarea practicii de litigii administrative și comerciale alături de echipă”, este de părere avocatul.


 
Integrarea a urmărit adaptarea progresivă la rigorile practice ale profesiei de avocat

Alexandra mai spune că la începutul interacțiunii cu noii colegi, a fost emoționată - nu îi cunoștea din experiențe profesionale anterioare și era nerăbdătoare să se integreze, pentru a deveni în mod real parte din echipă. „Am avut șansa ca acest proces de integrare să se desfășoare în mod natural, fiind susținută la fiecare pas de colegi. Am apreciat foarte mult că, la început de drum, și-au dedicat în mod considerabil timp și energie pentru a mă ajuta să mă adaptez ritmului accelerat în care se desfășoară activitatea în avocatura de litigii și să evoluez alături de ei. Cred că acesta a reprezentat și principalul factor care ne-a apropiat și care a contribuit la crearea și consolidarea unor relații de colaborare autentice între noi”, precizează avocatul.

Procesul său de integrare s-a desfășurat prin parcurgerea mai multor etape. În primul rând, a participat la o sesiune preliminară de onboarding, prin care toți avocații stagiari au fost informați cu privire la aspecte de ordin logistic și administrativ.

Ulterior, pe parcursul primei luni de activitate, a participat la mai multe sesiuni de traininguri, prin care tinerii au fost introduși în cultura organizațională a firmei și prin care li s-au prezentat activitatea departamentelor atât din cadrul Reff & Asociații, cât și din cadrul Deloitte, precum și oportunitățile pe care ele le creează și instrumentele de care dispun în acest scop și pe care le pot accesa.

De asemenea, stagiarii au participat la o serie de traininguri prin care au dobândit și consolidat cunoștințe tehnico-juridice necesare în activitatea oricărui avocat. „Cu titlu de exemplu, am participat la traininguri menite să te învețe cum să realizezi un research juridic în mod eficient și complet, cum să redactezi documente juridice structurate sau cum să concepi o strategie procesuală în instanță. În acest context, punctez faptul că realizarea de traininguri de formare profesională și de sesiuni de mentorat reprezintă un element constant în cultura organizațională din cadrul Deloitte, fiind încurajate oportunitățile de dezvoltare pe multiple paliere și în raport de diferitele arii de practică și nivele de experiență”, apreciază interlocutoarea BizLawyer.

Nu în ultimul rând, procesul de integrare a urmărit adaptarea progresivă la rigorile practice ale profesiei de avocat, prin stabilirea constantă de obiective de învățare și dezvoltare și prin alocarea, în mod echilibrat, de taskuri. „În concret, nivelul de dificultate și complexitate al activității noastre a fost adaptat în mod gradual experienței personale, care a fost evaluată prin sesiuni regulate de feedback, centrate pe nevoile și prioritățile individuale. Toate aceste elemente au contribuit la adaptarea noastră la dinamica profesiei de avocat în mod treptat și sunt, în continuare, implementate pentru ca fiecare dintre noi să poată evolua în mod constant în cadrul echipei Reff & Asociații”, punctează tânăra.

Alexandra își cunoaște foarte bine atuurile, iar lucrul acesta se reflectă și în atitudinea pe care o are tânăra atunci când vine vorba despre aștepările pe care le-a avut în privința remunerației.

„ În principiu, nu am avut așteptarea ca remunerația să fie într-un cuantum absolut determinat - din partea mea, exista deschidere către negociere și oferta urma a fi evaluată în ansamblul său, în raport de toate oportunitățile care mi s-ar fi oferit. Cu toate acestea, am avut în vedere câteva aspecte care mi se păreau și mi se par, în continuare, esențiale. În primul rând, mi-am dorit ca remunerația să fie într-un cuantum apt să asigure, din punct de vedere obiectiv, un nivel de trai bun în Municipiul București. În al doilea rând, mi-am dorit ca remunerația să reflecte faptul că voi colabora cu o societate de avocatură care face parte din Big4 - evident, în raport de nivelul meu de experiență (entry level). Nu în ultimul rând, mi-am dorit ca onorariul care urma a-mi fi retrocedat să reflecte o apreciere a faptului că am fost unul dintre cei mai buni absolvenți din generația mea, atât din punctul de vedere al rezultatelor academice, cât și din punctul de vedere al performanțelor extracurriculare și al competențelor-cheie pe care le-am dobândit implicându-mă activ în sectorul non-guvernamental. Sub acest aspect, precizez faptul că eram și sunt conștientă de faptul că, la început de carieră, fiecare dintre noi este evaluat prin prisma potențialului său, criterii precum cele anterior menționate putând doar să nască prezumția existenței unor calități care să contribuie la desăvârșirea ca tânăr avocat. Altfel spus, ele nu reprezintă o garanție nici a faptului că profesia de avocat ți se potrivește, nici a faptului că te vei integra într-un anumit mediu de lucru. Totuși, în procesul de recrutare a avocaților stagiari lipsiți de experiență, până la confirmarea concretă a unor aptitudini practice necesare exercitării acestei profesii, aspecte precum cele pe care le-am amintit, mai degrabă relevante din perspectivă teoretică, pot face diferența într-un absolvent bun și un absolvent foarte bun sau excepțional. Pentru acest motiv, cred că absolvenții foarte buni trebuie stimulați inclusiv din punct de vedere financiar în primii ani de carieră, prin retrocedarea de onorarii diferențiate, care să răsplătească și să reflecte studiul aprofundat, eforturile constante, pasiunea și sacrificiile personale îndreptate către formarea profesională. Acestea fiind spuse, menționez că așteptările mele financiare au fost confirmate”, susține interlocutoarea BizLawyer.

Profesia de avocat implică îmbrățișarea constantă a unor provocări dintre cele mai diverse


Alexandra Tuță consideră că profesia de avocat implică îmbrățișarea constantă a unor provocări dintre cele mai diverse, adaptarea permanentă la un ritm de activitate accelerat și un grad sporit de atenție la detalii. „În fiecare zi, trebuie să fii pregătit să acționezi prompt și să identifici soluțiile optime pentru fiecare dintre situațiile cu care se confruntă clienții, respectiv pentru dezbaterile (câteodată neprevăzute) care pot apărea în instanță (în particular, dacă îți exerciți profesia în calitate de avocat litigant). Pregătirea teoretică și practică trebuie să fie continuă și corelată mutațiilor alerte ale relațiilor sociale și economice - avocatul trebuie să aibă, în fiecare moment, instrumentele necesare pentru a-și exercita profesia la cele mai înalte standarde de rigoare juridică. Desigur, primul impact este puternic, cu atât mai mult cu cât Facultatea de Drept nu te pregătește pentru tranziția de la mediul academic spre cel profesional. De aceea, cred că este important ca, la început de carieră, să încerci să îți menții entuziasmul, să privești fiecare provocare drept o oportunitate de a învăța și de a te desăvârși profesional și să îți acorzi timpul necesar pentru a aprecia, în mod sincer, dacă profesia de avocat te reprezintă sau nu. Spun aceste lucruri pentru că, încă din copilărie, crezul meu a fost că, indiferent de ceea ce alegi să faci, trebuie să faci din pasiune și cu pasiune. Atât timp cât îți place ceea ce faci, indiferent de tipul și de obiectul de activitate și indiferent de provocări, vei găsi resorturile interioare necesare pentru a continua și pentru a fi performant. În ceea ce mă privește, mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește. Îmi place ceea ce fac și aleg să practic această profesie cu dedicare în fiecare zi!”, detaliază tânăra.

La acest moment, este convinsă că piața avocaturii de business din România reprezintă un sector în care gândirea critică, pregătirea profesională continuă, time managementul eficient și capacitatea de a te adapta prompt în raport de variabile neprevăzute sunt principalele atuuri pe care trebuie să le ai pentru a te situa printre cei mai buni tineri avocați.

De asemenea, i s-a confirmat faptul că profesia de avocat implică realizarea a numeroase sacrificii în plan personal. „Contrar opiniei majoritare, apreciez că găsirea unui echilibru între viața personală și cea profesională trebuie să devină o prioritate pentru fiecare dintre noi, în particular, respectiv pentru profesie. Doar un astfel de echilibru poate garanta desfășurarea activității la cele mai înalte standarde de performanță, cu pasiune și motivație. În acest scop, cred că tânăra generație are responsabilitatea de a determina o schimbare de paradigmă, prin promovarea unei flexibilizări a programului de lucru și a unor metode alternative de gestionare a activității. Strict în ceea ce mă privește, sunt sigură că a face parte dintr-un colectiv tânăr și ambițios, care asigură oportunități de dezvoltare profesională continuă prin încurajarea implicării într-o gamă diversă de proiecte, este o oportunitate care trebuie prețuită și valorificată. În calitate de avocat definitiv, îmi doresc să fiu implicată în mod constant în proiecte din ce în ce mai complexe, care să mă provoace din punct de vedere intelectual și să mă încurajeze să ies din zona de confort. Totodată, îmi doresc să îmi continui parcursul academic și să mă dedic mai mult activității de cercetare juridică, întrucât ne aflăm într-un punct în care dreptul evoluează în mod accelerat în era digitală, iar schimbările sociale determină în mod constant modificări legislative, pentru care trebuie să fim temeinic pregătiți”, transmite Alexandra Tuță.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 133
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...