ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

AmCham Romania anunță componența noului Consiliu Director

26 Martie 2021   |   BizLawyer

Viziunea și recomandările AmCham Romania sunt rezultatul efortului conjugat și expertizei oferite de cele peste 450 companii membre AmCham Romania prin intermediul grupurilor de lucru care acoperă subiecte transverale și sectoriale.

 
 
În contextul Adunării Generale din data de 25 martie 2021 membrii Camerei de Comerț Americane în Romania (AmCham Romania) au ales cinci dintre cei 13 membri ai Consiliului Director, a anunțat organizația într-un comunicat.

Astfel, în anul 2021 structura de conducere și reprezentare a organizației va avea următoarea componență:  
Președinte: Ionuț Simion, Country Managing Partner - PwC Romania
Vice-Președinte: Anca Damour, Executive Board Member - Carrefour Romania
Vice-Președinte: Cristian Sporiș, Vice-President, Head of Corporate Banking, Raiffeisen Bank Romania
Trezorier: Alexander Milcev, Tax& Law Leader Romania, Partner - EY Romania


Membri:
Omer Tetik, CEO – Banca Transilvania
Cristian Agalopol, Central & Eastern Head Securities and Capital Markets – Citibank
Dorin Pena, General Manager - Cisco Romania
Alexandru Reff, Country Managing Partner - Deloitte Romania
Ciprian Lăduncă, Managing Partner - LCL
Sevan Kaloustian, Managing Director -  Janssen, Johnson & Johnson Romania
Alina Orban, Ad-interim Country General Manager -  Microsoft Romania
Roberto Musneci, Co-Founder & Senior Partner – Șerban & Musneci Associates
Ionuț Sas, VP of Tax, Payroll and Equity – UiPath


La debutul unui nou mandat de Președinte AmCham, Ionuț Simion declară: “2021 a început și pentru AmCham sub imperativul adaptării continue la evoluțiile globale și naționale care au impact asupra mediului economic și social. Sunt onorat să pot continua alături de colegii din Consiliul Director misiunea AmCham de a contribui prin intermediul dialogului public-privat la identificarea celor mai potrivite măsuri pentru creșterea profilului investițional al României, care să asigure prosperitate pentru afacerile derulate în România și pentru români. Dincolo de gestionarea provocărilor generate de pandemie, România trebuie să beneficieze și de oportunitățile unice aduse de aceasta. Suntem în egală măsură preocupați să contribuim ca organizație la consolidarea parteriatului strategic dintre România și SUA, în special în plan economic, cu atât mai mult cu cât asistăm la o relansare a paterneriatului comercial transatlantic.”

Viziunea și recomandările AmCham Romania sunt rezultatul efortului conjugat și expertizei oferite de cele peste 450 companii membre AmCham Romania prin intermediul grupurilor de lucru care acoperă subiecte transverale și sectoriale precum:  Piețe de Capital și Servicii Financiare, Guvernanță Corporatistă, Concurență și Ajutor de Stat, Economie Digitală, Educație, Energie, Fiscalitate, Fonduri Europene, Achiziții Publice și Partneriat Public-Privat, Piața Muncii, Sănătate,  Real-Estate și Turism.

Dintre Prioritățile pentru România declinate în cadrul acestor grupuri de lucru care rămân centrale și pentru Consiliul Director al cărui mandat tocmai debutează amintim:
•    Aderarea României la OECD
•    Identificarea unui nou model de convergență economică 
•    Accesarea Next Generation EU și a bugetului multianual 2021-2027
•    Investiții în infrastructura critică de transport, sănătate, educație, industrie
•    Consolidarea fiscal-bugetară post-pandemie
•    Accelerarea încorporării Transformării Digitale
•    Prioritizarea cercetării-dezvoltării-inovării 
•    Dezvoltarea pieței de capital
•    Reforma sistemului de sănătate
•    Reforma educației
•    Transformarea sectorului energetică axată pe – Descentralizare, Decarbonare, Digitalizare
•    Tranziția către o economie verde
•    Corelarea pieței muncii prin corelare cu dinamica socială și economică
•    Suținerea turismului
•    Asigurarea unuii stat de drept modern, performant și etic.

”În numele celor peste 450 de membri, companii americane, internaționale și românești AmCham România va continua să fie un partener de dialog constructiv pentru mediul decizional, atât în ceea ce privește subiectele de interes imediat pentru comunitatea de afaceri cât și obiectivele comune de redresare economică și creștere a competitivității și relevanței României în lanțul valoric global”, se arată în comunicatul AmCham Romania primit la redacție.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12108 / 16851
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...