ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BCE cere creditorilor informaţii privind expunerea lor la Rusia (Bloomberg)

27 Ianuarie 2022   |   Agerpres

Un purtător de cuvânt al BCE nu a dorit să comenteze informaţia.

 
 
Banca Centrală Europeană a cerut creditorilor informaţii privind expunerea lor la Rusia, deoarece se pregăteşte pentru orice efecte negative dacă ţara va invada Ucraina, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
 
BCE, care supervizează direct cele mai mari bănci din zona euro, a cerut creditorilor să explice cum vor gestiona diferitele scenarii, inclusiv sancţiuni contra Rusiei, susţin sursele.
 
Un purtător de cuvânt al BCE nu a dorit să comenteze informaţia.
 
Miercuri, publicaţia britanică Financial Times anunţa că scenariile includ consecinţele posibilei blocări a accesării Swift (sistemul de plăţi bancare internaţionale) pentru băncile ruseşti.
 
În ultimii ani, câteva bănci internaţionale şi-au redus operaţiunile din Rusia dar Societe Generale SA, UniCredit SpA şi Raiffeisen Bank International AG încă sunt printre cele mai mari bănci europene prezente în ţară, conform datelor publicate de Autoritatea Bancară Europeană (EBA).
 
Miercuri, ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a declarat că ţara sa reduce considerabil ponderea dolarilor în rezervele sale de devize, întrucât Statele Unite îşi subminează singure încrederea în propria lor monedă.
 
Potrivit lui Lavrov, Statele Unite au transformat dolarul într-o ''deviză de risc pentru tranzacţiile internaţionale nu doar cu Federaţia Rusă, ci şi cu alte ţări''. ''Vedeţi cum le cer să pună capăt cooperării tehnico-militare (cu Rusia) partenerilor noştri, precum India, Egipt, Turcia, ţări care nu sunt mici'', a subliniat el.
 
''Noi diminuăm considerabil rezervele noastre în dolari'', a insistat şeful diplomaţiei ruse, atrăgând atenţia asupra faptului că este vorba despre un ''proces care nu trece neobservat''. Operatorii economici ruşi rezolvă astfel mai uşor problemele legate de transferurile financiare, iar ''Banca Centrală (a Rusiei) dezvoltă un sistem de comunicaţii financiare, şi acesta funcţionează'', a mai spus Serghei Lavrov.
 
Remarcile sale vin în contextul în care interzicerea operaţiunilor financiare în dolari şi deconectarea Rusiei de la Swift sunt evocate drept posibile sancţiuni occidentale împotriva Moscovei dacă aceasta ar recurge la un atac militar asupra Ucrainei. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8793 / 16851
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...