ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bursa de Valori Bucureşti raportează în primul trimestru un profit net individual în scădere cu 42%

13 Mai 2021   |   Agerpres

Profitul net consolidat al Grupului BVB în primele trei luni din 2021 a fost mai mic cu 52%, de la 4,21 milioane de lei la 2,03 milioane de lei, fiind generat, în principal, de segmentul tranzacţionare al Grupului.

 
 
Bursa de Valori Bucureşti a obţinut în primul trimestru al anului în curs un profit net individual de 2,16 milioane de lei, mai mic cu 42%, comparativ cu cel raportat în perioada similară din 2020, de 3,73 milioane de lei, potrivit raportului postat pe site-ul BVB.
 
Profitul net consolidat al Grupului BVB în primele trei luni din 2021 a fost mai mic cu 52%, de la 4,21 milioane de lei la 2,03 milioane de lei, fiind generat, în principal, de segmentul tranzacţionare al Grupului.
 
Veniturile operaţionale ale BVB individual au coborât cu 27%, respectiv 2,17 milioane de lei (de la 7,96 milioane de lei la 5,79 milioane de lei), în principal ca urmare a scăderii veniturilor din tranzacţionare, cu 32%, din care veniturile din oferte publice în acţiuni au înregistrat o diminuare cu 1,30 milioane de lei, în timp ce veniturile din tranzacţionare pe piaţa AERO au crescut cu 0,30 milioane de lei.
 
În raport se menţionează că un efect de bază al scăderii veniturilor operaţionale îl reprezintă şi veniturile "one-off" înregistrate în T1 2020 din refacturări intra-group (0,97 milioane de lei), scădere parţial compensată de creşterea veniturilor din taxele de menţinere şi vânzare de date bursiere.
 
Cheltuielile operaţionale ale BVB individual, în primul trimestru din 2021, au fost mai mici cu 9%, respectiv 0,38 milioane de lei (de la 4,2 milioane de lei la 3,82 milioane de lei), în principal ca urmare a scăderii cheltuielilor de personal şi a cheltuielilor prestate de terţi, în principal consultanţă, în T1 2020 fiind înregistrate cheltuieli de tip "one-off".
 
Profitul operaţional al BVB individual în T1 din 2021 a fost de 1,96 milioane de lei, cu 48% mai mic comparativ cu T1 2020, cu o marja operaţională de 34%, ca urmare a reducerii veniturilor operaţionale cu 27%, în timp ce cheltuielile operaţionale au scăzut cu 9%. Aceasta include tranzacţiile intra-grup.
 
Venitul financiar net în T1 2021 a fost de 0,63 milioane de lei, în urcare cu 14%, creştere datorată, în principal, veniturilor din diferenţe de curs valutar nerealizate, ca urmare a aprecierii euro şi dolarului faţă de leu.
 
Depozitarul Central individual a obţinut în T1 2021 un profit net în creştere cu 4%, de la 0,66 milioane de lei la 0,69 milioane de lei, cu o marjă netă constantă de 16%.
 
CCP.RO individual a înregistrat o pierdere netă de 0,78 milioane de lei în primul trimestru din 2021, iar Fondul de Compensare a Investitorilor (FCI) a raportat o pierdere netă în T1 2021 în valoare de 35.000 de lei.
 
Profitul operaţional consolidat al Grupului BVB în T1 2021 este în scădere cu 80%, de la 4,09 milioane de lei la 0,81 milioane de lei, pe fondul diminuării veniturilor operaţionale, respectiv a veniturilor din tranzacţionare, precum şi al avansului cheltuielilor operaţionale consolidate. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11576 / 16851
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...