
Confindustria Romania propune proiectul GATE ROMANIA pentru repornirea economiei românești
13 Iulie 2020
BizLawyerÎn cadrul Forumului, Confindustria România și-a lansat oficial Proiectul pentru susținerea țării, GATE ROMANIA. Două puncte fundamentale caracterizează acest proiect important.
Confindustria România continuă să își consolideze poziția de interlocutor privilegiat al instituțiilor, în calitate de reprezentant al principalelor investiții italiene din România. BOTH WORLDS 2020, mult așteptatul Forum Economic Confindustria Romania a avut loc anul acesta în LIVE streaming. Participarea la eveniment a fost nu numai din România, ci și din Italia și din țările din Europa de Est. Un grup de vorbitori de o importanță deosebită care au reușit să ofere o viziune inovatoare pe tema redresării economice.
Din partea Președinției române, a luat cuvântul Consilierul de Stat, Sandra Pralong, coordonatorul grupului de lucru interinstituțional pentru repatrierea forței de muncă române din străinătate.
Din partea Președinției române, a luat cuvântul Consilierul de Stat, Sandra Pralong, coordonatorul grupului de lucru interinstituțional pentru repatrierea forței de muncă române din străinătate.
Din partea instituțiilor italiene, Ambasadorul Italiei la București, Marco Giungi, Președintele Confindustria Est Europa și Președintele Consiliului Confindustria pentru Reprezentanțele Internaționale, Luca Serena.
Din partea Guvernului român, Subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Liviu Rogojinaru și Subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Muncii și al protecției sociale, Alin Ignat.
Vorbitori de prestigiu și în ceea ce privește intervențiile tehnice. Riccardo Maria Monti, Președintele executiv al Fundației Italia-China, Președinte Italferr spa, societate din grupul căilor ferate italiene, care a deținut și multe alte funcții importante precum: Vice Președinte al Simest, Președinte ICE – Agenția pentru promovarea în străinătate și internaționalizarea societăților italiene. Fulvio Italiano, membru al Grupului Tehnic Internaționalizare al Confindustria Romania și Executive Network Director BDB Holding. Riccardo Parasporo, Președinte Executiv BDB Holding, Partner România.
În deschiderea conferinței, o apreciere din partea reprezentanților Președinției și ai Guvernului României a fost adresată președintelui Confindustriei României, Giulio Bertola, pentru activitatea operațională desfășurată în ultimele luni în timpul activității Grupului Interinstituțional de repatriere a forței de muncă românești din străinătate și pentru proiectele extraordinare ale Patronatului adresate pieței muncii, mulțumită Protocolului semnat între Antreprenorii italieni și Muncitorii Români, denumite de consilierul de stat Sandra Pralong drept un „Act istoric”, nu numai pentru România.
În cadrul Forumului, Confindustria România și-a lansat oficial Proiectul pentru susținerea țării, GATE ROMANIA. Două puncte fundamentale caracterizează acest proiect important.
Primul, având în vedere situația actuală de urgență în domeniul sănătății, este reprezentat de crearea unui mediu de lucru stabil, sigur și pașnic, cu inițiative comune între principalele forțe productive ale țării, antreprenori și lucrători, în serviciile de sănătate suplimentare prin intermediul celor mai bune practici italiene non-profit. Acțiune necesară pentru creșterea coeziunii sociale și continuarea producerii și distribuțirii, dar cu respectarea persoanelor din prima linie: antreprenori, manageri și muncitori.
Un sprijin concret și imediat pentru populație și un sprijin indirect pentru sectorul sănătății publice românești, care este astăzi deosebit solicitat, cu o caracteristică fundamentală, aceea de a nu solicita investiții de la nimeni.
"Poziția centrală a României o situează drept candidat pentru a deveni un GATE economic, comercial și logistic pentru întreaga Regiune a Europei de Est, dar crearea unei stabilități economice și sociale pe piața muncii va reprezenta un element fundamental. În calitate de reprezentanți ai investițiilor italiene în România, suntem mândri că am reușit, din punct de vedere al muncii și protecției sociale, să contribuim la procesul de realizare a acestui proiect extraordinar și la convergența operațională între principalele forțe ale țării, un element cheie pentru o redresare economică durabilă ", a declarat președintele Confindustria Romania, Giulio Bertola.
Al doilea punct fundamental al proiectului GATE ROMANIA este reprezentat de cea mai puternică și de încredere structură organizațională și rețea relațională la nivel internațional, în care converg din punct de vedere operațional diferitele structuri de maximă importanță.
În primul rând, proiectul GATE ROMANIA va pune la dispoziție contacte din cadrul propriului sistem Confindustria din lume, din care Confindustria România face parte. Confindustria în Italia numără 217 filiale și asociații de profil, la care se adaugă Confindustria Est Europa, Confederația care numără 11 patronate Confindustria externe, dintre care România este cea mai numeroasă și cu cea mai lungă tradiție.
În completarea proiectului GATE ROMANIA, există și o rețea relațională de profesioniști internaționali, cu organizații stabile în peste 35 de țări din lume, specializate în investiții Cross Border, la care se adaugă toate Protocoalele strategice și inovatoare, semnate de Confindustria România cu principalele Forțe Asociative, Patronale, Sindicale și Camerele de Comerț din România.
O structură organizațională cu adevărat impresionantă, care poate reprezenta pentru România, în această fază de redresare economică, un partener strategic de legătură cu toate piețele internaționale pentru orice formă de interacțiune economică ce trebuie activată.
“Cuvintele educă, exemplele conving. Doar faptele dau credibilitate cuvintelor.” (Sant’Agostino). Iată, așadar fapte concrete, în acest proiect inovator pentru România. Asistăm la o reconfigurare a modelelor logistice globale, în care apare diversificarea ofertelor și abordarea producției. De asemenea, România trebuie să se pregătească pentru a fi mai atractivă, deci capabilă să reziste în fața concurenței economice și productive dintre diferitele state din Europa de Est. Va fi strategic pentru România să beneficieze de canale de interacțiune recent concepute pentru piețele internaționale, canale care să demonstreze profesionalism și capacitate dovedită în faza de implementare a relațiilor. Acestea sunt caracteristicele proiectului GATE ROMÂNIA", a încheiat președintele Giulio Bertola.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 16923 / 19451 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile în lei în valoare de 1,5 miliarde de lei. Alexandru Bîrsan (managing partener) a coordonat echipa
Women Lawyers | Din vorbă în vorbă cu Andreea Mihalache, Partener în cadrul firmei Popescu & Asociații, profesionist reputat, cu aproape 30 de ani de experiență ca avocat litigant la cel mai înalt nivel: ”Dincolo de oportunitatea de a lucra la dosare complexe, am și sprijinul unei echipe unite, ceea ce face ca fiecare provocare să fie o oportunitate de învățare și evoluție profesională”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...