ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Confindustria Romania propune proiectul GATE ROMANIA pentru repornirea economiei românești

13 Iulie 2020   |   BizLawyer

În cadrul Forumului, Confindustria România și-a lansat oficial Proiectul pentru susținerea țării, GATE ROMANIA. Două puncte fundamentale caracterizează acest proiect important.

 
 
Confindustria România continuă să își consolideze poziția de interlocutor privilegiat al instituțiilor, în calitate de reprezentant al principalelor investiții italiene din România. BOTH WORLDS 2020, mult așteptatul Forum Economic Confindustria Romania a avut loc anul acesta în LIVE streaming. Participarea la eveniment a fost nu numai din România, ci și din Italia și din țările din Europa de Est. Un grup de vorbitori de o importanță deosebită care au reușit să ofere o viziune inovatoare pe tema redresării economice.

Din partea Președinției române, a luat cuvântul Consilierul de Stat, Sandra Pralong, coordonatorul grupului de lucru interinstituțional pentru repatrierea forței de muncă române din străinătate.

Din partea instituțiilor italiene, Ambasadorul Italiei la București, Marco Giungi, Președintele Confindustria Est Europa și Președintele Consiliului Confindustria pentru Reprezentanțele Internaționale, Luca Serena.
Din partea Guvernului român, Subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Liviu Rogojinaru și Subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Muncii și al protecției sociale, Alin Ignat.

Vorbitori de prestigiu și în ceea ce privește intervențiile tehnice. Riccardo Maria Monti, Președintele executiv al Fundației Italia-China, Președinte Italferr spa, societate din grupul căilor ferate italiene, care a deținut și multe alte funcții importante precum: Vice Președinte al Simest, Președinte ICE – Agenția pentru promovarea în străinătate și internaționalizarea societăților italiene. Fulvio Italiano, membru al Grupului Tehnic Internaționalizare al Confindustria Romania și Executive Network Director BDB Holding. Riccardo Parasporo, Președinte Executiv BDB Holding, Partner România.                    
               
În deschiderea conferinței, o apreciere din partea reprezentanților Președinției și ai Guvernului României a fost adresată președintelui Confindustriei României, Giulio Bertola, pentru activitatea operațională desfășurată în ultimele luni în timpul activității Grupului Interinstituțional de repatriere a forței de muncă românești din străinătate și pentru proiectele extraordinare ale Patronatului adresate pieței muncii, mulțumită Protocolului semnat între Antreprenorii italieni și Muncitorii Români, denumite de consilierul de stat Sandra Pralong drept un „Act istoric”, nu numai pentru România.

În cadrul Forumului, Confindustria România și-a lansat oficial Proiectul pentru susținerea țării, GATE ROMANIA. Două puncte fundamentale caracterizează acest proiect important.

Primul, având în vedere situația actuală de urgență în domeniul sănătății, este reprezentat de crearea unui mediu de lucru stabil, sigur și pașnic, cu inițiative comune între principalele forțe productive ale țării, antreprenori și lucrători, în serviciile de sănătate suplimentare prin intermediul celor mai bune practici italiene non-profit. Acțiune necesară pentru creșterea coeziunii sociale și continuarea producerii și distribuțirii, dar cu respectarea persoanelor din prima linie: antreprenori, manageri și muncitori.
Un sprijin concret și imediat pentru populație și un sprijin indirect pentru sectorul sănătății publice românești, care este astăzi deosebit solicitat, cu o caracteristică fundamentală, aceea de a nu solicita investiții de la nimeni.

"Poziția centrală a României o situează drept candidat pentru a deveni un GATE economic, comercial și logistic pentru întreaga Regiune a Europei de Est, dar crearea unei stabilități economice și sociale pe piața muncii va reprezenta un element fundamental. În calitate de reprezentanți ai investițiilor italiene în România, suntem mândri că am reușit, din punct de vedere al muncii și protecției sociale, să contribuim la procesul de realizare a acestui proiect extraordinar și la convergența operațională între principalele forțe ale țării, un element cheie pentru o redresare economică durabilă ", a declarat președintele Confindustria Romania, Giulio Bertola.

Al doilea punct fundamental al proiectului GATE ROMANIA este reprezentat de cea mai puternică și de încredere structură organizațională și rețea relațională la nivel internațional, în care converg din punct de vedere operațional diferitele structuri de maximă importanță.

În primul rând, proiectul GATE ROMANIA va pune la dispoziție contacte din cadrul propriului sistem Confindustria din lume, din care Confindustria România face parte. Confindustria în Italia numără 217 filiale și asociații de profil, la care se adaugă Confindustria Est Europa, Confederația care numără 11 patronate Confindustria externe, dintre care România este cea mai numeroasă și cu cea mai lungă tradiție.
În completarea proiectului GATE ROMANIA, există și o rețea relațională de profesioniști internaționali, cu organizații stabile în peste 35 de țări din lume, specializate în investiții Cross Border, la care se adaugă toate Protocoalele strategice și inovatoare, semnate de Confindustria România cu principalele Forțe Asociative, Patronale, Sindicale și Camerele de Comerț din România.
O structură organizațională cu adevărat impresionantă, care poate reprezenta pentru România, în această fază de redresare economică, un partener strategic de legătură cu toate piețele internaționale pentru orice formă de interacțiune economică ce trebuie activată.

“Cuvintele educă, exemplele conving. Doar faptele dau credibilitate cuvintelor.” (Sant’Agostino). Iată, așadar fapte concrete, în acest proiect inovator pentru România. Asistăm la o reconfigurare a modelelor logistice globale, în care apare diversificarea ofertelor și abordarea producției. De asemenea, România trebuie să se pregătească pentru a fi mai atractivă, deci capabilă să reziste în fața concurenței economice și productive dintre diferitele state din Europa de Est. Va fi strategic pentru România să beneficieze de canale de interacțiune recent concepute pentru piețele internaționale, canale care să demonstreze profesionalism și capacitate dovedită în faza de implementare a relațiilor. Acestea sunt caracteristicele proiectului GATE ROMÂNIA", a încheiat președintele Giulio Bertola.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 14100 / 16628
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...