ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Contribuţia sectorului agricol la prevenirea viitoarelor pandemii, pe agenda Forumului Global pentru Alimentaţie şi Agricultură 2021

26 Ianuarie 2021   |   Agerpres

Reuniunea, desfăşurată în sistem videoconferinţă, a cuprins patru paneluri de discuţii dedicate următoarelor tematici: răspuns la pandemia COVID-19, prevenirea viitoarelor pandemii, atenuarea schimbărilor climatice, adaptarea la schimbările climatice.

 
 
Modul în care sistemele alimentare pot deveni mai puternice în urma pandemiei şi mai rezistente la schimbările climatice, dar şi contribuţia sectorului agricol la prevenirea viitoarelor pandemii au foste temele de interes major la Reuniunea miniştrilor Agriculturii, care s-a desfăşurat în cadrul Forumului Global pentru Alimentaţie şi Agricultură 2021 (GFFA 2021).
 
Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, România a fost reprezentată de secretarul de stat în MADR, Gheorghe Ştefan, şi de Bogdan Bazgă, consilier afaceri europene şi expert naţional în probleme de securitate alimentară.
 
Reuniunea, desfăşurată în sistem videoconferinţă, a cuprins patru paneluri de discuţii dedicate următoarelor tematici: răspuns la pandemia COVID-19, prevenirea viitoarelor pandemii, atenuarea schimbărilor climatice, adaptarea la schimbările climatice.
 
În cadrul intervenţiei sale, oficialul MADR a declarat că principalele priorităţi sunt anticiparea rolului vital al atenuării şi adaptării la schimbările climatice, încurajarea şi sprijinirea fermierilor pentru o mai bună eficienţă a activităţilor lor agricole, prin intermediul noilor tehnologii şi inovării prietenoase cu mediul, pentru a avea un sector agricol mai atractiv pentru viitoarele generaţii de fermieri.
 
Totodată, secretarul de stat a subliniat că agricultura nu este doar o activitate fundamentală expusă riscului schimbărilor climatice, ci este, de asemenea, un factor principal al schimbărilor climatice şi de mediu pentru dezvoltarea rurală, gestionarea durabilă a resurselor naturale şi securitatea alimentară.
 
"România susţine cooperarea şi implicarea internaţională şi evidenţiază necesitatea unei solidarităţi multilaterale pentru minimizarea impactului pandemiei actuale COVID 19 asupra securităţii alimentare, pentru prevenirea viitoarelor pandemii, precum şi pentru atenuarea şi adaptarea la schimbările climatice", se arată în comunicatul MADR.
 
Gheorge Ştefan a subliniat importanţa promovării comerţului internaţional prin încurajarea unei producţii eficiente şi rentabile din utilizarea resurselor disponibile, prin îmbunătăţirea productivităţii şi calităţii, sporind în acelaşi timp oportunităţile şi veniturile din export pentru a genera profituri la nivelul economiilor naţionale şi internaţionale şi pentru a revitaliza agricultura şi economiile. Prin urmare, comerţul internaţional agricol poate juca un rol major în promovarea dezvoltării economice, a prosperităţii şi a reducerii sărăciei, în special în zonele rurale, contribuind decisiv la asigurarea securităţii alimentare mondiale, a stabilităţii şi a păcii, se mai arată în comunicatul MADR.
 
În cadrul reuniunii au fost prezenţi 80 de miniştri ai agriculturii de la nivel mondial şi de numeroşi reprezentanţi la nivel înalt ai organizaţiilor internaţionale (Secretarul general al ONU, directorul executiv al Programului Mondial Alimentar al Naţiunilor Unite - laureat al Premiului Nobel pentru Pace 2020, directorul general al FAO, directorul general al OMS, preşedintele FIDA, directorul global al Băncii Mondiale, directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, directorul general al OIE etc.). Alături de secretarul de stat s-a aflat Bogdan Bazgă, consilier afaceri europene şi expert naţional în probleme de securitate alimentară.
 
Reuniunea, prezidată de Julia Klockner, ministrul federal pentru alimentaţie şi agricultură al Republicii Federale Germania a fost organizată în data de 22 ianuarie 2021 şi a vizat subiectul "Cum să hrănim lumea în vremuri de pandemie şi schimbări climatice?".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12773 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...