ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Două treimi dintre experții digitali ar munci peste granițe. Studiu Boston Consulting Group în colaborare cu BestJobs în 180 de țări

15 Mai 2019   |   BizLawyer

Pentru experții digitali, cel mai important criteriu în alegerea angajatorului este să aibă o balanță echitabilă între job și viața personală.

 
 
Experții digitali nu sunt doar printre cele mai căutate talente din lume, dar sunt și printre cei mai mari doritori de a se reloca. În medie, 67% dintre ei ar lucra într-o altă țară pentru a avansa profesional, față de 55% dintre cei fără competențe în acest domeniu. Destinațiile de top pe care le-ar alege sunt SUA și Germania, iar dintre orașe, Londra e în fruntea opțiunilor, potrivit unui studiu realizat de Boston Consulting Group în colaborare cu BestJobs în 180 de țări, printre care și România.

Totuși, dorința de relocare în rândul experților digitali variază de la o țară la alta. În România, între 55% și 70% dintre experții digitali ar dori să lucreze în afara țării sau fac deja acest lucru. Din acest punct de vedere, România se află pe același palier cu țări ca Austria, Belgia, Danemarca, Germania, Polonia, Rusia sau SUA.


Cel mai mare interes de relocare în vederea unor oportunități mai bune de a avansa în carieră, precum și cel mai mare procent de experți digitali care deja lucrează peste hotare se înregistrează în rândul unor state precum Brazilia, Canada, Franța, India, Singapore sau Marea Britanie, unde peste șapte din zece din respondenți au răspuns afirmativ.

La polul opus, cel mai slab interes se manifestă în țări precum China, Israel, Ungaria, Slovacia, unde sub 55% dintre respondenți iau în calcul o astfel de mutare. De asemenea, analiza datelor studiului arată că, în general, experții digitali sunt cel mai mult interesați de relocare într-o țară apropiată sau într-un loc unde pot asimila cultura și limba.

În clasamentul primelor cinci cele mai atractive destinații pentru aceștia se află SUA (40% dintre respondenți), Germania (31%), Canada (27%), Australia (24%) și Marea Britanie (24%). De altfel, cele cinci țări sunt și cele mai populare destinații din lume pentru oricine este interesat de relocare profesională. Clasamentul continuă cu Spania, Franța, Elveția, Italia și Japonia.

La nivel de oraș, în afară de Londra, care este cea mai dorită destinație pentru 24% dintre respondenți, în topul alegerilor se mai află New York (19%), Berlin (18%), Amsterdam (17%) și Barcelona (14%).  Clasamentul continuă cu Dubai, Los Angeles, Paris, Sydney și Abu Dhabi.

Care sunt cele mai importante criterii de selecție a jobului
Pentru experții digitali, cel mai important criteriu în alegerea angajatorului este să aibă o balanță echitabilă între job și viața personală. Ei pun, de asemenea, o mare valoare pe oportunitățile de învățare și training, pe oportunitățile de dezvoltare profesională, dar și pe relațiile bune cu șefii și colegii. Compensațiile financiare sunt abia pe locul cinci în preferințe.

„Companiile care au nevoie de experți digitali pentru a-și extinde afacerea se confruntă cu o competiție acerbă pentru atragerea talentelor. Așadar, trebuie să acorde atenție nevoilor acestora. Dat fiind deficitul uriaș de pe piață, companiile își pot asigura necesarul de specialiști cu abilitățile digitale de care au nevoie oferindu-le angajaților existenți programe de îmbunătățire a aptitudinilor în domeniu sau de reconversie profesională”, spune Dan Puică, CEO BestJobs.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 27.000 de oameni din 180 țări cu expertiză ridicată în programare și dezvoltare de rețea sau de aplicații mobile, inteligență artificială, design digital, robotică și inginerie. 
Experții digitali au câteva lucruri în comun. Opt din zece au licență și 68% sunt bărbați. Contrar opiniei comune, ei preferă să lucreze pentru o companie mare, ori ca antreprenori, nu pentru un startup. Doar 9% dintre ei sunt în managementul de top, în timp ce 41% lucrează pe poziții fără responsabilități de conducere. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16270 / 16809
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...