ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fitch confirmă ratingurile Enel şi salută planul de vânzare a unor active

02 Februarie 2023   |   Agerpres

În luna noiembrie a anului trecut, Enel a anunţat că va ieşi de pe pieţele din Argentina şi Peru şi de asemenea îşi va vinde activele din România şi alte ţări pentru a se concentra pe şase pieţe principale din Europa şi cele două Americi.

 
 
Agenţia de evaluare financiară Fitch a confirmat joi ratingurile pe termen lung atribuite grupului Enel, apreciind că cea mai mare companie de utilităţi din Italia va fi capabilă să îşi reducă datoriile graţie planului vizând vânzarea unor active în valoare de 21 de miliarde de euro, transmite Reuters.
 
În luna noiembrie a anului trecut, Enel a anunţat că va ieşi de pe pieţele din Argentina şi Peru şi de asemenea îşi va vinde activele din România şi alte ţări pentru a se concentra pe şase pieţe principale din Europa şi cele două Americi.
 
Datoriile grupului Enel au urcat până la 69 de miliarde de euro la finele lunii septembrie 2022, însă strategia grupului pentru perioada 2023-2025 prevede că gradul de îndatorare va fi redus până la 51-52 de miliarde de euro la finele acestui an.
 
"Reducerea expunerii pe America Latină, după vânzarea activelor din Argentina şi Peru, ieşirea sa din Europa de Est şi o mai mică expunere pe gazele naturale va îmbunătăţi profilul de business şi va simplifica structura grupului", a precizat Fitch într-un comunicat de presă.
 
Agenţia de evaluare a confirmat ratingurile 'BBB plus' atribuite atât Enel cât şi subsidiarei sale spaniole Endesa. Perspectiva asociată pentru ambele ratinguri este stabilă.
 
"Enel este un pionier în tranziţia energetică, şi ne aşteptăm ca acest lucru să recompenseze grupul cu câştiguri solide pe termen mediu şi lung", a subliniat Fitch. Agenţia de evaluare se aşteaptă ca Enel să înregistreze un profit core de 19,9 miliarde de euro între 2023 şi 2025.
 
Enel, companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile, activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 88 GW. În România, compania este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, din anul 2005. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării (Muntenia Sud - inclusiv Bucureşti, Banat şi Dobrogea) şi acoperă o treime din piaţa locală de distribuţie.
 
În luna decembrie 2022, Public Power Corp (PPC), cea mai mare companie de utilităţi din Grecia, a anunţat că a semnat un acord de exclusivitate cu compania italiană Enel privind posibila achiziţie a activelor acesteia din România. Potrivit PPC, în timpul discuţiilor cu caracter exclusiv, care vor avea loc până la sfârşitul lunii ianuarie 2023, compania elenă va efectua un audit financiar al activelor. După finalizarea auditului, boardul PPC va decide dacă compania elenă va depune o ofertă angajantă către Enel.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4193 / 16851
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...