ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Global Payments | Cetățenii din Marea Britanie și Ucraina au cheltuit cei mai mulți bani în România, în ultimele două luni

11 Mai 2022   |   BizLawyer

Dacă în luna aprilie britanicii au fost pe primul loc (cu 5,4 milioane de lei), în martie, cetățenii ucraineni au fost cei care au cheltuit cei mai mulți bani în România. Adică un record de 4,25 milioane de lei și aproape 34 de mii de tranzacții realizate prin serviciile și tehnologia Global Payments.

 
 
Cetățenii din Marea Britanie și Ucraina, care au intrat în România în lunile martie și aprilie, au fost străinii care au cheltuit cel mai mult în țara noastră, realizând, împreună, peste 123 de mii de tranzacții cu cardul (123.581), în valoare de aproape 16,5 milioane de lei (16.431.491 lei).

Conform unei analize realizate de Global Payments, lider mondial în furnizarea de servicii tehnologice de plăți, cu peste 50 de miliarde de tranzacții anuale globale, turiștii, dar și expații din Marea Britanie au cheltuit cei mai mulți bani în România, în lunile martie și aprilie. Aceștia au realizat plăți cu cardul de peste 9,3 milioane de lei, prin terminalele Global Payments.

Dacă în luna aprilie britanicii au fost pe primul loc (cu 5,4 milioane de lei), în martie, cetățenii ucraineni au fost cei care au cheltuit cei mai mulți bani în România. Adică un record de 4,25 milioane de lei și aproape 34 de mii de tranzacții realizate prin serviciile și tehnologia Global Payments.


Cheltuielile record ale cetățenilor ucraineni sunt, desigur, legate de numărul mare de refugiați care au ajuns în România, în lunile martie și aprilie. Conform Poliției de Frontieră Române, de la declanşarea crizei umanitare provocată de războiul din Ucraina (24.02.2022), până la data de 08.05.2022, au intrat în România 891.726 de cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 926.255 ucraineni.

„În medie, în luna martie, cetățenii ucraineni au cheltuit peste 125 de lei la fiecare tranzacție, scăzând la 108 lei per tranzacție, în luna aprilie 2022. Destul de aproape, ca valoare, de cheltuielile turiștilor și expaților britanici, care au realizat tranzacții medii de 138,5 lei în luna martie și de aproximativ 154 de lei, în luna aprilie. Desigur, nu au fost cele mai mari tranzacții realizate în aceste două luni, dar au fost numeroase și au generat un record al plăților cu cardul făcute de cetățenii ucraineni prin noi, în România”, a declarat Cătălin Moise, Country Manager Global Payments România.

Potrivit Global Payments, cetățenii ucraineni au plătit cu cardul, în principal, produse achiziționate din supermarketuri și farmacii. De asemenea, au mai cumpărat combustibil, ulei pentru motor sau alte consumabile și articole auto, dar au plătit și pentru haine sau cazare.

Cehii sunt cei care au realizat cele mai mari tranzacții medii cu cardul, în România - de aproape 1.900 de lei în luna martie și de peste 1.600 de lei în aprilie. Aceștia au realizat, în special, plăți în scop de business, dar sunt pe locul 6 în topul străinilor care au cheltuit bani în România.

Cei care au venit din celelalte țări vecine au cheltuit sume considerabil mai mici în România, în luna aprilie. Cetățenii din Ungaria au realizat plăți cu cardul în valoare de 900 de mii de lei (915.740 lei), cei din Republica Moldova au cheltuit cam 478 de mii de lei (477.891 lei), iar cetățenii din Bulgaria, aproximativ 372 de mii de lei (371.876 lei).

Primele 4 locuri în clasamentul străinilor care au cheltuit bani în România au fost ocupate și schimbate în ultimele două luni între aceleași țări de origine: Marea Britanie, Ucraina, Statele Unite ale Americii și Germania. În luna aprilie, cetățenii americani au ocupat a doua poziție, cu 3,3 milioane de lei cheltuiți în țara noastră, în timp ce germanii au ocupat locul 4, atât în luna aprilie - cu 2,7 milioane de lei, cât și în luna martie – cu 1,7 milioane de lei.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7465 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...