ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

KPMG CEO Outlook: Directorii executivi rescriu regulile în căutarea creșterii

30 Mai 2019   |   BizLawyer

Pentru mulți lideri în afaceri, Fuziunile & Achizițiile reprezintă cea mai bună oportunitate pentru a ține pasul cu capabilitățile digitale.

Ramona Jurubită, Country Managing Partner, KPMG în România

 
 
Două treimi dintre directorii executivi consideră că agilitatea este noua monedă în business și riscă să devină irelevanți dacă nu se adaptează, arată studiul KPMG CEO Outlook efectuat pe 1.300 de respondenți, inclusiv din România.

A 5-a ediție a studiului KPMG Global CEO Outlook relevă că mai mult de jumătate dintre directorii executivi (CEO) intervievați sunt încrezători în succes, dar sunt realiști, 53% estimând o creștere moderată de 2% pentru următorii trei ani (în scădere de la 55% in 2018). Similar cu ediția precedentă, liderii in afaceri mențin estimarea pozitivă pentru creșterea economiei globale în următorii trei ani, deși numărul acestora a scăzut de la 67% la 62% în ultimele 12 luni. Încrederea în viitor este întărită și de politicile de angajare, 36% dintre CEO estimând că vor crește numărul angajaților cu peste 6% in următorii trei ani.


“Un CEO de succes trebuie să fie un CEO agil”, spune Bill Thomas, Global Chairman KPMG International.  “Succesul într-un mediu volatil și incert necesită aptitudini diferite de leadership, mai ales in organizații mari, multinaționale. Nu mai este suficient să îți aperi poziția și să îți folosești forța economică pentru păstrarea avantajului în piață. Astăzi, liderii trebuie să accepte reorganizarea modelelor de afaceri prin noi parteneriate strategice, fuziuni și achiziții și îmbunătățirea aptitudinilor angajaților”, adaugă Bill Thomas.

“Liderii în afaceri se confruntă cu o eră a schimbării și incertitudinii economice fără precedent. Navigând în ape tulburi, directorii executivi creează agilitatea organizațională necesară astfel încât companiile să devină mai puternice pentru viitor. În fața mediului de afaceri impredictibil, modele de afaceri tradiționale ale organizațiilor trebuie regândite și adaptate noilor provocări de creștere”, spune Ramona Jurubiță, Country Managing Partner, KPMG în România.

Schimbarea climatică, în topul riscurilor
CEO au indicat schimbarea climatică drept cel mai mare risc pentru creșterea organizației lor, pentru prima dată în cinci ani când aceasta a detronat riscurile tehnologice, teritoriale, cyber și operaționale. Dar diferența redusă între ele zugrăvește imaginea unui mediu complex, în continuă schimbare.

Neconcordanța în inovație
Majoritatea CEO (84%) cred o cultură a “eșecului rapid” este necesară în piața curentă, astfel încât lecțiile din eșecuri să fie învățate repede, însă doar 56% dintre cei intervievați au afirmat că această cultură este implementată în organizația lor. Mai mult de 8 din 10 CEO (84%) încearcă să schimbe structura echipelor de conducere pentru a zdruncina status-quo-ul.

De la securitate IT la inovație
Aspectele IT continuă să ocupe poziții de top în agenda CEO, deși în scădere, de pe locul 2 anul trecut, pe locul 4 în această ediție. În 2019, o proporție mai mare din CEO (69% față de 55% în 2018) consideră că dezvoltarea unei strategii robuste pentru securitatea IT este esențială pentru consolidarea încrederii părților interesate, iar majoritatea (71%) consideră securitatea IT drept factor cheie în strategia de inovare.

Achiziționarea expertizei prin Fuziuni și Achiziții
Pentru mulți lideri în afaceri, Fuziunile & Achizițiile reprezintă cea mai bună oportunitate pentru a ține pasul cu capabilitățile digitale. O strategie proactivă în această privință este inclusă ca prioritate în agenda a 84% dintre CEO cu un apetit moderat sau crescut pentru M&A în următorii trei ani. Implementarea acestui trend poate transforma prin fuziuni și achiziții modelul de afaceri mai repede decât creșterea organică.

Investițiile de capital
Prioritizând între achiziția de noi tehnologii sau dezvoltarea forței de muncă pentru creșterea flexibilității organizației, liderii în afaceri incluși în studiu au preferat tehnologia într-o proporție de 2 la 1 (68% vs 32%).

Note pentru experții în Inteligență artificială
Inteligența artificială (AI) este una dintre preocupările CEO, însă doar 16% au implementat AI și programe de automatizare. 31% sunt încă în stadiul de pilot, iar 53% afirmă ca au efectuat implementări limitate ale AI. Cu toate acestea, 65% dintre liderii în afaceri cred că includerea AI și automatizarea proceselor de afaceri vor crea mai multe locuri de muncă decât vor elimina.

“Studiul din acest an relevă că am intrat într-o nouă era a leadership-ului. Agilitatea provine din echilibrul între instinctul unui CEO și încrederea în date. Pentru decizii strategice, trebuie eliminate datele tendențioase. Nu mai este suficient să căutam big data, însă liderii în afaceri trebuie să aplice tehnologia pentru identificarea datelor de calitate. Numai în acest mod vor putea genera abilitatea de creștere a organizației”, adaugă Bill Thomas.

Pentru mai multe detalii despre studii, accesați site-ul http://www.kpmg.com/CEOoutlook.

Despre survey

Aflat la a 5-a ediție, studiul KPMG CEO Outlook oferă o imagine detaliată a perspectivei pe trei ani a liderilor globali în ceea ce privește creșterea economică și a afacerilor. Fiecare ediție se dezvoltă pe baza răspunsurilor din anii precedenți pentru o viziune consistentă de la an la an asupra economiei globale. De asemenea, include noi întrebări, create pentru a surprinde abordarea CEO asupra aspectelor importante în piață.
Ediția 2019 a inclus 1.300 de CEO din 11 piețe cheie (Australia, China, Franța, Germania, India, Italia, Japonia, Olanda, Spania, Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite ale Americii) și 11 sectoare industriale esențiale (gestionarea activelor, auto, instituții financiare bancare, retail și piețe de consum, energie, infrastructură, asigurări, științele vieții, producție industrială, tehnologie și telecomunicații). O treime din companiile incluse în studiu au venituri anuale de peste 10 miliarde de dolari și nu am abordat companiile cu venituri sub 500 de milioane USD. Studiul a fost efectuat în perioada 8 ianuarie – 20 februarie 2019. Nota: Unele rezultate au fost rotunjite, iar suma lor ar putea depăși 100%. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16154 / 16755
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...