ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Metz (AHK România): Dorim să contribuim la competitivitatea României; competitivitatea unei ţări duce la un mediu de afaceri mai prietenos

26 Martie 2019   |   AGERPRES

Oficialul AHK România a adăugat că elementul esenţial în conturarea dezvoltării durabile este trialogul, în care să fie implicate autorităţile locale, mediul de afaceri şi societatea civilă.

 
 
Competitivitatea mai bună a unei ţări conduce la un mediu de afaceri mai prietenos atât pentru întreprinderile româneşti, cât şi pentru companiile străine, a declarat, marţi, în cadrul conferinţei "Cities of Tomorrow", Sebastian Metz, director general Camera de Comerţ Româno-Germană (AHK România).

"Cities of Tommorow" şi-a demonstrat eficienţa de top pentru mediul de afaceri, pe scurt toţi factorii interesaţi în dezvoltare urbană. Obiectivul comun al acestei conferinţe, în cei şapte ani de existenţă, a fost şi încă este o contribuţie vizibilă, solidă, puternică pentru îmbunătăţirea standardelor de trai în oraşele noastre, aici, în România. Dorim să contribuim la competitivitatea României, să facilităm dezvoltarea durabilă şi soluţiile inteligente pentru oraşele şi regiunile României. Competitivitatea mai bună a unei ţări conduce la un mediu de afaceri mai prietenos atât pentru întreprinderile româneşti, cât şi pentru companiile străine, ceea ce înseamnă dezvoltare economică şi, în general, bunăstare. Încurajăm dialogul între toţi actorii ca mijloace către o ţară mai atrăgătoare, mai modernă. Considerăm că dacă investim mai mult astăzi şi ne străduim să punem în aplicare o strategie pe termen lung, vom culege roadele mâine", a spus Metz.


Oficialul AHK România a adăugat că elementul esenţial în conturarea dezvoltării durabile este trialogul, în care să fie implicate autorităţile locale, mediul de afaceri şi societatea civilă.

"Dialogul între autorităţile publice locale şi mediul de afaceri este important, însă implicarea societăţii civile este, de asemenea, importantă. Prin urmare, considerăm că elementul esenţial în conturarea dezvoltării durabile este trialogul. Mai mult, ne vom concentra pe rolul comunităţilor în dezvoltarea unui oraş, unei regiuni, unei întregi ţări. Funcţionalitatea unei comunităţi nu este determinată numai de interacţiunile sale interne, ci şi de modul în care colaborează şi cu alte comunităţi. Modul în care înţelegem să implicăm o comunitate în a avea o voce comună şi pentru a fi permanent implicaţi, defineşte viitorul nostru, al tuturor. Ca reprezentant oficial al economiei germane în România, AHK România este primul punct de contact al companiilor germane interesate de piaţa din România. Spectrul temelor pe care le abordăm este cu mult mai mare şi se extinde rapid. Iniţiativele noastre variază de la proiecte în domeniul sustenabilităţii, eficienţă energetică, energiilor regenerabile sau digitalizării mobilităţii, industriei 4.0, formare profesională, advocacy şi arbitraj", a precizat Sebastian Metz.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) organizează, marţi, cea de-a şaptea ediţie a conferinţei "Cities of Tomorrow', un eveniment dedicat importanţei dezvoltării urbane şi regionale.

AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane din România. Înfiinţată în septembrie 2002, entitatea numără, în prezent, circa 600 de firme membre, fiind cea mai mare cameră de comerţ bilaterală din România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 17250 / 17596
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...