ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MFE a lansat în consultare publică Acordul de Parteneriat şi proiectele Programelor Operaţionale pentru 2021-2027

03 August 2020   |   AGERPRES

Simplificarea mecanismelor de accesare a fondurilor europene, transparenţa, echitatea şi relevanţa investiţiilor pentru dezvoltarea socio-economică a ţării reprezintă obiective de bază în actuala etapă de programare a fondurilor europene 2021-2027.

 
 
Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat în consultare publică Acordul de Parteneriat şi toate proiectele Programelor Operaţionale pentru viitorul Cadru Financiar Multianual, care vizează perioada de alocare 2021-2027, potrivit unui comunicat al MFE remis luni AGERPRES.

Publicarea de către MFE a celor două seturi de documente pe baza cărora România va atrage fondurile europene reprezintă o premieră de când România beneficiază de fonduri europene, se precizează în comunicat.

Documentele lansate vineri în consultare publică sunt: Acordul de Parteneriat 2021-2027, Programul Operaţional Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare 2021-2027, Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă 2021-2027, Programul Operaţional Transport 2021-2027, Programul Operaţional Educaţie şi Ocupare 2021-2027, Programul Operaţional Incluziune şi Demnitate Socială 2021-2027, Programul Operaţional Sănătate 2021-2027, Programele Operaţionale Regionale 2021-2027,

Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2021-2027, Programul Operaţional Tranziţie Justă 2021-2027.

Acordul de Parteneriat şi Programele Operaţionale pentru perioada 2021-2027 au fost consolidate în urma unui proces intens de consultare inter-instituţională, negocieri informale cu Comisia Europeană, precum şi pe baza unei valoroase contribuţii din partea partenerilor socio-economici relevanţi, se menţionează în document.

Toate documentele sunt în prima variantă de lucru şi rămân în consultare publică până la data de 21 august.

Persoanele sau instituţiile interesate pot transmite comentarii, observaţii sau propuneri pe marginea documentelor la adresa de e-mail parteneriat.programare@fonduri-ue.ro.

Ministerul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a apreciat că în elaborarea documentelor de finanţare cu fonduri europene instituţia se concentrează pe parteneriatul cu cetăţenii.

"Este pentru prima oară când România are şansa de a putea absorbi finanţările europene încă din primul an al viitorului exerciţiu financiar, adică din 2021. Am promis şi din nou am făcut: am lansat în consultare publică toate proiectele Programelor Operaţionale pentru viitorul Cadru Financiar Multianual. Ministerul Fondurilor Europene acordă o atenţie sporită principiului parteneriatului în procesul de elaborare a documentelor programatice în urma căruia va rezulta forma finală a acestor documente ce vor defini România viitorului", a declarat ministrul Fondurilor Europene, citat în comunicatul MFE.

De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene a făcut publice principiile, valorile şi noţiunile de conduită privind parteneriatul, conform Codului naţional de conduită privind parteneriatul pentru fondurile europene aferente Politicii de Coeziune.

Atât organizarea cadrului partenerial 2021-2027, cât şi consultarea publică pe marginea documentelor programatice sunt menite să asigure înglobarea opiniilor necesare din partea celor mai relevanţi actori, cu experienţă în diferite domenii economice, astfel încât noile documente programatice să răspundă nevoilor reale ale cetăţenilor şi ale economiei, potrivit documentului.

Simplificarea mecanismelor de accesare a fondurilor europene, transparenţa, echitatea şi relevanţa investiţiilor pentru dezvoltarea socio-economică a ţării reprezintă obiective de bază în actuala etapă de programare a fondurilor europene 2021-2027.

Documentele de programare aferente viitorului exerciţiu financiar multianual sunt publicate pe site-ul MFE, la link-ul http://mfe.gov.ro/minister/perioade-de-programare/perioada-2021-2027/.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 14215 / 16860
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...