ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Mediului şi vicepreşedintele Comisiei Europene au discutat despre Pactul verde european

31 Martie 2023   |   Agerpres

Totodată, demnitarul român a amintit de programul dedicat instalării panourilor fotovoltaice, derulat prin Administraţia Fondului pentru Mediu, şi a subliniat necesitatea continuării investiţiilor masive în eficienţa energetică.

 
 
Pactul verde european, regulamentul privind refacerea naturii, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi importanţa eficienţei energetice a clădirilor au fost printre subiectele discutate vineri de ministrul Mediului, Barna Tanczos, cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în cadrul unei întâlniri bilaterale care a avut loc la sediul ministerului.
 
"Am discutat despre programele europene care trebuie să fie susţinute şi financiar pe modelul Fondului Social pentru Climă, care vine în sprijinul celor care vor fi afectaţi de aceste reduceri de emisii de carbon, astfel încât preţurile să fie suportabile, iar costul acestor transformări să fie unul suportabil pentru cetăţeni. Costurile trebuie împărţite echitabil între toţi actorii implicaţi, luând în considerare specificul fiecărei ţări. Nu trebuie să punem presiune nejustificată pe consumatorul final, pe cetăţenii europeni, pe cetăţenii români", a transmis ministrul român al Mediului, Apelor şi Pădurilor.
 
Acesta a precizat că o discuţie foarte interesantă a fost axată pe eficienţa energetică în construcţii, în clădiri, în cadrul căreia s-a agreat că noile tehnologii trebuie susţinute financiar de către Comisie, iar statele membre pot veni cu soluţii foarte eficiente de reducere a emisiilor de carbon, "astfel încât eficienţa energetică să poată fi obţinută prin implementarea acestor tehnologii".
 
Totodată, demnitarul român a amintit de programul dedicat instalării panourilor fotovoltaice, derulat prin Administraţia Fondului pentru Mediu, şi a subliniat necesitatea continuării investiţiilor masive în eficienţa energetică.
 
Discuţiile s-au axat şi pe noile politici din domeniul climei şi mediului din Europa, care vor afecta agricultura statelor membre şi necesitatea sprijinirii fermierilor de Comisia Europeană. "(...) am agreat o formulă care va reglementa reducerile de pesticide, formulă care va avea în vedere specificul naţional. În acest fel, fermierii români vor putea implementa regulile europene fără să fie afectaţi de aceste reguli. Este una dintre cele mai importante asumări ale Comisiei, că formula de calcul va avea în vedere particularităţile ţării noastre", a mai spus şeful de la Mediu.
 
La rândul său, Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene, a punctat importanţa investiţiilor în eficienţa energetică, dar şi necesitatea stabilirii unor praguri ferme în utilizarea pesticidelor. "Investiţiile în eficienţa energetică a clădirilor, utilizarea tehnologiei inteligente cu scopul de a reduce consumul de energie şi poluarea sunt măsuri care vin în beneficiul oamenilor. De asemenea, în ceea ce priveşte sectorul agricultură, suntem conştienţi cu toţii că excesul utilizării pesticidelor şi fertilizanţilor este periculos, trebuie să găsim o formulă optimă pentru a scădea utilizarea lor, cu scopul de a reduce impactul asupra solului. Totodată, fermierii trebuie să înţeleagă că excesul de pesticide ucide solul şi viitorul lor. În acest sens, în perioada următoare, lucrăm la un pachet legislativ care să cuprindă toate aceste aspecte", a adăugat Timmermans.
 
Totodată, secretarul de stat Ionuţ-Sorin Banciu a prezentat eforturile pe care România le face pentru combaterea tăierilor ilegale, dar şi inventarierea habitatelor forestiere degradate din ţara noastră, în contextul noului regulament european privind restaurarea naturii. "Avem nevoie de finanţarea pe termen lung, sustenabilă, a sectorului silvic, având în vedere că politica agricolă comună, PNRR, programele LIFE sau alte surse de finanţare nu vor fi suficiente pentru statele membre, mai ales că ţara noastră are suprafeţe foarte mari acoperite de habitate forestiere. Este nevoie de un efort susţinut, dincolo de ţinte, avem nevoie de finanţare dedicată pentru un sector atât de important pentru România şi pentru Europa: sectorul silvic", a punctat Ionuţ-Sorin Banciu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3484 / 16809
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...