ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Muncii:Creşterea contribuţiilor la Pilonul II de pensii nu micşorează Pilonul I; acesta a fost acoperit istoric de Bugetul de Stat

05 Noiembrie 2019   |   AGERPRES

La finalul audierilor parlamentare de miercuri, 30 octombrie, ministrul desemnat pentru Muncă preciza că nu are intenţia de a reduce contribuţia la Pilonul I, dar că are nevoie de a accesa, ca ministru, informaţiile din Guvern privind situaţia fondurilor de pensii, pentru a putea da mai multe detalii despre situaţia pensiilor.

 
 
Intenţia Ministerului Muncii de a creşte nivelul contribuţiilor la Pilonul II de pensii nu micşorează cu nimic suma aferentă Pilonului I, deoarece în mod istoric suma din Pilonul I a fost acoperită din Bugetul de Stat, a declarat marţi ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

"Nu intenţionăm schimbări în privinţa contribuţiilor la Pilonul I, cât intenţionăm să avem discuţii tehnice cu cei din Ministerul de Finanţe şi să ne lămurim asupra modului în care se colectează toate contribuţiile în Pilon. Sunt conştientă că sunt decizii pe care trebuie să le iau alături de Ministerul de Finanţe şi vă asigur că sunt genul de om care ia decizii pe baza unor evaluări obiective. Intenţia noastră este să creştem contribuţia la Pilonul II, a se înţelege că acest lucru nu micşorează cu nimic suma aferentă Pilonului I, pentru că istoric suma aceasta a fost acoperită de Bugetul de Stat, dar intenţia noastră este să încurajăm economiile pe durata activităţii profesionale la nivelul angajatorilor şi să-i determinăm pe aceştia să aibă o atitudine responsabilă cu privire la perioada din a doua parte a vieţii, adică să gândească planificat şi să-şi economisească fonduri astfel încât să beneficieze la pensie de veniturile pe care orice om civilizat are dreptul să le pretindă după ani de muncă", a afirmat Violeta Alexandru, în prima zi din mandatul său de ministru al Muncii.


Aceasta a precizat că va iniţia o serie de discuţii cu administratorii fondurilor private de pensii, pentru creşterea randamentului sumelor administrate şi pentru creşterea transparenţei privind aceste fonduri.

"Deschid o serie de consultări cu administratorii fondurilor private de pensii şi în cel mai scurt timp vom avea şi în această privinţă, pe lângă măsurile pe care înţeleg să le anunţ împreună cu ministrul de Finanţe, măsuri care privesc creşterea sumelor pentru Pilonul II, am în vedere şi discuţii cu aceşti administratori, astfel încât să facem un pas înainte în ceea ce priveşte activitatea dânşilor, pentru creşterea randamentului sumelor administrate, respectiv pentru creşterea transparenţei şi în general pentru a putea informa românii în mod corespunzător ca să simtă siguranţă în ceea ce priveşte transferul către Pilonul II", a afirmat Violeta Alexandru.

La finalul audierilor parlamentare de miercuri, 30 octombrie, ministrul desemnat pentru Muncă preciza că nu are intenţia de a reduce contribuţia la Pilonul I, dar că are nevoie de a accesa, ca ministru, informaţiile din Guvern privind situaţia fondurilor de pensii, pentru a putea da mai multe detalii despre situaţia pensiilor.

"Intenţia noastră nu este să reducem contribuţia la Pilonul I, dar, ca orice om serios, am nevoie să fac nişte calcule înainte de a lansa în spaţiul public anumite intenţii de reglementare, şi cum spuneam, acest lucru trebuie făcut de o manieră care să nu genereze emoţii în spaţiul public. Sunt un om riguros, care lucrează pe cifre, pe analize, la nivel de intenţie v-am răspuns, dar urmează să documentăm pe măsură ce avem acces la cifre. (...) Vă spuneam care este intenţia şi am subliniat că toate calculele ulterioare intrării în aparatul administrativ pe baza datelor pe care le vom găsi ne vor permite să avem un punct de vedere tehnic. Vă spuneam care este intenţia noastră în acest moment. Nu am cum, din afara Guvernului, fără să am acces la date, să fac nişte afirmaţii tranşante în această privinţă", a precizat Violeta Alexandru la finalul audierilor.

Ministrul Muncii nu a putut preciza atunci din ce surse intenţionează să crească contribuţiile la Pilonul II.

Noul Guvern PNL nu a anunţat până în prezent vreo intenţie de a creşte impozitele pe muncă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 15521 / 16809
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...