ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Pentru 72% dintre angajaţii din HR media salarială este de cel mult 4.000 de lei(platformă de recrutare )

04 August 2022   |   Agerpres

În ciuda faptului că este un domeniu cu angajaţi preponderent specialişti, cu studii superioare, salariile din acest sector sunt depăşite de cele din domenii precum automotive, agricultură sau construcţii / instalaţii. Plafoanele de remunerare se apropie, în schimb, de ale angajaţilor din farma, contabilitate sau achiziţii.

 
 
Salariul mediu al celor care lucrează în resurse umane este de 3.800 de lei, însă salariul unui manager din aceste domeniu poate ajunge până la 20.000 de lei pe lună, arată o analiză realizată de o platformă de recrutare online.
 
În ciuda faptului că este un domeniu cu angajaţi preponderent specialişti, cu studii superioare, salariile din acest sector sunt depăşite de cele din domenii precum automotive, agricultură sau construcţii / instalaţii. Plafoanele de remunerare se apropie, în schimb, de ale angajaţilor din farma, contabilitate sau achiziţii.
 
"HR-ul nu este unul dintre marii angajatori ai economiei, însă este un domeniu care în ultimii ani a cunoscut o evoluţie spectaculoasă, din punctul de vedere al rapidităţii cu care s-a extins asupra unor noi zone de abilităţi şi competenţe necesare celor care lucrează în această piaţă. În acest moment, se intersectează din ce în ce mai des cu know how-ul din marketing, digital, employer branding sau inteligenţă artificială. Este şi unul dintre motivele pentru care vedem tot mai mulţi candidaţi tineri care vor să lucreze în HR", spune Roxana Drăghici, Head of Sales, în cadrul eJobs România.
 
Potrivit datelor Salario, comparatorul de salarii marca eJobs, cea mai mare parte a angajaţilor din resurse umane (32,8%) au un salariu lunar cuprins între 2.000 şi 3.000 de lei, 28,8% încasează între 3.000 şi 4.000 de lei şi 24,2% între 4.000 şi 7.000 de lei. Extremele, respectiv cei cu salariile cele mai mici şi cele mai mari cumulează 14,1% din total şi sunt distribuite astfel: 10,8% câştigă cel mult 2.000 de lei, 2,5% între 7.000 şi 10.000 de lei şi 0,8% peste 10.000 de lei.
 
Cele mai mari salarii aparţin managerilor de resurse umane pentru care au fost înregistrate şi valori de 20.000 de lei pe lună. Un manager de personal poate ajunge să încaseze 16.000 de lei net, un business development manager 15.000 de lei.
 
"Piaţa muncii este acum activată la maximum. Vedem eforturi din ce în ce mai mari pentru a ocupa poziţiile deschise cu oameni relevanţi, dar şi pentru a reţine în companie angajaţii buni. În acest context, specialiştii în recrutare şi îndeosebi cei care se ocupă de talent acquisition sunt, la rândul lor, foarte căutaţi şi bine remuneraţi. Astfel, un talent acquisition analyst sau un specialist în recrutare poate avea un salariu de 10.000 de lei", a adăugat Roxana Drăghici.
 
În prezent, aproximativ 1.000 de joburi pentru cei care vor să lucreze în resurse umane sunt disponibile pe eJobs.ro.
 
Potrivit sursei citate, cele mai mici salarii medii nete introduse până în acest moment de către angajaţii din HR sunt pentru joburile: consultant resurse umane - 3.300 lei, inspector resurse umane - 3.100 lei, Junior HR specialist - 2.950 lei, analist servicii clienţi - 2.800 lei, asistent resurse umane - 2.500 lei.
 
De asemenea, oraşele cu cele mai mici salarii medii nete din HR sunt: Bârlad: 1.774 lei, Mediaş: 1.900 lei, Miercurea Ciuc: 2.100 lei, Bacău: 2.300 lei şi Galaţi: 2.500 lei, iar oraşele cu cele mai mari salarii medii nete din acest domeniu: Bucureşti: 5.000 lei, Cluj-Napoca: 4.500 lei, Timişoara: 4.300 lei, Sibiu: 3.800 lei şi Braşov: 3.500 lei.
 
Poziţiile pentru care s-au înregistrat cele mai mari valori salariale din acest domeniu sunt: manager Resurse umane, unde salariul mediu net la nivel naţional este de 7.500 lei, iar salariul maxim introdus în Salario, de 20.000 lei; manager de personal: salariul mediu net la nivel naţional - 6.500 lei, salariul maxim introdus în Salario - 16.000 lei; Business development manager: salariul mediu net la nivel naţional - 7.500 lei, salariul maxim introdus în Salario - 15.000 lei; talent aquisition analyst: salariul mediu net la nivel naţional - 6.000 lei, salariul maxim introdus în Salario - 10.000 lei; specialist recrutare: salariul mediu net la nivel naţional - 5.500 lei, salariul maxim introdus în Salario - 10.000 lei.
 
În prezent, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 35.000 de locuri de muncă, iar în jur de 420.000 de specialişti şi-au introdus veniturile până în prezent în Salario comparatorul de salarii marca eJobs.
 
Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România şi liderul pieţei locale de profil. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6401 / 16851
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...