ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Preţul unui sejur a scăzut cu 21% în sezonul estival 2020, rezervările last-minute s-au dublat(platformă de rezervări)

22 Septembrie 2020   |   Agerpres

Astfel, preţul mediu al unui pachet de cazare pentru două persoane, trei nopţi, a fost de 893 lei, comparativ cu 1.020 lei în 2019. În acelaşi timp, rezervările plătite cu tichete sau card de vacanţă au avut o scădere de doar 6%.

 
 
Preţul unui sejur pentru două persoane în sezonul estival 2020 a scăzut cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut iar numărul rezervărilor last-minute s-a dublat, potrivit unei platforme de rezervări hoteliere.
 
Astfel, preţul mediu al unui pachet de cazare pentru două persoane, trei nopţi, a fost de 893 lei, comparativ cu 1.020 lei în 2019. În acelaşi timp, rezervările plătite cu tichete sau card de vacanţă au avut o scădere de doar 6%.
 
"Pe fondul pandemiei, sezonul estival a început anul acesta cu o lună întârziere, însă platforma Travelminit.ro a reuşit să depăşească volumul rezervărilor din anul trecut. Tichetele şi cardurile de vacanţă au fost printre principalele metode de achiziţie a vacanţelor care au contribuit la repornirea turismului intern. De asemenea, s-a observat tendinţa turiştilor de a rezerva cu precauţie vacanţe. Aproximativ 60% dintre aceştia au preferat anul acesta concediile de tip last-minute, rezervate chiar cu mai puţin de 48h înainte de începerea vacanţei, contrar tendinţelor din anii trecuţi când rezervările se făceau timpuriu pentru a profita de oferte early booking", se arată într-un comunicat al Travelminit.ro.
 
Potrivit acestuia, pandemia COVID 19 a schimbat comportamentul turiştilor, aceştia preferând să opteze, în 2020, pentru vacanţe interne de tip last-minute. Anii trecuţi, perioada iulie-august era destinată concediilor în afara ţării, în timp ce vacanţele erau rezervate de români şi plătite uneori chiar şi cu un an înainte pentru a se beneficia de preţuri reduse.
 
Potrivit statisticilor publicate de platforma de rezervări hoteliere, numărul rezervărilor efectuate cu 1, 2 sau 14 zile înainte de check-in s-a dublat în sezonul estival din 2020, comparativ cu anul trecut. Totodată, 75% dintre clienţi au ales rezervările fără avans sau cu anulare gratuită în perioada iulie-august 2020, în creştere cu 10% faţă de acelaşi interval al anului trecut.
 
"Informaţiile privind prevenirea coronavirusului disponibile pe platforma Travelminit au cântărit foarte mult pentru turişti, care au ales în rezervarea vacanţelor filtrul COVID-19. Acesta include o serie cuprinzătoare de măsuri, precum dispenser de soluţii dezinfectante, covoraşe dezinfectante, măsuri preventive pentru siguranţa personalului, procedura de check-in/plată, condiţiile de servire a mesei, procedurile de curăţenie cu dezinfectanţi profesionali, serviciul de wellness etc. Peste 1400 de proprietăţi dintre cele existente pe platforma de rezervări au adăugat informaţii referitoare la modul în care gestionează prevenirea răspândirii virusului în locaţie. S-au primit peste 11.300 de recenzii utile pe platformă legat de modul în care au fost respectate măsurile de prevenţie de către hotelier", se precizează în comunicat.
 
Din punct de vedere al destinaţiilor, Delta Dunării şi zonele de munte au ocupat primele locuri în preferinţele românilor, în vreme ce turismul balneo sau city break-urile în oraşele mari din România au suferit scăderi pe fondul măsurilor de prevenţie COVID-19 şi al amânării evenimentelor şi festivalurilor. De asemenea, interesul românilor faţă de litoralul românesc rămâne neschimbat faţă de anul trecut, subliniază sursa.
 
Căutările şi rezervările pe Travelminit.ro au crescut cu aproximativ 50% în sezonul de vară 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în luna august înregistrându-se 3,1 milioane de vizitatori pe platformă, cu 55% mai mult decât anul trecut. Această creştere se explică prin interdicţiile de călătorie şi anul acesta mulţi turişti au apelat la turismul intern.
 
"Tragem linie la finalul acestui sezon altfel, care ne-a scos pe toţi din zona de confort şi suntem mândri de partenerii noştri şi de modul în care am gestionat împreună această situaţie fără precedent. Faptul că, în plină stare de urgenţă, numărul partenerilor noi Travelminit a crescut cu 31%, ajungându-se la 5500 de cazări disponibile pe platformă şi că, în ciuda scăderilor raportate la nivel naţional, noi am depăşit volumul rezervărilor de anul trecut, demonstrează că am reuşit să transformăm această criză într-o oportunitate" a declarat Ferenc Rigo, fondator şi CEO al platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro.
 
Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 5.500 de proprietăţi din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13932 / 16913
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...