ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Prima întâlnire a Primăriei București cu piața imobiliară după suspendarea P.U.Z.-urilor de sector

18 Martie 2021   |   BizLawyer

Masa rotunda organizată de BUCHAREST REAL ESTATE CLUB cu reprezentanții investitorilor imobiliari și reprezentanții Primăriei Municipiului București a avut loc în contextul în care Consiliul General al Primăriei Municipiului București a decis la finalul lunii februarie suspendarea Planurilor Urbanistice din cinci sectoare pentru o durată de 12 luni.

 
 
„Trebuie schimbat narativul din spațiul public. Nu dorim disconfort în București și ne asumăm public că nu vom avea șantiere blocate în Capitală. Se impun măsuri de corecție la nivelul Primăriei Municipiului București, pentru că instituția este total ineficientă acum și lucrăm în acest moment la proiecte de digitalizare, proiecte de Parteneriat Public - Privat sau soluții de concesiuni publice. De exemplu, pe terenurile care azi sunt în curs de autorizare dorim să stimulăm parcări supraetajate, prin granturi publice, care ulterior să rămână la dezvoltatori,”, a declarat Stelian Bujduveanu, Viceprimar al Bucureștiului, în cadrul unei mese rotunde organizate de BUCHAREST REAL ESTATE CLUB cu reprezentanții companiilor imobiliare și reprezentanții Primăriei București. La eveniment au participat de asemenea Sebastian Buși - Consilier General PMB, Președintele Comisiei pentru Mediul de Afaceri din cadrul PMB și Constantin Hazarian, Președinte, Comisia de Urbanism și Amenajarea teritoriului, PMB.


“Trebuie să urgentăm finalizarea Planului Urbanistic General, pentru că unele reglementări se suprapun, precum străzi care apar peste cladiri existente. Vrem să corectăm aceste probleme pentru a da drumul la predictibilitate pentru mediul de business și a nu mai permite abateri de la legislația de urbanism. Ne vom reîntâlni peste 3 luni și vom prezenta stadiul măsurii”, a mai spus Viceprimarul Bucureștiului în cadrul evenimentului.

“Ne dorim stabilitate și predictibilitate pentru mediul de afaceri care investește în București, asigurând totodată principii sănătoase pentru dezvoltarea orașului și protejând spațiile verzi din Capitală. Proiectele de dezvoltare din București nu se vor opri și vor funcționa în baza Planului Urbanistic General. În perioada următoare vrem să dezvoltăm un cadru formal și continuu de dialog cu piața imobiliară și societatea civilă, pentru a putea avea consultări publice înainte de deciziile cu asemenea impact ale Primăriei. Așteptăm în acest sens, prin intermediul asociațiilor din domeniu, toate propunerile de eficientizare urbană din partea dezvoltatorilor, care cunosc cel mai bine aspectele legale, de birocrație și comerciale cu care se confruntă zi de zi,” a declarat în cadrul evenimentului Sebastian Buși, Consilier General și Președintele Comisiei pentru Mediul de Afaceri din cadrul PMB.

„Nu trebuie stigmatizată toată piața imobiliară, iar suspendarea temporară a P.U.Z.-urilor Coodonatoare ale Sectoarelor nu îi vizează pe investitorii corecți, care dezvoltă în parametri legali, plătesc taxe și asigură locuri de muncă. Această acțiune constituie un prilej pentru Administrația PMB de a le reanaliza și corecta acolo unde sesizează erori. Acest efort trebuie dublat de o accelerare a realizării unui nou Plan Urbanistic General, care să conducă la o dezvoltare durabilă, strategică, accelerată,  la mai multă predictibilitate și transparență în domeniul imobiliar și la o dezvoltare a infrastructurii la nivelul intregii Capitale,” a declarat Constantin Hazarian, Președinte, Comisia de Urbanism și Amenajarea teritoriului, PMB.

Masa rotunda organizată de BUCHAREST REAL ESTATE CLUB cu reprezentanții investitorilor imobiliari și reprezentanții Primăriei Municipiului București a avut loc în contextul în care Consiliul General al Primăriei Municipiului București a decis la finalul lunii februarie suspendarea Planurilor Urbanistice din cinci sectoare pentru o durată de 12 luni.  

“Ne bucură deschiderea spre dialog a reprezentanților Primăriei București și dorim să transmitem în continuare că, așa cum se întâmplă în marile capitale europene, orice decizie de amploare a Primăriei Generale ar trebui să aibă o componentă de consultare cu mediul de afaceri, care contribuie deja de ani de zile nu doar la schimbarea la față a Bucureștiului, ci și la atractivitatea orașului pentru alt tip de investiții, creșterea turismului ș.a.. Vom iniția în continuare astfel de întâlniri consultative între Municipalitate și mediul de business, pentru a asigura o platformă coerentă și transparentă de dialog”, a declarat Despina Ponomarenco, Președinte BUCHAREST REAL ESTATE CLUB.  
 
“Transparența administratiei locale și predictibilitatea legislativă sunt criterii cheie care ghidează investitorii în procesul decizional. Pentru a atrage investiții sustenabile, avem nevoie de dialog și suport din partea administrației, așa cum se întâmplă în toate capitalele europene,” a declarat Antoanela Comșa, Președinte AREI – Asociația Investitorilor Imobiliari și General Manager Gran Via Real Estate, un investitor spaniol cu peste 2.000 de proiecte livrate în București.  

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12199 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...