ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANA Hotels a demarat o investiţie de 25 mil. E în renovarea capitală a Hotelului “Athenee Palace Hilton”

08 Martie 2021   |   Agerpres

Hotelul "Athenee Palace", parte integrantă a grupului hotelier "ANA Hotels", are o istorie de 107 ani şi este unul dintre simbolurile istorice şi arhitecturale ale Bucureştiului. Acesta a trecut prin 3 renovări fundamentale: prima în 1937, a doua în 1944 şi a treia în 1993.

 
 
ANA Hotels a demarat o investiţie de 25 de milioane de euro în renovarea capitală a Hotelului "Athenee Palace Hilton" din Bucureşti, aceasta fiind a patra mare renovare a clădirii, a anunţat luni compania.
 
Hotelul "Athenee Palace", parte integrantă a grupului hotelier "ANA Hotels", are o istorie de 107 ani şi este unul dintre simbolurile istorice şi arhitecturale ale Bucureştiului. Acesta a trecut prin 3 renovări fundamentale: prima în 1937, a doua în 1944 şi a treia în 1993.
 
Anul acesta, "ANA Hotels" a început cea de-a patra mare renovare a clădirii-monument, situată între "Atheneul Român" şi "Palatul Regal" - de unde provine şi numele său. Hotelul "Athenee Palace" este, de peste un secol, esenţa eleganţei Bucureştiului şi gazda unor momente istorice importante.
 
"Într-o perioadă în care suntem afectaţi sever de pandemie, am ales să privim înainte şi să ne concentrăm pe viitor. Obiectivul nostru, al celor de la "ANA Hotels" este ca "Athenee Palace", acest monument-simbol al "Micului Paris", să rămână o emblemă pentru Bucureştiul generaţiilor ce vin. "Athenee Palace" a fost martor la războaie şi revoluţii şi, de fiecare dată, a reuşit să rămână în picioare, mai semeţ şi mai impunător. Anul 2021 reprezintă o nouă perioadă marcantă pentru "Athenee Palace" şi pentru ANA Hotels", a declarat George Copos, proprietarul grupului hotelier "ANA Hotels", citat în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, lucrările precedente de renovare au avut loc după războaie şi mari confruntări. Situaţia de acum este chiar mai provocatoare, pentru că războiul cu pandemia a determinat prima închidere din istoria hotelului, în perioada stării de urgenţă din 2020.
 
"Investiţia, în valoare de 25 de milioane de euro, pe care noi, Grupul "ANA Hotels", o facem în acest hotel, este un omagiu adus oaspeţilor noştri, cărora dorim să le oferim experienţe memorabile şi servicii de calitate, în cel mai prestigios şi luxos hotel al Bucureştiului. De aceea, am ales să investim în cele mai noi tehnologii în domeniu şi, în acelaşi timp, să folosim materiale naturale de o calitate excepţională, acordând o mare atenţie eficienţei energetice a clădirii şi mediului înconjurător", punctează George Copos.
 
Capitalul financiar pe care "ANA Hotels" îl investeşte în reabilitarea şi renovarea hotelului "Athenee Palace Hilton" provine atât din surse proprii cât şi dintr-un credit pe care compania l-a contractat de la BRD - Groupe Societe Generale, în baza unui parteneriat de peste 20 de ani.
 
Proiectul de modernizare a hotelului se derulează în două etape: prima a demarat deja şi cuprinde renovarea celor 132 de camere ale "Aripii Noi", construită în 1965, iar cea de-a doua vizează reabilitarea faţadei hotelului şi a camerelor din "Aripa Veche", fiind construită în 1914. În toată această perioadă, hotelul rămâne deschis oferind servicii de cazare în aripa care nu este în curs de reabilitare şi in spaţiile publice de la parter, restaurantele, terasa şi sălile de evenimente, ce sunt accesibile clienţilor, ele fiind deja renovate anterior.
 
Proiectul de reabilitare, care presupune reconstrucţia "de la roşu", are un concept realizat de compania de arhitectură "Alexander James International" din Londra, prin proiectanţii Richard Morton şi Sarah Brooker.
 
Proiectarea propriu-zisă şi implementarea efectivă a conceptului sunt realizate de compania românească "Inegal Design", prin arhitecţii Radu Grosu şi Mihaela Mircea, iar antreprenor general este compania "Bog'Art".
 
Lucrările etapei I vor fi finalizate la sfârşitul lunii mai 2021, iar etapa a 2-a de renovare va demara după încheierea Festivalului "George Enescu".
 
Iniţiativa "ANA Hotels" de reabilitare a celui mai emblematic hotel al Bucureştiului, "Athenee Palace Hilton", este aliniată cu misiunea sa de a investi permanent în România şi de a oferi oaspeţilor servicii la cele mai înalte standarde de calitate.
 
Din 1996, hotelul este operat, pe baza unui contract de management, de grupul internaţional "Hilton Worldwide Holdings Inc".
 
Hotelul Athenee Palace Hilton este parte integrantă a celui mai mare grup hotelier privat românesc, "ANA Hotels". Compania deţine si operează de asemenea hotelurile "Crowne Plaza" Bucureşti, trei unităţi hoteliere la Poiana Braşov - "Sport", "Bradul" şi "Poiana", şi Hotelul "Europa", cu centrul SPA "ANA Aslan Health Spa" din Eforie Nord. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4265 / 7991
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...