ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CBRE asistă TOPBAND Europe în procesul de închiriere a 11.000 mp în Olympian Park

17 Noiembrie 2021   |   BizLawyer

Peste 1.000 de noi locuri de muncă în Timișoara

 
 
CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară, a consiliat TOPBAND Europe în închirierea unei suprafețe de 11.000 mp de spații industriale în parcul industrial Olympian din Timișoara, tranzacția reprezentând intrarea companiei chineze pe piața din Romania.

„Clientul nostru, TOPBAND, ne-a solicitat expertiza pentru a identifica cel mai potrivit spațiu industrial din zona Timișoara echipat să-i susțină strategia de business. Intrarea companiei pe piața din România este gândită pe termen lung, iar nevoile de dezvoltare ulterioară au fost un punct important de bifat în alegerea corectă. Parcul industrial Olympian satisface cu ușurință cerința imediată de 11.000 mp, dar oferă si disponibilitatea extinderii cu încă 12.000 mp în viitor, până la un total de 23.000 mp. Cu această nouă tranzacție, volumul închiriat în primele trei trimestre în Timișoara ajunge la circa 30.000 mp, încă o dovadă că 2021 este un an foarte bun pentru piața de industrial din România”, a declarat Mădălin Aresmerițoaie, Senior Consultant Industrial Services pe zona de Vest în cadrul CBRE România, care a reprezentat TOPBAND Europe în această tranzacție.


”Stocul modern de spații industriale din zona Timișoara este de aproximativ 560.000 mp cu o rată de neocupare de 9%. În dezvoltare sunt 123.500 mp cu termen de finalizare până la jumătatea anului viitor. Timișoara reprezintă al doilea cel mai mare hub de spații industriale din țară, după București, și atrage anual noi jucători pe piață în special din domeniul producției. Ponderea forței de muncă din acest domeniu este una dintre cele mai mari la nivel de țară, cu un procent de aproximativ 40% din totalul de angajați activi“, a adăugat Mădălin Aresmerițoaie.

Parcul Industrial Olympian Timișoara, situat în nord-estul oraşului, zona Remetea Mare, pe drumul național DN6 - principala intrare/ieșire din municipiul Timișoara către aeroportul internațional și autostrada A1, beneficiază de un acces excelent atât către exteriorul cât și către interiorul țării.

„Soluția propusă de CBRE îndeplinește toate cerințele noastre în ceea ce privește atât facilitățile existente, dar mai ales necesitățile pe care planurile noastre de dezvoltare le impun. Vom asigura peste 1.000 de noi locuri de muncă în zonă până în 2025, într-o investiție care va cumula 30 de milioane de dolari. Intenția noastră este să atingem o capacitate de 9 milioane de piese anual care vor genera vânzări de aproximativ 150 de milioane de dolari. Iar toate acestea reprezintă doar primul pas pe care TOPBAND îl face în România, de unde vom oferi produse și servicii post-vânzare excelente pentru controlerele inteligente dedicate aparatelor de uz casnic și echipamentelor electrice în toată Europa. Ne dorim să devenim parte din comunitatea locală și să contribuim din plin la succesul acesteia“, declară Shengxiang Ye, general manager al TOPBAND Europe.

Compania se axează pe 4 direcții majore de producție: trei pe zona de electronice cu soluții de inteligent controller pentru industriile producătoare de electrocasnice, scule electrice, baterii sau linii de producție automate, plus o direcție în zona de tehnologie pentru producția de motoare electrice și platforme IOT.

În acest an, considerat excelent pentru piața locală a spațiilor industriale și logistice, a doua cea mai dezvoltată zonă industrială a țării, regiunea de Vest/Nord-vest a atras un procent de 31% din noile livrări ale anului curent, capitala menținându-și statutul de punct principal de atracție pentru jucătorii spațiilor industriale și logistice, cu cea mai mare cotă de piață de  47%. La finalul Q III al anului 2021, stocul industrial modern din România s-a ridicat la 5,42 mil. mp după livrarea a aproximativ 280.000 mp pe tot parcursul anului.

La o distanță considerabilă, regiunea de Sud a înregistrat 14% din noile livrări, în timp ce regiunile Centrală și Estică/Nord-estică au revendicat împreună 8% din livrările perioadei T1-T3 2021.
 
În ceea ce privește distribuția noilor spații livrate în București, zonele de dezvoltare din vest și nord-vest continuă să își mărească stocul de spații industriale moderne, dezvoltatorii consacrați din aceste zone extinzându-se activ. Partea de nord-vest a Bucureștiului devine cel mai nou nou centru industrial, bine conturat, beneficiind de 17% din noile livrări din capitală. Cea mai mare suprafață livrată în această parte a orașului în T3 2021, a fost cea de-a doua fază a proiectului Chitila Logistics Hub dezvoltat de Global Vision, mărind aria totală închiriabilă a proiectului la 37.400 mp, după livrarea inițială a 15.000 mp.

Aflați deja în construcție la sfârșitul celui de-al treilea trimestru din an, aproximativ 700.000 mp se preconizează că vor fi adăugați stocului industrial din România până la finalul anului 2022, propulsând stocul de spații moderne către un nou prag-record de 6 mil. Mp, conform celor mai noi date din raportul “Romania Big Box Industrial MarketView Q3 2021”. Peste jumătate din noile livrări preconizate este dezvoltată în București, iar un alt sfert din aceasta se va adăuga stocului modern al regiunii de Vest/Nord-vest.

Rata de neocupare în T3 2021 pentru stocul de spații moderne industriale al țării a scăzut sub 5%, ajungând la 4,75%, activitatea impresionantă de închirieri începută anul trecut reflectându-se cu claritate în stocul de spații ocupate. Comparativ cu același trimestru al anului precedent, variația este impresionantă: înregistrăm o scădere de 1,8 puncte procentuale. Rata de neocupare din București a înregistrat o scădere și mai mare comparativ cu T3 2020, de la 8% la 5,5%.

Mai mult decât atât, odată cu apropierea sezonului sărbătorilor și a incertitudinilor curente legate de viitoarele restricții cauzate de evoluția pandemiei, jucătorii din diferite industrii, cum ar fi cea de logistică, distribuție, depozitare sau producție, nu sunt dispuși să se confrunte cu alte perturbări majore ale lanțului de aprovizionare și încearcă să se plaseze strategic, lângă clienții lor. Acești factori, fără a ne limita doar le ei însă, ar trebui să mențină cererea de spații logistice pe trendul ascendent care a plasat acest sector pe lista celor mai căutate spații de către investitori în ultimii doi ani.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3026 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...