ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cel mai puternic T1 din istoria grupului Wienerberger. Heimo Scheuch, președintele CA: Prognoza pentru un EBITDA ajustat de 560-580 mil. E este confirmata

27 Mai 2019   |   BizLawyer

♦ Performanta operationala puternica prin implementarea consecventa a strategiei de crestere a valorii ♦ Crestere a veniturilor cu 15%, obtinandu-se un nivel record de 776,8 milioane de euro ♦ EBITDA ajustat atinge un nivel record pentru trimestrul 1, de 109 milioane de euro (+ 89%) ♦ Programul “Fast Forward 2020” se deruleaza conform planificarii

 
 

Perspective pentru anul 2019

Grupul Wienerberger, furnizor international de solutii inovatoare pentru constructia cladirilor si infrastructura inteligenta, a inceput anul 2019 cu cel mai puternic trimestru 1 din istoria de 200 de ani a companiei.

Presedintele Consiliului de Administratie, Heimo Scheuch: „Wienerberger a inceput excelent anul  2019. Am valorificat pe deplin oportunitatile pietei si am implementat in mod consecvent strategia noastra de crestere a valorii. Acest lucru, impreuna cu contributia pozitiva a programului “Fast Forward 2020”, ne-a permis sa inregistram noi recorduri in venituri si castiguri. Performanta noastra puternica din primul trimestru confirma faptul ca suntem pe o traiectorie de crestere profitabila si pe drumul cel bun catre indeplinirea  obiectivelor ambitioase pe care ni le-am propus  pentru anul 2019. Prin urmare, confirmam previziunile privind atingerea unui nivel al EBITDA ajustat de 560 pana la 580 de milioane de euro pentru intregul an.”


In primul trimestru al anului 2019, Wienerberger si-a marit veniturile la nivel de Grup cu 15%, pana la 776,8 milioane de euro, comparativ cu 675,1 milioane de euro in primul trimestru al anului 2018. Wienerberger a valorificat cererea puternica si conditiile meteorologice favorabile care au permis un debut timpuriu al sezonului de constructii. Compania a beneficiat, de asemenea, de efectul ajustarilor de pret implementate in cursul anului 2018, in anticiparea cresterii inflatiei prin costuri.

•    EBITDA ajustat a crescut semnificativ cu 89%, pana la 109,0 milioane de euro (fata de 57,7 milioane de euro in primul trimestru al anului 2018).
•    “Fast Forward 2020”, programul de optimizare a performantei Wienerberger, a contribuit cu 15 milioane de euro la imbunatatirea castigurilor.
•    Profitul net al companiei a crescut la 26,8 milioane de euro, in comparatie cu o pierdere de 19,6 milioane de euro, din motive sezoniere, inregistrata in primul trimestru al anului 2018.

Venituri mai mari in toate unitatile operationale


Wienerberger a beneficiat, in segmentele sale operationale, de repozitionarea  efectuata la inceputul anului 2019, unitatile sale operationale fiind structurate in prezent astfel: Wienerberger Building Solutions, Wienerberger Piping Solutions si America de Nord. Pe aceasta baza, Wienerberger este capabil sa valorifice intregul sau potential si sa utilizeze mai bine oportunitatile de pe piata. Fiecare dintre cele trei unitati operationale a inregistrat o crestere a veniturilor in primele trei luni ale anului.

•    Wienerberger Building Solutions a inregistrat un randament puternic, raportand o crestere cu 18% a veniturilor, pana la 476,6 milioane de euro, si o dublare a EBITDA ajustat, la nivelul de 85,7 milioane de euro.
•    Wienerberger Piping Solutions, fructificand impulsul pietei din primele trei luni si nivelul costurilor semnificativ imbunatatit, a generat o crestere a veniturilor (+ 9% pana la 224,0 milioane de euro) si a castigurilor (EBITDA ajustat, majorat de la 8,4 milioane euro la 17,7 milioane euro ).
•    Divizia Nord-Americana a realizat o crestere de 16% a veniturilor, la nivelul de 75,9 milioane de euro; EBITDA ajustat al Diviziei a ajuns la 5,6 milioane de euro (fata de 6,9 milioane de euro in T1 2018).

Perspective pentru anul 2019


Pentru intregul an 2019, Wienerberger se asteapta sa inregistreze o cerere constanta stabila sau in usoara crestere, in pofida numerosilor factori de incertitudine din mediul economic. Pe baza programului de optimizare continua a performantei, grupul Wienerberger va continua sa creasca indiferent de conditiile incerte de pe piata. Prin urmare, Wienerberger confirma prognoza unui EBITDA ajustat de 560 pana la 580 de milioane de euro pentru intregul an 2019.

Pe langa castigurile imbunatatite inainte de impozitare (EBITDA), sunt asteptate contributii pozitive la castiguri de aproximativ 40 de milioane de euro, din programul “Fast Forward 2020”  si aproximativ 41 milioane de euro din adoptarea standardului de contabilitate IFRS 16.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7379 / 7981
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...