ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cel mai puternic T1 din istoria grupului Wienerberger. Heimo Scheuch, președintele CA: Prognoza pentru un EBITDA ajustat de 560-580 mil. E este confirmata

27 Mai 2019   |   BizLawyer

♦ Performanta operationala puternica prin implementarea consecventa a strategiei de crestere a valorii ♦ Crestere a veniturilor cu 15%, obtinandu-se un nivel record de 776,8 milioane de euro ♦ EBITDA ajustat atinge un nivel record pentru trimestrul 1, de 109 milioane de euro (+ 89%) ♦ Programul “Fast Forward 2020” se deruleaza conform planificarii

 
 

Perspective pentru anul 2019

Grupul Wienerberger, furnizor international de solutii inovatoare pentru constructia cladirilor si infrastructura inteligenta, a inceput anul 2019 cu cel mai puternic trimestru 1 din istoria de 200 de ani a companiei.

Presedintele Consiliului de Administratie, Heimo Scheuch: „Wienerberger a inceput excelent anul  2019. Am valorificat pe deplin oportunitatile pietei si am implementat in mod consecvent strategia noastra de crestere a valorii. Acest lucru, impreuna cu contributia pozitiva a programului “Fast Forward 2020”, ne-a permis sa inregistram noi recorduri in venituri si castiguri. Performanta noastra puternica din primul trimestru confirma faptul ca suntem pe o traiectorie de crestere profitabila si pe drumul cel bun catre indeplinirea  obiectivelor ambitioase pe care ni le-am propus  pentru anul 2019. Prin urmare, confirmam previziunile privind atingerea unui nivel al EBITDA ajustat de 560 pana la 580 de milioane de euro pentru intregul an.”


In primul trimestru al anului 2019, Wienerberger si-a marit veniturile la nivel de Grup cu 15%, pana la 776,8 milioane de euro, comparativ cu 675,1 milioane de euro in primul trimestru al anului 2018. Wienerberger a valorificat cererea puternica si conditiile meteorologice favorabile care au permis un debut timpuriu al sezonului de constructii. Compania a beneficiat, de asemenea, de efectul ajustarilor de pret implementate in cursul anului 2018, in anticiparea cresterii inflatiei prin costuri.

•    EBITDA ajustat a crescut semnificativ cu 89%, pana la 109,0 milioane de euro (fata de 57,7 milioane de euro in primul trimestru al anului 2018).
•    “Fast Forward 2020”, programul de optimizare a performantei Wienerberger, a contribuit cu 15 milioane de euro la imbunatatirea castigurilor.
•    Profitul net al companiei a crescut la 26,8 milioane de euro, in comparatie cu o pierdere de 19,6 milioane de euro, din motive sezoniere, inregistrata in primul trimestru al anului 2018.

Venituri mai mari in toate unitatile operationale


Wienerberger a beneficiat, in segmentele sale operationale, de repozitionarea  efectuata la inceputul anului 2019, unitatile sale operationale fiind structurate in prezent astfel: Wienerberger Building Solutions, Wienerberger Piping Solutions si America de Nord. Pe aceasta baza, Wienerberger este capabil sa valorifice intregul sau potential si sa utilizeze mai bine oportunitatile de pe piata. Fiecare dintre cele trei unitati operationale a inregistrat o crestere a veniturilor in primele trei luni ale anului.

•    Wienerberger Building Solutions a inregistrat un randament puternic, raportand o crestere cu 18% a veniturilor, pana la 476,6 milioane de euro, si o dublare a EBITDA ajustat, la nivelul de 85,7 milioane de euro.
•    Wienerberger Piping Solutions, fructificand impulsul pietei din primele trei luni si nivelul costurilor semnificativ imbunatatit, a generat o crestere a veniturilor (+ 9% pana la 224,0 milioane de euro) si a castigurilor (EBITDA ajustat, majorat de la 8,4 milioane euro la 17,7 milioane euro ).
•    Divizia Nord-Americana a realizat o crestere de 16% a veniturilor, la nivelul de 75,9 milioane de euro; EBITDA ajustat al Diviziei a ajuns la 5,6 milioane de euro (fata de 6,9 milioane de euro in T1 2018).

Perspective pentru anul 2019


Pentru intregul an 2019, Wienerberger se asteapta sa inregistreze o cerere constanta stabila sau in usoara crestere, in pofida numerosilor factori de incertitudine din mediul economic. Pe baza programului de optimizare continua a performantei, grupul Wienerberger va continua sa creasca indiferent de conditiile incerte de pe piata. Prin urmare, Wienerberger confirma prognoza unui EBITDA ajustat de 560 pana la 580 de milioane de euro pentru intregul an 2019.

Pe langa castigurile imbunatatite inainte de impozitare (EBITDA), sunt asteptate contributii pozitive la castiguri de aproximativ 40 de milioane de euro, din programul “Fast Forward 2020”  si aproximativ 41 milioane de euro din adoptarea standardului de contabilitate IFRS 16.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 148 / 31944
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu românca nominalizată la titlul de “Cel mai bun Avocat al Anului 2019” în Connecticut | Dana Bucin, partener al firmei americane Murtha Cullina LLP și consulul onorific al României: Mă bucur să asist antreprenori, investitori și oameni de afaceri din România care vor să acceseze piața SUA
LegiTeam: Job Opportunity | CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP – Business Development and Marketing Manager
Ministerul Finanțelor caută avocați pentru arbitraje investiționale internaționale UNCITRAL. Ofertele, așteptate până la sfârșitul lunii
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Competition
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Employment
Victorie importantă pentru Electrica, reprezentată de RTPR Allen & Overy şi Schoenherr într-un litigiu cu Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ÎCCJ cu privire la condițiile instituirii măsurilor asigurătorii în procedura fiscală
LegiTeam: NNDKP is recruiting lawyer with experience in Intellectual Property
LegiTeam: Wolf Theiss is looking for highly motivated lawyers - Banking & Finance | Competition | Corporate M&A | Employment
Proiectele de suflet ale avocaților | PNSA a clarificat situația juridică a Casei Enescu. Procesul de renovare poate fi finalizat, iar imobilul - inclus în proiecte culturale ambițioase
LegiTeam: NNDKP is recruiting lawyers with experience in Real Estate
LegiTeam: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen is recruiting lawyer | Banking & Finance
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...