ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CET Arad a accesat o finanţare de circa 8 mil. € de la AOT Energy. Proiect supervizat de CITR

27 Februarie 2020   |   AGERPRES

Finanţarea face parte din planul strategic dezvoltat de CET Arad împreună cu CITR şi principalii creditori pentru a recâştiga profitabilitatea companiei şi este a doua etapă importantă parcursă în decursul a patru luni de zile.

 
 
Centrala Electrică de Termoficare Arad (CET Arad) a accesat o finanţare de aproximativ opt milioane de euro, oferită de AOT Energy, trader global în domeniul energetic, conform unui comunicat al CITR.

"Sub îndrumarea CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România şi parte a Impetum Group, Centrala Electrică de Termoficare Arad (CET Arad) îşi continuă cu succes strategia de reorganizare, accesând o finanţare substanţială de aproximativ 8 milioane de euro, oferită de AOT Energy, trader global în domeniul energetic", se menţionează în comunicat.

Această sumă reprezintă capitalul maxim pe care CET îl poate debloca pentru finanţarea materiei prime necesare activităţii operaţionale în cursul anului 2020. CET Arad a beneficiat deja de trei milioane de euro pentru achiziţia gazului necesar producţiei de energie termică şi electrică pentru luna ianuarie, urmând ca în viitorul apropiat să beneficieze de încă aproximativ 2,5 milioane de euro pentru garanţiile aferente contractului de închiriere a unui număr de 14 noi motoare termice şi pentru producţia de energie electrică şi termică aferentă acestor motoare.


Finanţarea face parte din planul strategic dezvoltat de CET Arad împreună cu CITR şi principalii creditori pentru a recâştiga profitabilitatea companiei şi este a doua etapă importantă parcursă în decursul a patru luni de zile. CET Arad, anterior concentrată pe energie termică, urmăreşte să atingă, conform strategiei în curs de implementare, venituri din vânzarea de energie electrică de 70% din cifra de afaceri.

"Ne bucurăm să vedem evoluţia CET Arad în doar un an de când şi-a reluat activitatea şi după un an întreg de pauză, pe care l-a recuperat pe repede înainte. Punctul favorabil în care a ajuns compania demonstrează că, prin susţinere şi ghidaj, un business în insolvenţă are toate şansele să îşi redobândească valoarea în piaţă", a declarat Silvana Şermer, managing partner CITR Timiş.

Beneficiile principale ale investiţiei sunt optimizarea capacităţii de producţie a CET Arad, îmbunătăţirea timpului de reacţie, eficientizare şi, mai ales sporirea flexibilităţii companiei, în vederea obţinerii acreditării pentru prestarea de servicii de echilibrare în Sistemul Energetic National (SEN).

La finele anului trecut, tot sub îndrumarea CITR, CET Arad a realizat o investiţie de 500.000 de euro din surse proprii, pentru modernizarea turbinei de energie electrică şi termică din folosinţă, investiţie care a trecut deja testele tehnice şi funcţionează în stare optimă.

"Ca parte din strategia de reorganizare şi de acreditare pentru prestarea de servicii de echilibrare în SEN, CET Arad are în plan să realizeze o unitate agregată, formată din module generatoare echipate cu motoare termice ce funcţionează în cogenerare de înaltă eficienţă, motoare termice de ultimă generaţie având o putere electrică total instalată de 21 MW, care lucrează împreună cu o unitate de stocare de 2 MW cu baterii Litiu-Ion", se mai precizează în comunicat.

Noua unitate agregată va asigura o reducere a consumului specific de combustibil şi implicit reducerea poluanţilor degajaţi, asigurând şi furnizarea de agent termic către SACET Arad la preţuri cu 10% mai mici faţă de cele din prezent, pe tot parcursul anului.

CITR gestionează aproape 20 de societăţi din domeniul energiei în toată ţara, printre care şi CET Oradea, CET Arad, CET Palas din Constanţa, RAFO şi, mai recent a fost desemnat lichidatorul judiciar al RADET Bucureşti.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6114 / 7958
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...