ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CGMB a respins din nou proiectul privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez

29 Iulie 2020   |   AGERPRES

Municipalitatea este în faza unei executări silite şi nu în cea a unei negocieri, a subliniat Directorul Direcţiei Juridice a Primăriei Capitalei, Adrian Iordache, care a adăugat că există o singură modalitate propusă de creditor.

 
 
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, din nou, în şedinţa de îndată de miercuri, proiectul de hotărâre privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile către Maria şi Costică Constanda, primarul general Gabriela Firea atrăgând atenţia asupra pericolului închiderii conturilor municipalităţii.

S-au înregistrat 23 de voturi "pentru", unul "împotrivă" şi zece abţineri, însă pentru a fi adoptat proiectul era nevoie de votul favorabil a 34 de consilieri municipali, adică cel puţin două treimi din numărul total (51).
 
"Cât priveşte ultimul punct pe ordinea de zi, situaţia este foarte dificilă, (...) suntem notificaţi că pe data de 3 august conturile Primăriei Capitalei vor fi blocate în totalitate, nu vom mai putea face plăţi nici pentru domeniul medical, nici pentru domeniul social, nici pentru subvenţii la transportul public, la termoficare şi nici în celelalte domenii de activitate", a declarat Firea, înainte de a se trece la votarea proiectului.


Ea a menţionat că este vorba despre procese care durează de 16 ani.

"Nu este vina mea sau a dumneavoastră, trebuie să plătim 115 milioane de euro avocaţilor, reprezentanţilor familiei Constanda, (...) am fost notificaţi că, dacă nu se acceptă darea în plată, în sensul ca această sumă de 115 milioane de euro să fie transformată într-o suprafaţă de teren din Cartierul Francez, bineînţeles, după toate evaluările ANEVAR, conform legii, practic 15.000 de metri pătraţi în Cartierul Francez, ori dăm toţi banii deodată ori dăm această suprafaţă de teren, dacă nu, pe 3 august, se închid conturile Primăriei Capitalei", a explicat Gabriela Firea.

"Abia aştept să vă văd cum o veniţi să vă căutaţi de bani prin buzunare când o să se îndrepte Primăria împotriva voastră", a transmis Aurelian Bădulescu, viceprimar al Capitalei.

Grupul consilierilor municipali USR se va abţine de la vot, a anunţat Ana-Maria Ciceală.

"Ca şi ultima dată, grupul USR va vota abţinere pe acest proiect de hotărâre, deoarece am cerut şi cerem şi astăzi un raport de expertiză a unui auditor prin care să fie evaluate diversele opţiuni pentru punerea în executare a acestei hotărâri judecătoreşti definitive, anume cum e mai bine să procedăm: să dăm în plată, cum se propune astăzi, un teren sau să plătim bani şi, bineînţeles, dacă asta este decizia, care sunt modalităţile de plată ca alternative evaluate în aceeaşi expertiză, dacă se poate eşalona plata şi aşa mai departe. În lipsa unei asemenea expertize, noi nu avem cum să decidem", a explicat Ciceală.

Municipalitatea este în faza unei executări silite şi nu în cea a unei negocieri, a subliniat Directorul Direcţiei Juridice a Primăriei Capitalei, Adrian Iordache, care a adăugat că există o singură modalitate propusă de creditor.

CGMB a respins şi pe 15 iulie proiectul de hotărâre privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile către Maria şi Costică Constanda.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5544 / 7992
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...