ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Compania de car-sharing Spark se lansează săptămâna viitoare în Bucureşti, cu flotă exclusiv din maşini electrice

05 Iulie 2019   |   AGERPRES

Legislaţia actuală permite utilizarea gratuită a parcărilor publice din Bucureşti de către cei care au maşini electrice.

 
 
Primul serviciu de car-sharing pentru Bucureşti se lansează săptămâna viitoare, prin conceptul Spark, care aduce în oraş o flotă formată în totalitate din automobile electrice, informează compania într-un comunicat remis vineri.

Conceptul de car-sharing presupune că utilizatorul se urcă în maşina companiei, o conduce până la destinaţia dorită, o parchează, iar din acel punct un alt client preia automobilul şi îl conduce până la noua destinaţie.

Serviciul de car-sharing oferit de Spark va fi furnizat de compania nou înfiinţată "Spark Car Sharing SRL", parte a grupului internaţional "SPARK Technologies UAB", cu sediul în Lituania. Spark îşi propune să ofere soluţii de transport la preţuri competitive şi eco-friendly, susţine compania.


Conceptul de car-sharing poate deveni o alternativă pentru şoferii care nu vor să intre în traficul cotidian cu propriile maşini, estimează reprezentanţii Spark. Astfel, cu cât mai mulţi oameni folosesc serviciile de car-sharing, cu atât vor fi mai puţine maşini în trafic. În medie, o familie nu-şi foloseşte maşina personală mai mult de 10.000 km/an, în condiţiile în care circa 96% din timp maşinile stau parcate, notează sursa.

În plus, legislaţia actuală permite utilizarea gratuită a parcărilor publice din Bucureşti de către cei care au maşini electrice. Totodată, maşinile electrice pot utiliza inclusiv benzile dedicate autobuzelor, ceea ce le va permite şoferilor să-şi găsească rute şi mai rapide prin oraş.

"Pe măsură ce nivelul de conştientizare creşte în rândul oamenilor şi schimbările comportamentului consumatorilor devin tot mai importante, utilizarea serviciilor de car-sharing devine tot mai relevantă. Cererea pentru astfel de servicii şi experienţa acumulată de succesul SPARK în Lituania şi în Bulgaria au condus la extinderea serviciului nostru de car sharing şi în România. Credem că acesta este unul dintre atributele viitorului, care va ajuta oraşele cu dezvoltare rapidă, cum este şi cazul Bucureştiului, să devină nu doar mai moderne, ci şi să rezolve problemele cotidiene cu care se confruntă fiecare locuitor din marile oraşe, cum ar fi traficul îngreunat, poluarea aerului şi nivelul de zgomot. Acestea au fost principalele motive care ne-au determinat să găsim o soluţie mult mai ecologică şi mai rentabilă când am creat SPARK - maşina electrică. Este un vehicul avansat din punct de vedere tehnologic şi care va fi utilizat la scară largă de majoritatea populaţiei în viitor. Va deveni o alternativă accesibilă pentru toată lumea care oferă fiabilitate, siguranţă şi protecţie pentru mediu", a comentat directorul Spark, Nerijus Dagilis.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7149 / 7957
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...