ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Compania românească Datacor investește peste 1 mil. € într-o nouă fabrică, unde va produce conectică de fibră optică pentru industria telecom, și anunță noi angajări

27 August 2020   |   BizLawyer

Noua fabrică Datacor se află în Parcul Industrial Bistrița-Sud, iar finanțarea proiectului a fost posibilă cu ajutorul fondurilor europene prin Programul Operațional Regional (POR 2.2).

 
 
Compania românească Datacor, integrator de soluții pentru infrastructuri inteligente,  investește 1,25 mil. euro în construcția unei noi fabrici de fibră optică la Bistrița și își extinde echipa în regiune.

Noua fabrică Datacor se află în Parcul Industrial Bistrița-Sud, iar finanțarea proiectului a fost posibilă cu ajutorul fondurilor europene prin Programul Operațional Regional (POR 2.2).

Astfel, fabrica va începe producția în ianuarie 2021, și se va adresa următoarelor segmente de piață: fiber-to-the-home, centrele de date, 5G, LANs (Local Area Networks).

“Credem în viitorul fibrei optice, ca element central al infrastructurilor IT&C pentru noile tehnologii. Niciun alt mediu nu oferă capacitatea și viteza de transmisie oferite de fibra optică. De aceea am ales să investim în producția de cabluri preconectorizate și soluții de conectică fibră optică.”, a declarat Călin Brehar, manager de dezvoltare în cadrul companiei Datacor.


Cu această nouă dezvoltare, obiectivul companiei Datacor pentru anul următor este să lanseze propriile produse și pe piața europeană, vizând în special Germania și Austria, țări în care se fac investiții foarte mari în infrastructura telecom.

Construcția totală a fabricii are o suprafață de 845 mp, iar proiectul pe fonduri europene a fost creat având ca obiectiv central producerea cablurilor de fibră optică preconectorizate conform celor mai înalte standarde de calitate și cu grijă față de mediul înconjurător, certificate prin: Recertificare ISO 9001, Certificare ISO 14001, Certificarea GHMT a produselor, implementarea unui sistem de management al inovării și instalarea unei capacități de producție de energie din surse regenerabile pentru consumul propriu. Astfel, fabrica Datacor dispune de un sistem fotovoltaic care poate aduce economii de energie electrică de până la 90000kWh/an.

Lucrările au fost demarate în primăvara anului 2018, iar fabrica urmează să intre în producție în ianuarie 2021. Astfel, la finalul acestui an, Datacor face recrutări pentru 20 de posturi disponibile în regiune: tehnician producție, tehnician măsurători și laborator, gestionar depozit, controlor calitate, agent vânzări ș.a.

În ciuda pandemiei, compania românească Datacor, cu 18 ani de activitate pe piața de integrare de soluții inovatoare de comunicații, estimează o creștere a cifrei de afaceri și a profitului pe 2020 și își menține planul de investiții setat pe următorii doi ani, alocând peste 800.000 euro pentru dezvoltarea unui centru de logistică regional.

Pe primul semestru al anului 2019, Datacor a înregistrat un profit operațional de peste două milioane de euro. Iar, în ceea ce privește proiecția pentru cea de-a doua parte a anului 2020, compania estimează o creștere de +3% față de cifra de afaceri la nivel anual din 2019, care a fost un an cu performanță istorică pentru Datacor, atât din perspectiva cifrei de afaceri cât și a profitului operațional.

Datacor este o companie 100% românească, deținută de frații Bogdan și Cristian Bilegan, cu 18 ani de experiență pe piața de soluții inovatoare de comunicații, securitate și electrice, operând în segmentele office, retail și industrial.
Din 2002 până în prezent, compania a crescut continuu, ajungând la o echipă de peste 70 de persoane și o cifră de afaceri de 8.838.442 milioane de euro.
Compania este prezentă în trei orașe din România: Bistrița, unde se află sediul administrativ și logistic, București - sediul secundar și logistic și sediul din Cluj, punct de prezență și logistic.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5686 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...