ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Contractele pentru modernizarea a două loturi pe autostrada A2, semnate săptămâna viitoare

24 Mai 2019   |   AGERPRES

În noiembrie 2018, CNAIR a scos la licitaţie lucrările de întreţinere a părţii carosabile pe A2, Bucureşti - Fundulea, valoarea totală estimată a contractului fiind de circa 131,1 milioane de lei, fără TVA.

 
 
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat, vineri, că probabil săptămâna viitoare se va semna contractul cu cele două firme care au câştigat lucrările de modernizare pe două loturi din A2 şi că acestea ar urma să se efectueze în cursul nopţii pentru a nu afecta traficul.

La întâlnirea cu ziariştii în şantierul din Biharia al primului tronson de la graniţă al Autostrăzii Transilvania, ministrul Cuc a fost întrebat despre situaţia problematică din zona Fundulea a Autostrăzii A2 şi modul în care se va lucra acolo.

"Săptămâna viitoare probabil se va termina perioada de depunere a contestaţiilor şi probabil că tot săptămâna viitoare vom semna contractul cu cele două firme care au câştigat cele două loturi de modernizare pe autostrada A2. Voi avea o discuţie şi cu ministrul Turismului să vedem exact cum vom începe lucrările la acel tronson din dale de beton. Între timp am constituit o celulă de criză în cadrul SDN-urilor care activează şi gestionează Autostrada A2, ca în cazul în care vom avea acele apariţii de denivelări între plăcile de beton să se intervină în regim de urgenţă ca siguranţa participanţilor la trafic să nu fie pusă în pericol. Probabil vom încerca să lucrăm în cursul nopţii pentru a nu afecta traficul", a declarat ministrul.


În noiembrie 2018, CNAIR a scos la licitaţie lucrările de întreţinere a părţii carosabile pe A2, Bucureşti - Fundulea, valoarea totală estimată a contractului fiind de circa 131,1 milioane de lei, fără TVA. Lucrările propuse a se realiza în cadrul acestui contract sunt frezarea dalei de beton de ciment existentă pe o grosime de 8 centimetri, refacerea rosturilor transversale şi longitudinale, colmarea fisurilor şi crăpăturilor, refacerea dalelor de beton, realizarea covorului asfaltic şi a marcajelor rutiere (longitudinal, transversal şi diverse).

Perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni (se va lucra două sezoane pe an, primăvara şi toamna), iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 36 luni, potrivit CNAIR.

Pe de altă parte, cu privire la contestarea licitaţiilor de către "contestatarii de meserie", ministrul Cuc a precizat că, în circa trei săptămâni, speră să intre cu ordonanţa de urgenţă pe această temă în şedinţă de guvern.

"Este un proiect pe care Guvernul PSD l-a lansat mai de mult timp, tocmai pentru a veni în folosul obiectivelor de infrastructură. Pentru că infrastructura în România nu are culoare politică, ea este pentru români. Am venit cu un proiect de ordonanţă care în primă fază a fost destul de afectat din punct de vedere a observaţiilor care au fost făcute de experţii din Ministerul Justiţiei. Acum am reluat discuţiile şi împreună cu Ana Birchall vom reuşi să depăşim aceste obstacole astfel încât să putem ieşi cu un proiect de ordonanţă care să vină să ajute aceste proiecte. În sensul că după primul termen de 30 de zile, când CNSC-ul se va pronunţa, noi vom semna contractul", a spus ministrul.

Răzvan Cuc a amintit că este dreptul fiecărei firme să se ducă cu contestaţia mai departe, însă trebuie avut în vedere că în perioada până se finalizează un proces în instanţă s-ar putea de fapt finaliza un obiectiv de către o firmă puternică de construcţii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 104 / 31894
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dentons primește opt distincții în cadrul galei Europe Women in Business Law Awards
Există viață și după orele de muncă în firmele de avocați din prima linie? Teea Eliade, avocat de Life Sciences, după ce a renunțat la viața din București și s-a apucat de programare: Manipularea și dorința de a trece peste și prin orice pentru a-ți atinge scopurile, volumul de muncă, munca peste program, neremunerată, și lipsa de respect pentru timpul personal au dus la decizia mea de a părăsi avocatura
LegiTeam: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen is recruiting lawyer | Banking & Finance
LegiTeam: NNDKP is recruiting lawyers with experience in Real Estate
MPR Partners | Maravela, Popescu & Roman a asistat Nederlandse MKB la achiziția companiei IT BusyMachines. Echipă de 9 avocați, coordonată de partenerii Alina Popescu și Dana Rădulescu, implicată în proiect
Alina Stăvaru devine Partener la RTPR Allen & Overy. Promovare din interior, o premieră pentru firma de avocați
Ţuca Zbârcea & Asociaţii scapă Federația de Fotbal de pretențiile de 300 mil. E ale clubului FC Craiova
Cum văd avocații Dentons evoluția practicii de Capital Markets, pe o piață în care companiile cu acționariat preponderent străin se finanțează din surse interne grupului din care fac parte, iar cele cu capital românesc nu au încă o cultură a pieței de capital. Rețeta succesului include abordările personalizate, cu elemente de creativitate și inovație
Bondoc si Asociații is expanding its team. Four open positions
Clifford Chance Badea și PNSA, în ‘bucla locală’ a unei finanțări de 134 mil. € acordate de IFC și o instituție financiară italiană grupului care deține în România fabrica de roți auto din Drăgășani. Ce avocați au coordonat proiectul
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ cu privire la caracterul „oneros” al relației dintre fiscal și penal, respectiv al limitelor caracterului „devolutiv” al contestației administrative
Cu ce gânduri pornesc la drum fondatoarele firmei SIMION & BACIU | “Ne dorim clienți dornici de dezvoltare și proiecte interesante. ‘Cel mai bun’ ideal este exact ce ai acum; și idealul se va dezvolta în timp, odată cu noi”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...