ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Contractul pentru construcţia secţiunii Chiribiş-Biharia din Autostrada Transilvania va fi lansat din nou în licitaţie (ministru)

12 August 2022   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, perioada maximă de proiectare stabilită prin contract va fi de şase luni, iar cea pentru execuţia lucrărilor de 18 luni.

 
 
Contractul pentru construcţia secţiunii Chiribiş - Biharia, parte a Autostrăzii Transilvania, va fi lansat din nou în licitaţie, a anunţat, joi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe propria pagină de Facebook.
 
"Contractul pentru construcţia secţiunii Chiribiş-Biharia a Autostrăzii Transilvania va fi lansat din nou în licitaţie. CNAIR a transmis, astăzi, la ANAP, spre validare, documentaţia de atribuire a contractului pentru proiectarea şi execuţia celor 28,55 km ai acestei secţiuni care face parte din Autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea", a scris ministrul.
 
Potrivit sursei citate, perioada maximă de proiectare stabilită prin contract va fi de şase luni, iar cea pentru execuţia lucrărilor de 18 luni.
 
Grindeanu precizează că, după validarea documentaţiei, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va putea lansa licitaţia propriu-zisă.
 
La jumătatea lunii mai, ministrul Transporturilor anunţa rezilierea din partea CNAIR a contractului pentru secţiunea Chiribiş - Biharia a Autostrăzii Transilvania, şi preciza că o licitaţie nouă va fi lansată "în cel mai scurt timp".
 
"CNAIR a reziliat, astăzi (12 mai 2022, n.r.), contractul pentru secţiunea Chiribiş - Biharia a autostrăzii Transilvania! A fost nevoie de această măsură ca urmare a blocajului generat de constructor care nu a reuşit nici până acum să predea un Proiect Tehnic conform. Contractul a fost semnat în anul 2020, iar construcţia ar fi trebuit să fie finalizată până la sfârşitul acestui an (2022). CNAIR va relansa acest contract în cel mai scurt timp", a menţionat oficialul pe Facebook.
 
În replică, antreprenorul secţiunii respective, asocierea Trameco - Vahostav - Drumuri Bihor - Drum Asfalt - East Water Drillings, a susţinut că ar fi benefică o anchetă guvernamentală care să clarifice situaţia pe acest contract şi afirmă că vina exclusivă aparţine echipei de implementare din cadrul CNAIR.
 
"Ne arătăm disponibilitatea de a pune la dispoziţia unei comisii formată din specialişti în domeniul achiziţiilor publice toate informaţiile/documentele relevante în vederea stabilirii modalităţii de derulare a Contractului şi factorii care au condus la situaţia contractuală actuală. În acelaşi timp, ar fi benefică o anchetă guvernamentală care să clarifice situaţia pe acest contract", se preciza într-un punct de vedere al antreprenorului, transmis AGERPRES.
 
În expunerea de argumente, reprezentanţii antreprenorului afirmă că decizia de reziliere a Contractului, luată de CNAIR SA, "este total abuzivă", fiind emisă cu încălcarea flagrantă a prevederilor contractuale şi a legislaţiei aplicabile.
 
Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului Chiribiş - Biharia, 28,55 km, din A3, în valoare de 326,5 milioane de lei, fusese semnat în iunie 2020 cu Asocierea Trameco - Vahostav - Drumuri Bihor - Drum Asfalt - East Water Drillings. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1534 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...