ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dumitru Nancu este noul vicepreşedinte al Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Garantare

26 Noiembrie 2021   |   Agerpres

Astfel, pentru România, alegerea lui Dumitru Nancu pe această poziţie reprezintă cea mai înaltă reprezentare pe care o instituţie financiară nebancară din ţara noastră o ocupă la nivel european.

 
 
Dumitru Nancu este noul vicepreşedinte al Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Garantare (AECM), România obţinând astfel o poziţie importantă în conducerea asociaţiei, potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES.
 
"În data de 26 noiembrie 2021, directorul general al FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii), Dumitru Nancu, membru în Consiliul de Administrare al Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Garantare (AECM) cu un mandat de 3 ani, a fost ales cu unanimitate de voturi şi în funcţia de Vicepreşedinte. Este pentru prima dată în istoria AECM, singurul for european care reprezintă interesele instituţiilor de garantare, când este ales un Vicepreşedinte dintr-o altă ţară decât cele din care provin membrii fondatori ai Asociaţiei", se menţionează în comunicat.
 
Astfel, pentru România, alegerea lui Dumitru Nancu pe această poziţie reprezintă cea mai înaltă reprezentare pe care o instituţie financiară nebancară din ţara noastră o ocupă la nivel european.
 
"Sunt extrem de onorat să preiau funcţia de vicepreşedinte al acestui important for european şi sunt convins că din această poziţie pot contribui semnificativ la misiunea de promovare şi diversificare a instrumentelor de garantare la nivel european. AECM-ul reprezintă un for de dezbatere şi promovare a celor mai inovatoare politici de susţinere a IMM-urilor, prin intermediul instrumentelor financiare de tipul garanţiilor, care relevă din ce în ce mai mult importanţa fondurilor de garantare în economiile naţionale, în special în această perioadă de mari provocări. Voi continua să demonstrez cu aceeaşi determinare utilitatea şi eficienţa garanţiilor financiare, aşa cum am făcut-o la nivel naţional, pentru IMM-urile din România. De la debutul pandemiei, FNGCIMM a acordat un număr de 164.479 garanţii, în valoare de peste 29,7 miliarde lei, care au susţinut credite în valoare de peste 37,6 miliarde lei", a declarat directorul general al Dumitru Nancu.
 
Potrivit sursei citate, FNGCIMM a susţinut demersurile AECM privind prelungirea Cadrului temporar european pentru măsuri de combatere a crizei COVID-19 şi în anul 2022, precum şi prelungirea schemelor de ajutor de stat.
 
Comisia Europeană a preluat, în marja consultărilor, propunerile FNGCIMM, astfel că în următoarea etapă a Cadrului Temporar au fost introduse două instrumente noi pentru a sprijini redresarea economiei. Acestea vizează măsuri de sprijinire a investiţiilor care pot fi acordate sub formă de stimulente precum granturile nerambursabile, avantaje fiscale, rate subvenţionate ale dobânzii pentru împrumuturi sau garanţii, precum şi măsuri de sprijinire a solvabilităţii sub forma unui stimulent pentru investiţiile private în capitaluri proprii, datorie subordonată sau cvasicapital.
 
În data de 18 noiembrie 2021, Comisia Europeană a aprobat prelungirea, până la 30 iunie 2022, a Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de Covid-19, urmând ca în cel mai scurt timp, legislaţia incidentă programelor naţionale de sprijin implementate de către FNGCIMM să fie amendată, iar programele să se desfăşoare conform calendarului stabilit.
 
Asociaţia Europeană a Instituţiilor de Garantare (AECM) este cel mai important organism de promovare a instrumentelor şi a programelor de garantare la nivel european, format din 48 de membri, din 31 de ţări europene şi învecinate continentului. Instituţiile membre promovează standardele şi principiile europene şi beneficiază de rezultatele demersurilor întreprinse de asociaţie pe lângă instituţiile europene şi internaţionale.
 
În acelaşi timp, AECM serveşte ca platformă pentru schimbul de bune practici privind aspectele operaţionale ale activităţii membrilor săi. La jumătatea anului 2020, membrii AECM au avut un volum total de garanţii în portofoliu în valoare de aproximativ 259 miliarde euro, iar o ultimă analiză indică 303 miliarde euro garanţii acordate.
 
"Prin vocaţia sa de reprezentare politică, AECM promovează interesele membrilor săi în faţa instituţiilor europene - Comisia Europeană, Parlamentul şi Consiliul European, precum şi în faţa organismelor financiare instituţionale, cum ar fi Banca Europeană de Investiţii, Fondul European de Investiţii, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Mondială, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Cele mai importante teme de interes urmărite de AECM privesc reglementările privind ajutorul de stat relevante pentru schemele de garantare din cadrul pieţei interne UE, programele europene de sprijin şi cerinţele prudenţiale", se mai precizează în comunicat.
 
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2674 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...