ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

E.ON şi Cramele Recaş încep construcţia unei centrale fotovoltaice în iulie, o investiţie de aproape 430.000 de euro

12 Iulie 2021   |   Agerpres

Centrala va avea 1.680 de panouri fotovoltaice de 455 Wp care vor fi instalate pe halele de producţie din localitatea Recaş, pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi.

 
 
Compania E.ON Energie România şi producătorul de vinuri Cramele Recaş demarează în această lună construcţia unei centrale fotovoltaice, o investiţie în valoare de aproape 430.000 de euro care va asigura 20% din energia necesară complexului de vinificaţie, a anunţat luni E.ON.
 
Centrala va avea 1.680 de panouri fotovoltaice de 455 Wp care vor fi instalate pe halele de producţie din localitatea Recaş, pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi.
 
"Tot mai multe companii din România optează pentru modele de afaceri sustenabile, iar noi suntem aici pentru a le oferi soluţii energetice adaptate nevoilor lor. Parteneriatul cu Cramele Recaş înseamnă o contribuţie comună pentru un mediu înconjurător mai curat şi va aduce economii importante prin asigurarea unor surse independente de energie verde", a declarat Claudia Griech, director general E.ON Energie România.
 
Centrala fotovoltaică va fi finalizată de E.ON în luna august a.c., va avea o putere de 764,4 kWp şi va asigura circa 888,64 MWh pe an de energie electrică. Totodată, va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu circa 260 de tone pe an.
 
La rândul său, Georgiu Ioan, directorul general al Cramelor Recaş, a subliniat că dezvoltarea durabilă, bazată pe standarde de sustenabilitate reprezintă unul dintre cele mai importante principii care ghidează activitatea de la cramă. "Construcţia acestei centrale fotovoltaice reprezintă încă un pas pe care îl realizăm în scopul dezvoltării unei abordări strategice bazate pe sustenabilitate, prin reducerea amprentei emisiilor de carbon şi pentru utilizarea raţională a energiei în scopul creşterii eficienţei tuturor activităţilor de la cramă", a adăugat el.
 
Începând din anul 2018, E.ON a construit şi predat la cheie 55 de centrale fotovoltaice cu puteri între 60 - 1.600 kWp, totalizând 13 MW putere instalată, pentru 41 de companii din variate sectoare ale economiei. Au fost montate circa 40.000 de panouri fotovoltaice care generează în total 17 GWh de energie solară şi contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu circa 3.900 de tone pe an.
 
Cramele Recaş ocupă primul loc pe piaţa vinurilor din România conform cifrei de afaceri din 2020, fiind, totodată, şi cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România (responsabilă pentru circa 55% din tot vinul local ce ajunge peste graniţă).
 
Producătorul bănăţean exploatează o suprafaţă de aproximativ 1.150 de hectare de viţă de vie situate în Recaş şi Miniş, beneficiind de o capacitate de producţie şi stocare de aproximativ 32 de milioane de litri pe an.
 
Compania are parteneriate în mai multe ţări, printre care Anglia, Germania, Olanda, Statele Unite, Canada, dar şi Japonia, Coreea sau Malaezia, iar vinificatorii Cramelor Recaş, Hartley Smithers (Australia) şi Nora Iriarte (Spania) au fost incluşi în anul 2020 în lista celor mai buni 100 de vinificatori de la nivel mondial, în urma clasamentului realizat de revista internaţională de profil The Drinks Business.
 
E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. De la intrarea pe piaţa din România, în urmă cu 15 ani, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3716 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...