ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

FIRST BANK finalizează achiziția Bank Leumi România

10 Iulie 2019   |   BizLawyer

Ca urmare a finalizării tranzacției, Bank Leumi România are un nou Consiliu de Administrație și un nou președinte executiv

 
 
FIRST BANK, deținută de fondul de investiții american J.C. Flowers & Co., a finalizat astăzi achiziția pachetului majoritar de acțiuni în cadrul Bank Leumi România, subsidiară a Bank Leumi Israel, după ce a obținut aprobările necesare din partea Băncii Naționale a României și a Consiliului Concurenței din România și după îndeplinirea condițiilor specifice acestui tip de tranzacție.

Dominic Bruynseels, Președinte Executiv FIRST BANK: „Suntem încântați să intrăm în această nouă etapă de creștere. Salutăm cu entuziasm toate noile oportunități ce derivă din acest eveniment de referință: know-how-ul colegilor noștri de la Bank Leumi România, experiența acestora în gestionarea unui portofoliu foarte special, clienții acestei bănci, pe care așteptăm cu nerăbdare să îi deservim. În următoarele luni, cele două companii vor trece printr-un proces de integrare premergător fuziunii. Avem convingerea că această achiziție va transforma FIRST BANK într-un partener bancar mai puternic și mai relevant pentru toți clienții noștri actuali și viitori, prin contribuția pe care Bank Leumi România o va aduce expertizei noastre anterioare”.


Hanan Friedman, Prim Vicepreședinte Executiv, Directorul Direcției de Strategie, Inovație și Transformare, Bank Leumi Israel: „Vânzarea Bank Leumi România către FIRST BANK, deținută de o entitate financiară internațională de top, va permite continuarea implementării politicii Leumi de «urmare a clientului», care presupune mai degrabă colaborări cu mari actori internaționali și nu o prezență efectivă. Această vânzare constituie un nou pas în implementarea strategiei noastre de a ne orienta spre activitățile bancare de bază ale Leumi, în același timp concentrându-ne asupra operațiunilor noastre internaționale din principalele centre financiare ale lumii, prin intermediul sucursalelor pe care le deținem în SUA și Marea Britanie”.

Clifford Chance Badea a acționat în calitate de consultant juridic al FIRST BANK în cadrul tranzacției, iar Ernst & Young a fost consultantul financiar și fiscal.
Consultantul juridic al Bank Leumi România în această tranzacție a fost DLA Piper.
Jefferies LLC a avut calitatea de consultant financiar exclusiv al Bank Leumi Israel.

Începând cu 10 iulie, Bank Leumi România are un nou Consiliu de Administrație și un nou președinte executiv, în persoana lui Ion Popovici.

Ion Popovici este un profesionist cu o experiență de peste 28 de ani în sectorul bancar. În acest interval, el a deținut funcții de top în cadrul unor instituții bancare importante din România, precum Eximbank, BRD-Groupe Societe Generale etc.
Înainte de a fi numit Președinte Executiv al Bank Leumi România, Ion Popovici a deținut funcția de Vicepreședinte Executiv Financiar / Președinte Executiv Interimar al băncii în ultimul an și jumătate și a coordonat întreaga activitate a organizației, cu responsabilități directe pe zonele de strategie, activitate comercială, trezorerie, activitate juridică, resurse umane, contabilitate, raportare către Grup, raportare către BNR, situații financiare, control bugetar și operațiuni.
Popovici a deținut o serie de roluri și responsabilități în organizații conexe sectorului bancar precum Institutul Bancar Român și Asociația Română a Băncilor. În acest context, el a activat ca autor, lector, profesor, precum și în calitate de consultant financiar, cu o contribuție semnificativă la implementarea IFRS în sistemul bancar românesc.
Popovici este membru al Consiliului de Administrație al Asociației Române a Băncilor din 2017.
Ion Popovici este absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Finanțe și Contabilitate, și al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, Facultatea de Științe Administrative din București.

Componența noului Consiliu de Administrație este:

Ilinca Rosetti, Președinte

Ilinca Rosetti este în prezent Operating Partner în cadrul JC Flowers& Co.
Ea are o experiență internațională de 14 ani în management bancar, pe segmentul de corporate banking și cooperare pentru dezvoltare financiară, în Europa Centrală și de Est.
Rosetti a fost CEO al Mirabank Serbia, filială a grupului Royal Abu Dhabi, unde a asigurat cu succes demararea operațiunilor singurei bănci specializate pe corporate banking de pe piața sârbă.
Ilinca Rosetti este un bun cunoscător al pieței bancare din România.
Ea a condus ProCredit Bank România timp de cinci ani, între 2010 și 2015. Din poziția de CEO, a avut  responsabilități precum dezvoltarea generală a băncii, proiectarea, implementarea și dezvoltarea strategiei de poziționare, precum și reproiectarea întregii structuri organizatorice a băncii. Anterior, Ilinca Rosetti a fost Deputy CEO (2007) și apoi CEO (2007-2010) al ProCredit Bank Moldova.
Ilinca Rosetti a absolvit Universitatea J.W. Goethe din Frankfurt pe Main, este licențiată în Matematică şi Stiințe Economice (1997, respectiv 2001). Ilinca Rosetti este Doctor în științe economice, Academia de Studii Economice București, 2007. 

Robert Maxim
Robert Maxim, în prezent Partener al Ensight Management Consulting, are o experiență profesională de peste 20 de ani în consultanță de management. A deținut funcții de conducere în mari companii. El a fost Manager al Departamentului de Consultanță din cadrul KPMG și e-Business Head în cadrul Citibank România.
Robert Maxim este Consultant Certificat în Management (CMC) și Auditor Certificat de Sisteme Informatice (CISA).
A absolvit Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității București, obținând licența în Drept Internațional, precum și diploma în Management Financiar la International Business School din Bristol (Marea Britanie). De asemenea, a absolvit programul MBA din cadrul Ecole Nationale des Ponts et Chaussees din Paris (Franța).

Manfred Rauchwerger
Manfred Rauchwerger este un senior al industriei bancare, cu aproape 46 de ani de experiență la nivel înalt pe piața bancară românească și internațională.
Și-a dedicat cariera brand-ului Leumi, ca vicepreședinte și consilier al Bank Leumi Israel și Bank Leumi România. Are o expertiză vastă în vânzări, retail private banking și piețe de capital.
El s-a alăturat Bank Leumi România în 2006 și, în acest interval, a administrat segmente importante ale activității băncii.
Manfred Rauchwerger este absolvent al Universității din Haifa, licențiat în economie.

Răzvan Filcescu
Răzvan Filcescu este un profesionist cu peste 20 de ani de experiență în sectorul financiar-bancar. În prezent, el detine rolul de vicepreședinte în cadrul FIRST BANK, sub rezerva obținerii aprobării din partea BNR. Cu  o experiență bancară extensivă, dobândită în cadrul unor companii precum Procredit Bank și Credit Europe Bank, Răzvan și-a început cariera ca ofițer de credite și a evoluat constant în  funcții de conducere importante, cu implicare profundă în procesul de construcție a unei bănci comerciale. În ultimii ani, activitatea lui s-a concentrat pe zona de creditare a microîntreprinderilor și IMM-urilor, dar și pe activități specifice de colectare creanțe și workout. Răzvan a absolvit Academia de Studii Economice din București, fiind licențiat în Bănci și Burse de Valori.
De asemenea, deține un MBA în Management Financiar la City University din Seattle.   

Bogdan Ciobotaru
Bogdan Ciobotaru a deținut funcția de Director Finanțări pentru Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa în cadrul Renaissance Capital. Anterior, Ciobotaru a ocupat funcția de director executiv în divizia de Investment Banking a Morgan Stanley Londra, unde a lucrat peste 10 ani. Din 2017, el este director  independent, non-executiv al Digi Communications N.V. De asemenea, Bogdan Ciobotaru este director non-executiv al Qatar Solar Technologies și director non-executiv al Consiliului de Administrație al FIRST BANK. Ciobotaru a absolvit Academia de Studii Economice din București și deține un Executive MBA la Oxford University.

Despre First Bank
Cu sediul în București, First Bank oferă o gamă largă de produse și servicii adresate atât clienților locali cât și celor internaționali, incluzând activități de retail, IMM și corporate banking.
First Bank operează prin intermediul a 59 de sucursale, cu 1200 de specialiști angajați și are aproximativ 130.000 de clienți activi. Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați www.firstbank.ro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 35 / 32052
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Din vorbă-n vorbă cu dr. Cosmin Vasile, noul name partner de la ZRVP. Despre schimbarea de denumire a firmei, recrutări, profil avocatului căutat, avalanșa de mandate în arbitraj internațional și marketing-ul firmelor de avocați
LegiTeam: RTPR Allen & Overy looking for an employment lawyer
Clifford Chance Badea a asistat grupul german REWE | DerTour în legătură cu preluarea diviziei de turism a Eurolines.Echipa multidisciplinară de avocați a fost coordonată de Nadia Badea și Loredana Ralea
Reff & Asociații își extinde echipa de litigii prin recrutarea avocaților Mihnea Galgoțiu-Săraru și Ana Pantilică
Avocații din cadrul D&B David și Baias văd un interes crescut pentru sectorul logistic și industrial, în perioada următoare. Georgiana Bălan, Head of Real Estate: Suntem implicați în patru proiecte distincte pentru construirea de fabrici în provincie și în apropierea Bucureștiului
Directiva europeană privind drepturile acționarilor trebuia transpusă în legislația românească până la jumătatea lunii iunie 2019 | Narcisa Oprea, Partener Schoenherr: Chiar dacă directiva nu a fost transpusă încă, existând doar un proiect de lege în acest sens, clienții noștri se pregătesc din vreme pentru conformare, dată fiind anvergura schimbărilor
PNSA și NNDKP, consultanți într-o finanțare de 324 mil. € acordată de un sindicat bancar grupului Ameropa. Ce echipe de avocați au lucrat în proiect
LafargeHolcim preia producătorul de prefabricate Somaco de la Oresa. Avocații PNSA au asistat fondul de investiții, Filip & Company a fost alături de cumpărător
CMS a asistat fondul de private equity Innova în preluarea unuia dintre cei mai puternici jucători români din piața de optică medicală. Vânzătorii, asistați de avocații PNSA | Ce echipe au lucrat în tranzacție
GDPR, după primul an | Intensificarea acțiunilor de conformare a generat un plus de activitate în domeniul consultanței juridice. Mădălina Constantin, Managing Counsel Dentons: Suntem abia la începutul provocărilor juridice ce țin de conformarea cu cerințele GDPR
Legal Tech: Bohâlțeanu & Asociații alege KeyVisionPRO
Confiscările la vamă ale sumelor ce depășesc 10.000 euro, sub lupa CJUE. Demersurile, inițiate de Țuca Zbârcea & Asociații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...