ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

FRI-EL Green Power investeşte peste 80 de milioane de euro în dezvoltarea unui proiect imobiliar în Timişoara

17 Iunie 2020   |   AGERPRES

Acesta va deveni cel mai amplu proiect rezidenţial din vestul ţării, cu 1.300 de apartamente şi o serie de facilităţi.

 
 
FRI-EL Buildings, parte a grupului italian FRI-EL Green Power, unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din Italia, va investi peste 80 de milioane de euro în dezvoltarea ansamblului Ateneo Timişoara, potrivit unui comunicat al companiei, remis, miercuri, AGERPRES.

Acesta va deveni cel mai amplu proiect rezidenţial din vestul ţării, cu 1.300 de apartamente şi o serie de facilităţi.

Ateneo Timişoara este amplasat în zona Torontalului, una dintre cele mai dinamice zone de dezvoltare imobiliară a oraşului, în apropierea Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară şi la aproximativ un kilometru de viitorul magazin IKEA Timişoara.

Prima fază a proiectului va include 153 de apartamente în trei clădiri, în urma unei investiţii de aproximativ 10 milioane de euro, exclusiv din fondurile companiei.


În prezent se realizează lucrări la structura etajului cinci al primelor două clădiri, al căror termen de finalizare este primăvara anului 2021, iar cea de-a treia clădire va fi livrată la finalul anului viitor.

"Am ales Timişoara deoarece este unul dintre principalii poli de dezvoltare economică ai României şi principalul centru urban din vestul ţării. Am găsit aici o piaţă rezidenţială în plină dezvoltare şi o cerere reală pentru locuinţe compartimentate inteligent şi la preţuri competitive, dar mai ales parte a unor proiecte integrate, cu multiple facilităţi specifice unui nou stil de viaţă. Am început dezvoltarea Ateneo Timişoara la finalul lui 2019 şi nu am încetinit deloc în ultimele trei luni, având deplină încredere în piaţa românească - dezvoltarea proiectului se va întinde de altfel pe mai mulţi ani şi suntem şi în căutarea unor noi oportunităţi", a declarat Luca Cainelli, CEO FRI-EL Buildings Romania, citat în comunicat.

Ateneo Timişoara va include cea mai amplă listă de facilităţi care vor fi puse la dispoziţia locuitorilor dintr-un proiect rezidenţial din vestul ţării, potrivit companiei. Este vorba, în primul rând, un magazin Lidl de 2.500 de metri pătraţi care va fi construit până la finalul acestui an, înaintea primelor blocuri incluse în faza întâi a proiectului.

Ulterior, vor fi amenajate nouă terenuri de sport, o grădiniţă, un centru comercial şi mai multe spaţii la parterul clădirilor care vor putea găzdui până la 120 de magazine, numeroase locuri de joacă pentru copii, un parc de 16.000 de metri pătraţi şi întreaga infrastructură specifică unui proiect de astfel de dimensiuni, de la drumuri şi alei pietonale la spaţii verzi. Primele două clădiri, însumând 102 apartamente, vor dispune de 104 locuri de parcare în subteran şi 110 locuri de parcare supraterane.

FRI-EL Buildings este divizia de dezvoltare a grupului italian FRI-EL Green Power S.p.A., unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din Italia, cu o producţie totală de peste 1 GW. Grupul deţine 28 de parcuri eoliene doar în Italia, cu o capacitate totală de producţie 950,55 MW, reprezentând 9% din capacitatea totală de producţie de energie eoliană din Italia. Investiţiile pe acest segment vor continua şi în viitor, compania urmând să dezvolte noi capacităţi de producţie cu un total de 100 MW.

Grupul mai deţine şi 24 de capacităţi de producţie de biogas şi 15 unităţi de producţie a energiei hidroelectrice.

FRI-EL Green Power a obţinut în 2019 venituri de 226,5 milioane de euro şi un profit net de 62,3 milioane de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5708 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...