
Investiție într-un business în Educație. Marele pariu al omului de afaceri Ovidiu Atanasiu
11 Iulie 2019
BizLawyerLa Success Academy sunt organizate grupe de studiu pe două tipuri de programe: unul pentru adolescenți (15-18 ani) și altul pentru juniori (11-14 ani).
![]() |
Rezultatele de la Bacalaureat de anul acesta (promovabilitate de 67,2%), printre cele mai slabe din ultimii ani, demonstrează că statul român are o mare problemă de viziune atunci când vine vorba de Educație. Există totuși antreprenori care văd Educația ca pe o investiție bună și de viitor. Cu o experiență de peste 27 de ani în business, Ovidiu Atanasiu, alături de cei 3 asociați ai săi, a pus în 2016 bazele Success Academy, singura școală din România care pleacă de la cerințele specifice ale mediului de business și completează orice traseu educațional ales de cursant în școala clasică. Ovidiu Atanasiu mizează anul acesta pe o cifră de afaceri de aproape 800.000 de lei.
În primul an de activitate, cifra de afaceri generată de Success Academy a fost de 200.000 de lei și a crescut constant: 326.000 de lei în 2017, 462.000 de lei în 2018, iar în primele șase luni ale acestui an a ajuns deja la 395.000 de lei. În ceea ce privește profitul, acesta a avut de asemenea o evoluție crescătoare, de la 10% în primul an la 17% în cel de-al doilea și 24% în al treilea an, profitul din anul 2019 urmând a fi reinvestit.
În primul an de activitate, cifra de afaceri generată de Success Academy a fost de 200.000 de lei și a crescut constant: 326.000 de lei în 2017, 462.000 de lei în 2018, iar în primele șase luni ale acestui an a ajuns deja la 395.000 de lei. În ceea ce privește profitul, acesta a avut de asemenea o evoluție crescătoare, de la 10% în primul an la 17% în cel de-al doilea și 24% în al treilea an, profitul din anul 2019 urmând a fi reinvestit.
„În acest moment, ne gândim doar la consolidare, dar în viitor am vrea să ne implicam mai mult în zona de incubare a proiectelor generate de tineri pentru tineri”, explică Ovidiu Atanasiu.
În cei aproape patru ani de la înființare, la Success Academy au fost pregătiți peste 400 de copii. „Adolescenții descoperă care le sunt punctele forte și care este talentul lor nativ. Învață despre ei și află, punctual, ce au de îmbunătățit. Învață cum să ia decizii cotidiene sau pentru viitorul lor profesional. La Success Academy facem ceea ce, din păcate, școala nu face. Dacă școala îi învață să fie docili, să stea în banca lor aliniați și ordonați, noi îi vrem curajoși, creativi și capabili să dezvolte proiecte. Vrem să reușească”, spune Ovidiu Atanasiu.
La Success Academy sunt organizate grupe de studiu pe două tipuri de programe: unul pentru adolescenți (15-18 ani) și altul pentru juniori (11-14 ani). Copiii provin din licee de stat sau private și, în general, din familii în care cel puțin unul dintre părinți este antreprenor sau corporatist, „deci înțeleg cel mai bine ce se facem și sunt, de obicei, primii care își doresc să acceseze programele noastre”, adaugă Ovidiu Atanasiu.
Abilitățile dezvoltate la Success Academy sunt cerințe minime pentru mediul de business. Fiind abilități care se dezvoltă în timp, tinerii au nevoie de un antrenament constant și conștient și de traineri foarte bine pregătiți.
În acest moment, la Success Academy sunt 12 traineri. Șase dintre ei sunt responsabili de livrarea programului în limba română. Au peste 15 ani de experiență în business și peste 10 ani experiență în livrarea programelor de training. Alți 6 traineri sunt responsabili de livrarea programului în limba engleză. Scopul lor este să stimuleze engleza vorbită prin activități de dezvoltare personală.
Mărimea câștigurilor obținute de traineri depinde de sesiunile de training pe care le livrează. De exemplu, un trainer care susține într-o zi trei sesiuni de câte două ore fiecare, adică 8 zile full (cursurile se desfășoară în weekend), poate câștiga 1.680 de euro într-o lună.
Ovidiu Atanasiu (foto) este antreprenor cu 27 de ani experiență în business, psiholog, NLP Practitioner, instructor FireWalking, trainer certificat ANC, trainer în outdoor education, evaluator de competențe, certificat în managementul Resurselor Umane. Este de asemenea trainer cu 19 ani de experiență în motivarea și dezvoltarea potențialului uman cu peste 300 de clienți corporate și 30.000 de cursanți în săli, autor a două cărți de business și a scris multe articole în reviste de specialitate.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 7970 / 8802 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...