ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Marius Şcuta (JLL România): Cifrele de anul acesta arată o piaţă record; vor fi livraţi aproximativ 400.000 de mp

12 Septembrie 2019   |   AGERPRES

El a afirmat că din cauza climatului politic multe proiecte au fost puse în aşteptare sau multe companii au ales alte ţări.

 
 
Cifrele de anul acesta arată o piaţă de birouri record în Bucureşti unde se estimează a fi livraţi 400.000 de metri pătraţi, a declarat, joi, şeful departamentului de birouri JLL România, Marius Şcuta, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Cifrele de anul acesta arată o piaţă record. Arată că piaţa merge foarte bine, ceea ce este în contrast cu informaţiile pe care le avem din afara ţării. Informaţii cum că se apropie o recesiune, urmează să fie o criză. Acest lucru îl auzim deja de un an şi jumătate - doi ani. Semne din piaţa noastră arată exact contrariul şi nu suntem exact ca în 2006 - 2007 în care vorbim doar de un boom pe piaţa de construcţii. Aici vorbim şi de tranzacţii, pentru că vorbim de activitatea companiilor existente. În cifre, în termeni de livrări suntem peste dublul anului trecut, dar în acelaşi timp avem şi record pe partea de tranzacţii întâmplate în piaţă", a spus Marius Şcuta.


El a afirmat că din cauza climatului politic multe proiecte au fost puse în aşteptare sau multe companii au ales alte ţări. În acelaşi timp, majoritatea companiilor existente în România se extind, iar datorită acestui aspect, chiar dacă există livrări masive pe piaţă, rata de neocupare scade în loc să crească.

De asemenea, el a precizat că se observă o stabilitate a chiriilor în ultimii 6 ani, la valoarea de 18,5 euro / mp/ luna, noutatea constând în faptul ca pachetele de beneficii oferite chiriaşilor au fost reduse în ultimul an.

Potrivit datelor companiei, stocul modern de birouri este de peste 2,84 milioane mp., dintre care mai mult de 66% este reprezentat de clădiri de clasa A. Livrările de spaţii de birouri au ajuns la aproape 180.000 mp. în prima jumătate a anului, comparativ cu 141.800 mp în întregul an 2018.

Conform reprezentanţilor JLL România, chiar dacă în primul semestru livrările au fost mai mari decât în 2018, nivelul ridicat al cererii a determinat reducerea uşoară a ratei medie de neocupare în Bucureşti până la aproximativ 7,5%, de la 8% în urma cu un an.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7189 / 8260
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...