ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministerul Energiei propune, din nou, fuziunea CEO Oltenia cu Hidroelectrica. Fondul Proprietatea nu ştie

19 Februarie 2019   |   Mediafax

In anii trecuţi, a mai existat această propunere, dar a fost respinsă de industrie.

 
 
Ministerul Energiei ia în calcul o integrarea a CEO Oltenia cu Hidroelectrica, a anunţat, marţi, Doru Vişan, secretar de stat în acest minister.

„Cea mai bună combinaţie pe care o văd este cărbunele cu Hidroelectrica, o companie nouă, al cărui acţionar este statul, care să răscumpere acţiunile de la Fondul Proprietatea. Aceasta consider că este calea legală şi de parcurs. Este la minister (o propunere – n.red.) şi mai departe promovată de minister în cele două comisii”, a afirmat Doru Vişan, marţi, în cadrul ZF Power Summit.

Acesta şi-a argumentat poziţia, reamintind de faptul că, în anii trecuţi, a mai existat această propunere, dar a fost respinsă de industrie.

„Este o variantă de lucru. Fiţi sigură că suntem conştienţi de dificultăţile care există. Ştiţi că această soluţie ajunsese într-un stadiu foarte avansat în anii trecuţi şi a fost blocată. Dacă nu, cu certitudine spun, începând cu luna aprilie, pentru cărbune, va tebui să promovăm schema de sprijin cu acceptul Comisiei Europene, de patru ani, cu o prognoză de restructurare”, a detaliat Vişan.


FP deţine aproximativ 20% din Hidroelectrica, acestea fiind evaluate la 3,53 miliarde de lei, la finele lunii ianuarie 2019.

Hidroelectrica a obţinut un profit de 1,55 miliarde de lei, anul trecut, la o creştere a cifrei de afaceri de 14%, la 4,25 miliarde de lei.

„Este o ştire proaspătă. Am citit că s-a făcut această declaraţie în cadrul acestei dezbateri. Deocamdată, pe surse oficiale, nu am primit nimic în acest sens. Noi avem în plan acest lucru (vânzarea pachetului de la Hidroelectrica). Am avut acest proces prin care am dorit să vindem pachetul nostru la Hidroelectrica. Din păcate, din cauza acestei ordonanţe aprobată la sfârşitul anului trecut, 114... Aceasta a introdus un element în piaţă de nesiguranţă, de instabilitate legislativă. Din acel moment, a fost foarte dificil pentru orice investitor să facă nişte calcule exacte cu privire la care este potenţialul viitor de generare de profit al acestei companii. Chiar şi în acest moment sutn foarte multe elemente pe care nu le ştim ca investitor – cantitatea de energie care ar trebui să fie furnizată de Hidroelectrica, preţul. Toate acestea sunt nişte elemente esenţiale pentru orice investitor ca să facă o evaluare cu privire la valoarea companiei”, a afirmat Călin Meteş, Vice President / Executive Director la Franklin Templeton Investments, administratorul FP.

Reprezentantul Franklin a mai susţinut că principala lor opţiune de exit este listarea Hidroelectrica pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), dar „statul n-a făcut nimic în acest sens în ultimul an”.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8039 / 8247
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...