ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministerul Energiei propune, din nou, fuziunea CEO Oltenia cu Hidroelectrica. Fondul Proprietatea nu ştie

19 Februarie 2019   |   Mediafax

In anii trecuţi, a mai existat această propunere, dar a fost respinsă de industrie.

 
 
Ministerul Energiei ia în calcul o integrarea a CEO Oltenia cu Hidroelectrica, a anunţat, marţi, Doru Vişan, secretar de stat în acest minister.

„Cea mai bună combinaţie pe care o văd este cărbunele cu Hidroelectrica, o companie nouă, al cărui acţionar este statul, care să răscumpere acţiunile de la Fondul Proprietatea. Aceasta consider că este calea legală şi de parcurs. Este la minister (o propunere – n.red.) şi mai departe promovată de minister în cele două comisii”, a afirmat Doru Vişan, marţi, în cadrul ZF Power Summit.

Acesta şi-a argumentat poziţia, reamintind de faptul că, în anii trecuţi, a mai existat această propunere, dar a fost respinsă de industrie.

„Este o variantă de lucru. Fiţi sigură că suntem conştienţi de dificultăţile care există. Ştiţi că această soluţie ajunsese într-un stadiu foarte avansat în anii trecuţi şi a fost blocată. Dacă nu, cu certitudine spun, începând cu luna aprilie, pentru cărbune, va tebui să promovăm schema de sprijin cu acceptul Comisiei Europene, de patru ani, cu o prognoză de restructurare”, a detaliat Vişan.


FP deţine aproximativ 20% din Hidroelectrica, acestea fiind evaluate la 3,53 miliarde de lei, la finele lunii ianuarie 2019.

Hidroelectrica a obţinut un profit de 1,55 miliarde de lei, anul trecut, la o creştere a cifrei de afaceri de 14%, la 4,25 miliarde de lei.

„Este o ştire proaspătă. Am citit că s-a făcut această declaraţie în cadrul acestei dezbateri. Deocamdată, pe surse oficiale, nu am primit nimic în acest sens. Noi avem în plan acest lucru (vânzarea pachetului de la Hidroelectrica). Am avut acest proces prin care am dorit să vindem pachetul nostru la Hidroelectrica. Din păcate, din cauza acestei ordonanţe aprobată la sfârşitul anului trecut, 114... Aceasta a introdus un element în piaţă de nesiguranţă, de instabilitate legislativă. Din acel moment, a fost foarte dificil pentru orice investitor să facă nişte calcule exacte cu privire la care este potenţialul viitor de generare de profit al acestei companii. Chiar şi în acest moment sutn foarte multe elemente pe care nu le ştim ca investitor – cantitatea de energie care ar trebui să fie furnizată de Hidroelectrica, preţul. Toate acestea sunt nişte elemente esenţiale pentru orice investitor ca să facă o evaluare cu privire la valoarea companiei”, a afirmat Călin Meteş, Vice President / Executive Director la Franklin Templeton Investments, administratorul FP.

Reprezentantul Franklin a mai susţinut că principala lor opţiune de exit este listarea Hidroelectrica pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), dar „statul n-a făcut nimic în acest sens în ultimul an”.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7764 / 7972
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...