ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministerul Mediului a lansat primele două apeluri de propuneri în cadrul Programului RO-Mediu

17 Septembrie 2020   |   Agerpres

Instituţia menţionează apelul pentru propuneri de proiecte pentru "Restaurarea zonelor umede şi turbăriilor", cu un buget disponibil de 3.550.000 de euro. Valoarea grantului solicitat per proiect se încadrează între 700.000 euro - valoare minimă şi 900.000 euro - valoare maximă. Termen limită pentru depunerea propunerilor: 15 ianuarie 2021, ora 14:30.

 
 
Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a lansat primele două apeluri de propuneri în cadrul Programului RO-Mediu finanţat în cadrul Mecanismului Financiar SEE 2014-2021 (Granturi SEE), conform unui comunicat al ministerului.
 
Instituţia menţionează apelul pentru propuneri de proiecte pentru "Restaurarea zonelor umede şi turbăriilor", cu un buget disponibil de 3.550.000 de euro. Valoarea grantului solicitat per proiect se încadrează între 700.000 euro - valoare minimă şi 900.000 euro - valoare maximă. Termen limită pentru depunerea propunerilor: 15 ianuarie 2021, ora 14:30.
 
De asemenea, a fost lansat Apelul pentru propuneri de aplicaţii în cadrul "Fondului pentru Relaţii Bilaterale". Pentru acest apel, bugetul disponibil este de 50.000 euro, cu o rată de grant nerambursabilă de 100% din costurile eligibile. Propunerile de inţiative bilaterale vor fi evaluate în ordine cronologică, în funcţie de data de înregistrare, până la epuizarea fondurilor dedicate acestui apel.
 
Potrivit comunicatului de presă, prin Apelul pentru propuneri de proiecte pentru "Restaurarea zonelor umede şi turbăriilor" vor fi finanţate proiecte care au ca rezultat îmbunătăţirea stării mediului în zone umede şi turbării afectate de desecarea antropică şi/sau naturală.
 
În cadrul acestui apel se vor finanţa maxim 4 proiecte, care vor viza restaurarea unui număr total de 45 de zone umede şi turbării situate în patru regiuni, respectiv Regiunea de Nord-Est 1 (judeţul Suceava), Regiunea de Nord-Est 2 (Botoşani şi Suceava), Regiunea Centru (judeţele Covasna şi Harghita) şi Regiunea Nord - Vest (judeţele Bihor, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Mureş şi Buzău), care acoperă o suprafaţa totală de 11,22 km pătraţi.
 
Pentru a fi eligibile spre finanţare, proiectele depuse vor viza exclusiv lucrări de restaurare a celor 45 de zone umede/turbării selectate.
 
Beneficiar eligibil în cadrul apelului poate fi orice entitate publică sau privată, comercială sau necomercială, precum şi organizaţiile neguvernamentale stabilite, ca persoane juridice, în România, conform prevederilor cap.6.1. din Ghidul solicitantului.
 
Cererea de finanţare, însoţită de o scrisoare de înaintare datată şi înregistrată în cadrul instituţiei/entităţii Solicitantului, va fi depusă la Operatorul de Program, în limbile română şi engleză, câte un exemplar în format letric (în plic sigilat) şi o copie electronică (format pdf. pe CD / DVD etc.).
 
De asemenea, Apelul pentru propuneri de aplicaţii în cadrul "Fondului pentru Relaţii Bilaterale" sprijină potenţialii beneficiari în identificarea partenerilor pentru dezvoltarea de proiecte în comun cu entităţi din Statele Donatoare (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) în cadrul Programului RO-Mediu.
 
Orice entitate publică sau privată, comercială sau necomercială, precum şi organizaţiile neguvernamentale stabilite, ca persoane juridice, în statele donatoare (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) sau în statul beneficiar (România), pot fi beneficiari eligibili ai acestui apel, dacă îndeplinesc condiţiile: sunt entităţi înregistrate ca persoane juridice în România sau în unul din Statele Donatoare; pot desfăşura activităţi în domeniile de interes ale programului RO-Mediu; se încadrează în una din categoriile menţionate.
 
Potrivit MMAP, sunt considerate cheltuieli eligibile, atât pentru aplicanţii din România cât şi pentru cei din Statele Donatoare, costurile de deplasare acordate ca sumă forfetară. Sumele forfetare pentru deplasare includ costurile legate de transport, cazare şi diurnă (în care sunt cuprinse cheltuielile legate de masă, transport local, asigurare de călătorie, convorbiri telefonice, comisioane de schimb valutar, diferenţe de tarif).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5280 / 7958
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...