ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Municipalitatea din Suceava parafează un contract de 37,5 milioane de lei pentru 15 autobuze electrice

15 Aprilie 2021   |   Agerpres

Procedura de achiziţie a celor 15 autobuze electrice marca Solaris Urbino 12 fost organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), iar valoarea contractului se ridică la 37,5 milioane de lei, fără TVA.

 
 
Municipiul Suceava va beneficia de 15 autobuze electrice pentru transportul public, după ce autorităţile locale au semnat un contract de livrare cu producătorul Solaris Bus & Coach, se arată într-un comunicat al companiei.
 
Procedura de achiziţie a celor 15 autobuze electrice marca Solaris Urbino 12 fost organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), iar valoarea contractului se ridică la 37,5 milioane de lei, fără TVA.
 
De asemenea, în cadrul aceluiaşi contract, au fost achiziţionate patru staţii de încărcare electrică rapidă şi alte 15 staţii de încărcare lentă. Cele patru staţii de încărcare rapidă de câte 300 KW vor permite fiecărui vehicul încărcarea completă într-un interval de timp cuprins între două şi zece minute, iar cele lente într-un timp de până la şase ore.
 
Potrivit sursei citate, noile autobuze electrice sunt primele vehicule de transport public livrate de producătorul european în municipiul Suceava. Autobuzele electrice Solaris Urbino 12 sunt dotate cu motoare electrice de 160 KW, au o lungime de 12 metri, o lăţime de 2,55 metri şi o înălţime de 3,48 metri.
 
Capacitatea de transport a unui autobuz este de până la 82 de pasageri, incluzând 30 de persoane aşezate pe scaune.
 
Noile autobuze Solaris sunt dotate cu sistem de aer condiţionat şi de încălzire, sistem audio-video de informare a călătorilor cu date despre orele estimate de călătorie, anunţarea staţiei sau alte informaţii privind traseul, acces la Wi-Fi şi prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.
 
Totodată, mijloacele de transport vor fi echipate şi cu un sistem de numărare a călătorilor cu senzori amplasaţi la fiecare uşă care va permite operatorului de transport public să adune date relevante despre numărul de persoane care utilizează anumite rute, precum şi cu un sistem de management al traficului care transmite date în timp real de pe traseu către autobaza operatorului de transport public.
 
Termenul de livrare a vehiculelor electrice pentru municipiul Suceava este de maximum 22 de luni.
 
În prezent, peste 300 de vehicule Solaris, preponderent electrice şi hibride, sunt folosite în transportul în comun din România, în oraşele: Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov, Satu Mare, Galaţi, Baia Mare şi Oradea. În acelaşi timp, mai mult de 200 de vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalităţi din România.
 
Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze şi troleibuze, iar în cei aproape 25 de ani de existenţă a produs peste 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de oraşe europene.
 
În septembrie 2018, Solaris Bus & Coach s-a alăturat grupului spaniol CAF. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3978 / 7981
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...