ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Virgil Popescu: Dacă împrumutul acordat CE Oltenia nu va fi returnat în şase luni, îl vom transforma în ajutor de restructurare

20 Februarie 2020   |   AGERPRES

Ajutorul acordat acoperă costurile operaţionale ale societăţii, în principal în achiziţionarea certificatelor CO2. Planul de decarbonare asumat care implică diversificarea activităţii companiei pe gaze şi energie solară este parte din documentaţia de notificare a ajutorului de salvare către Comisia Europeană.

 
 
Ajutorul de salvare acordat Complexului Energetic Oltenia (CE Oltenia) îl vom transforma în ajutor de restructurare, dacă acest împrumut nu va fi returnat în termen de şase luni, a declarat Virgil Popescu, ministrul propus al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, la o întâlnire pe care a avut-o joi cu sindicatele din cadrul societăţii.

"Am primit memoriul dumneavoastră şi de aceea am vrut să ne întâlnim cât mai repede pentru a discuta problemele semnalate. Aşa cum bine ştiţi, încă de la începutul mandatului meu, situaţia Complexului Energetic Hunedoara şi cea a Complexului Energetic Oltenia au fost prioritare. Memorandumul şi OUG aprobate de Guvern sunt tocmai pentru a vă ajuta. Am spus-o şi zilele trecute: dacă acest împrumut nu va fi returnat în termen de şase luni, aşa cum e definit ajutorul de salvare în legislaţia europeană, îl vom transforma în ajutor de restructurare. Sunt realist şi ştiu că toate aceste schimbări nu pot fi făcute într-o perioadă atât de scurtă de timp. Vreau să discutăm şi să identificăm cele mai bune soluţii pentru companie şi pentru angajaţi. De aceea vreau să participaţi la grupul de lucru pentru stabilirea Planului de Restructurare. Aştept de la conducerea CE Oltenia bugetul de venituri şi cheltuieli pe care îl vom analiza şi la minister pentru a vedea care sunt activele nefolosite sau neperformante şi cum putem redistribui unele sume către fondul salarial. Nu vă pot promite că fondul salarial va creşte cu procentul pe care vi-l doriţi, însă pot să vă asigur că scopul meu este salvarea acestei companii şi pentru realizarea lui am nevoie de sprijinul dumnevoastră", a spus Popescu.


Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, discuţiile au avut loc în contextul în care, în urmă cu două săptâmâni, Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă pentru un ajutor de salvare pentru CE Oltenia, în valoare de 1,2 miliarde de lei. De altfel, în cadrul întâlnirii, reprezentanţii salariaţiilor de la CE Oltenia şi-au arătat îngrijorarea faţă de posibilitatea returnării ajutorului de salvare şi au propus ca planul de restructurare şi distribuirea angajaţilor pe noile domenii de activitate să fie discutate cu organizaţiile sindicale.

Ajutorul acordat acoperă costurile operaţionale ale societăţii, în principal în achiziţionarea certificatelor CO2. Planul de decarbonare asumat care implică diversificarea activităţii companiei pe gaze şi energie solară este parte din documentaţia de notificare a ajutorului de salvare către Comisia Europeană.

La întâlnirea de la sediul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri au participat liderii sindicatelor din CE Oltenia, respectiv preşedintele Directoratului, Daniel Burlan, şi secretarul de stat Niculae Havrileţ.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6148 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...