ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Promateris atrage o nouă finanțare cu fonduri nerambursabile norvegiene și continuă investițiile

25 Mai 2022   |   BizLawyer

Proiectul dezvoltat de Promateris împreună cu Norsk Energi este estimat să fie finalizat în luna mai 2023.

 
 
Promateris, grup industrial român și lider în Europa Centrală și de Est în producția de ambalaje biodegradabile și compostabile, anunță obținerea unui nou grant din partea EEA & Norway Grants, în cadrul proiectului „Producția de Energie Verde pentru fabricarea de ambalaje bio-based și compostabile”. Proiectul este dezvoltat de Promateris în parteneriat cu compania norvegiană, Norsk Energi, și prevede instalarea unui sistem fotovoltaic la fabrica companiei din Buftea, județul Ilfov, care să contribuie la tranziția către energia verde a Promateris prin înlocuirea utilizării energiei pe bază de combustibili fosili cu energia solară. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 1 milion de euro, din care 597.000 de euro reprezintă fonduri norvegiene nerambursabile.


„În anul 2019 am început un amplu proiect de decarbonizare a activității Promateris prin dezvoltarea unei noi generații de ambalaje, bio-based, biodegradabile și compostabile. Prin urmare, într-o perioadă de doar trei ani, am reușit să implementăm o serie de măsuri în vederea decarbonizării companiei, precum: reciclarea a 100% din deșeurile industriale, integrarea locală a producției de materii prime, eco-proiectarea produselor și fabricarea ambalajelor bio-based și compostabile în locul celor tradiționale din polietilenă. Prin noul proiect ne propunem să înlocuim utilizarea energiei tradiționale cu cea din resurse regenerabile în procesul de producție. Angajamentul nostru față de mediul înconjurător este unul ferm, iar acest proiect ne va aduce și mai aproape de obiectivul nostru de a fabrica ambalaje care să aibă cea mai scăzută amprentă de carbon la nivelul întregii piețe din Europa Centrală și de Est,” a declarat Tudor Georgescu, CEO Promateris.

Proiectul dezvoltat de Promateris împreună cu Norsk Energi este estimat să fie finalizat în luna mai 2023. Sistemul fotovoltaic care va fi instalat la fabrica Promateris va aduce economii semnificative pentru companie, prin reducerea anuală cu 1.141 MWh a energiei electrice convenționale. Energia verde obținută va fi utilizată în producția de ambalaje bio-based și compostabile și reprezintă aproximativ 19% din necesarul de energie al Promateris. Acest sistem va oferi companiei protecție împotriva modificărilor care au loc la nivelul tarifelor de energie electrică și va reduce dependența de surse externe de energie.

Energia verde produsă de acest sistem fotovoltaic va determina reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu aproximativ 341.053 tone/an, fapt care este în conformitate cu reglementările și obiectivele UE și naționale și contribuie la strategia UE de a obține neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon până în 2050.

Pentru Promateris, acest proiect va contribui la creșterea competitivității companiei și îmbunătățirea portofoliului de produse, reducând și mai mult amprenta de carbon realizată la fabrica din Buftea. Acest lucru va facilita extinderea Promateris pe noi piețe din Europa Centrală și de Est.

Pentru un orizont de timp de cinci ani, beneficiile aduse de acest proiect se vor reflecta în reducerea cu 5.703.240 kWh a energiei pe bază de combustibili fosili, reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 1.705.265 tone, iar portofoliul de produse al Promateris va avea cea mai scăzută amprentă de carbon existentă în piața de ambalaje bio-based, biodegradabile și compostabile din CEE.

Acesta este cel de-al treilea proiect al Promateris care va fi realizat cu fonduri norvegiene. În iunie 2021, compania a încheiat primul proiect dezvoltat cu astfel de fonduri – „Europa Verde – Tehnologii eficiente pentru fabricarea de produse inovatoare și ecologice”. Proiectul a avut o valoare de 2,6 milioane de euro, din care valoarea grantului a fost de 950.000 de euro și a vizat dezvoltarea de produse inovatoare, realizate din bio-plastic, ce au la bază amidonul de porumb. Cel de-a doilea proiect dezvoltat de companie cu astfel de granturi a fost „Decarbonizarea economiei locale prin realizarea de produse bio-based”. Investiția totală s-a ridicat la 1,6 milioane de euro, din care valoarea grantului a fost de 744.000 de euro. Proiectul va fi finalizat în octombrie 2022 și vizează realizarea de către Promateris a materiei prime biodegradabile și compostabile pe bază de amidon de porumb în fabrica din Buftea. În urma finalizării acestui proiect, Promateris va deveni prima companie din Europa de Est care produce materie primă pe bază de amidon de porumb.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

    ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


     

    Ascunde Reclama
     
     

    POSTEAZA UN COMENTARIU


    Nume *
    Email (nu va fi publicat) *
    Comentariu *
    Cod de securitate*







    * campuri obligatorii


    Articol 1833 / 7966
     

    Ascunde Reclama
     
    BREAKING NEWS
    ESENTIAL
    LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
    LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
    După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
    Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
    CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
    Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
    RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
    Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
    Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
    Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
    Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
    Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
     
    Citeste pe SeeNews Digital Network
    • BizBanker

    • BizLeader

        in curand...
    • SeeNews

      in curand...